Az a baj ezzel, hogy utólag látod csak, hogy mivel nem lehetett keresni és mivel igen. Eddig jó volt az összes blue, de nem tudhatod most, hogy a következő 30 évre mi lesz pozitív befektetés. Nehéz ilyet találni, ha tudsz valami hosszútávú tutit, komolyan érdekelne, ami garantáltan többet hoz, mint a spájzba rakás és nem kell naponta nézegetni, sőt még havonta se. :o)
Törölt felhasználó2017. 10. 26. 14:55
Előzmény:
törölt hozzászólás
Abból hogy idén még bejelentést várok a dél amerikai üzletről.konkrétumokat.
arra reagáltam, hogy nem lehet hosszú távon elég hozamot termelni nagy cégekkel...a te érved a kis papírokra is igaz: mutass nekem csak néhány embert, aki kis papírok spekájával szedett össze vagyont 10-20 év alatt!? Te ismersz olyan spekit, aki humetbol vett házban él?
Akkor nem ismered a kamatos kamat hatást...30 év következetes befektetéssel vagyont tudsz összerakni. De ez már nagyon távol áll a topik témájától, így off vége.
Szerintem két embert nem tudnál mondani Mo-on,aki végigülte a 20 évet blue-ban. Ellenben mondok neked,ezret,akik minimum a válságban szanaszét dobálták,és azóta is kerülik a tőzsdét mint a veszettséget.
azt elfelejted, hányan buknak bele ilyenbe....olvasgass, néhány éve is kijött egy statsiztika, átlagaos magyar spekuláns éves eredményére: -750.000 Ft.... forex is erröl szól, ott is ez a mese megy, 100-bol 1-nek lesz rajta tartosan eredménye
Tudom. És épp ezért mondom. Magyar tőzsdén értelmetlen klasszikus kisbefektetőként operálni. Egyszerűen 10-15 év alatt sincs az a a papír,ami még ha stabil osztalékot is ad,közben ne veszítse el a nyereséget az árfolyamcsökkenéssel. 10-20 évekre meg nem ide kell befektetni. Summa summarum:igazán ugyis a részvénykibocsátóknak éri meg,ha kicsit is odafigyel,és hajlamos a saját befektetőin nyerészkedni. Itthoni tőzsdén kb ezer példa volt már rá.
OTTone