Gyors leszek mert mennem kell lassan.
- Azt gondolom, h a fórum nickjei úgy cserélődnek, ahogy a dt-erek hullanak (én 4 éve itt vagyok immel-ámmal:)).
Én is végiggyalogoltam ezeket a fázisokat, DAX és SPX alapján, h adatok alapján, h hírek alapján...stb. hozzak döntéseket. De az a tapasztalatom, h nem működik. Egy dolog működik (hangsúlyozom nekem!) a csárt elmzése. De nem csak 1 percesen....H1-H4-D1-W1...ezek mindenképp, és együtt tudnak utat mutatni.
- Ami a stop losst illeti, aszem nincs fontosabb dolog a jó stoppnál. Én másfél éve dolgozom a jó stop meghatározásán forex-ben. Még nincs kész! :(
- Meggyőződésem, h a DT a legnehezebb tőzsdei műfaj (hívhatjuk skalpolásnak is) és semmi de semmi köze a fundához vagy a hírekhez. Csak TA szigorúan!
- Lehet nézegetni DAX-ot mert az mutatja az irányt. és együtt mozog az OTP vel...ha együtt mozog akkor miért kell a DAX-ot nézni? ...Azért, mert tök esetleges az együttmozgás, főleg mostanában.
- "Arany jó indikátor"...ez a másik amitől a falnak megyek. Meg kéne nézni egy gold és egy SPX csártot...menekülnek az aranyba...hahahaha
No, r-go, szerintem ha az ember tanul abból baj nem lehet! ;)
Azért Egon elemzésében is akadnak néha igazságok:
"Két rendkívül pozitív hír, amelyek jelentőségét nem kezelte a helyén tegnap a magyar piac - mondhatnánk, hogy ezt a hírt bealudta a magyar tőzsde"
SZÁNALMAS hogy ez SEMMIRE de SEMMIRE nem tud emelkedni...
Be kell látni hogy USA nélkül bizony a BÉT egy nagy rakásxar, nem tud felfelé menni csak lefelé.
A bibi csak ott van, hogy USA-kok meg shortolják a papirt...
Igy 1 irány van sajnos: a lefele.
Az utóbbi napokban figyeltem, hogy létezik-e ez az együttmozgás. Úgy általában igen. Trendszerűen, hosszútávon. Amikor nem látszik igazán a "trend", mert izgalom van a piacokon, akkor nyújtana igazán segítséget ez a bizonyos együttmozgás, azonban _pont ilyenkor_ csődöt mond az állítás. Teljesen összevissza mozgott egymáshoz a BUX, DAX, Otp a kritikus időszakokban. Még talán egy korlátozott állítás jobban bejött, miszerint ha a DAX csökkent, akkor csökkent az Otp, de ez sem volt mindig igaz. Nem is lehetett, mert ha a DAX felmenetét nem követi, akkor a csökkenését sem követheti teljesen, mert akkor már 0-ám lenne.
Há' bazz.
Elfordultam a monitortól 3 percre, erre nem meg is lett, és vissza is pattant 3200-ról...?
Én hülye venni akartam ott, de nem állítottam be előre...
OTP részvényesek ide!