Én meg a hitelre, de tévedhetek is. Az már kiderült, hogy nem a NER lovagok állnak mögötte és az is, hogy nem a névtelenség miatt jött létre. Nagy buli lenne. Másnap a sajtó felrobbanna. ;-) Jobb oldali "propaganda" sajtó főcím: Mészáros Lőrinc saját zsebből fizette vissza tőzsdéi cége tartozásának egy részét. Alcím legutóbb ilyenre a reformkorban került sor. ;-)) Balos "haladó", "független" sajtó főcím: Mészáros Lőrinc a kisbefektetőinek köszönhetően blablabla...
Azon én se lepődnék meg, ha a csúszás amiatt is lenne, hogy komoly átrendeződések vannak még a háttérben, köztük a Simicska cégek lerendezése. Mindenesetre úgy gondolom, hogy ebből az átrendeződésből, átszervezésből mi nagyon jól jöhetünk ki, ML nyerőként távozhat ebből.(Emiatt nem igazán érdekel a csúszás, de kellene infó mielőbb, ha ez lesz.)
Akkor segítek még egy kicsit neked: Kozkeznoveles muszáj. Ennek csak egyik módja a piaci adás a másikat is teszik közben. Ugyanakkor záros határidő van erre. Szerintem az apportok is ezért csúsznak, nem azért mert nem tudták ertekelni a cégeket. Időt nyernek ezzel mivel ha jönnek az új részvények akkor kell a jó kozkez arany azonnal. Apport után már menni kell fel mert ha ott adogatjak megolik az emelkedést. Az intézményi befektető nem az alapján vesz hogy milyen a trend. Az intézményi jellemzően p/e de még inkább p/bv alapon vesz. Ha a képletet kicsit osszerakod akkor pont az alacsony ár (is) segít javítani ezt. Amúgy meg nem véletlenül rajzolják szépen ta alapon is a chartot. Teljesen rendben van ez az intézményeknek hidd el. Ellenben ők szeretik a magas kozkezet is. Pont amiatt hogy ne a nagytulaj dontesen múljon csak az árfolyam hanem a piacon is. Én így látom logikusnak.
Mindig mindenről gondolok valamit, csak az a baj, hogyha megosztom a gondolatom ezen a fórumon, akkor egészen addig röhögcsélnek rajta, ameddig be nem igazolódik.(addig természetesen nettó feldumálásnak értékelik..) Azt követően pedig megállapítják, hogy biztos csak valami szerencsés trafikos lehetek. ;-)
A kérdés, hogy ezt mire költik a későbbiekben. ;-) 1.Hitelre (nem lepne meg...) 2.Vesz valamit. 3.Lőrinc meglóg vele. (csak, hogy a "ledumálóknak" is dobjak egy csontot..) ;-)
Szerintem a kulcs a Konzum PE. Az már kiderült, hogy az ezzel kapcsolatos kezdeti vélemények elbuktak. ;-) Miért is jöhetett létre? Mi lehet a későbbi célja. ;-)
Mi ez a bunkó stílus! Ha olvastad volna a topikot: -közkéznövelésnek ez túl lassú és nem kifizetődő, mert egyre kisebb forgalom mellett egyre nagyobb árfolyamveszteséggel lehet csinálni - a manipulációval előállított árfolyam nagybefektetőnek nem vonzó, mert azt üzeni, hogy a nagytulajdonosok akármikor eltéríthetik az árfolyamot a piacitól, ha valamilyen okot találnak erre
Lehet, hogy nem kísérted figyelemmel ezt a topikot. Eddig olyan magyarázatok születtek, hogy a Konzum PE adja, azért hogy - levigye olyan szintre az árfolyamot, ami elég vonzó az intézményieknek - közkéznövelés miatt Igaz, ezek a magyarázatok nem igazán vannak rendben.
OPUS Global Nyrt.