Fundamentális elemzés:
Sáfrány (valódi)
Korábban itthon is termesztett, liliomszerű virág három szál bibéje. Ára az arannyal vetekszik, ennél drágább csak a vanília. A valódi jelző azért fontos, mert az évek során, itthon a sáfrány helyét átvette a sáfrányos szeklice (kb.100Ft/gramm), ami egy virágszirom, és csak színében utánozza ezt a remek fűszert. A legismertebb spanyol és az iráni sáfrány egy kilogrammjához 160 000 virágot kell a bibéjétől megfosztani, viszont csak grammokat használunk belőle. Rendkívüli ízvilágát jól használhatjuk halaknál, a tenger gyümölcseinél, szárnyasoknál, mártásoknál. Nincs nélküle spanyol paela (rizses egytálétel). Helyettesíteni nem érdemes.
Sáfrány (valódi)
Korábban itthon is termesztett, liliomszerű virág három szál bibéje. Ára az arannyal vetekszik, ennél drágább csak a vanília. A valódi jelző azért fontos, mert az évek során, itthon a sáfrány helyét átvette a sáfrányos szeklice (kb.100Ft/gramm), ami egy virágszirom, és csak színében utánozza ezt a remek fűszert. A legismertebb spanyol és az iráni sáfrány egy kilogrammjához 160 000 virágot kell a bibéjétől megfosztani, viszont csak grammokat használunk belőle. Rendkívüli ízvilágát jól használhatjuk halaknál, a tenger gyümölcseinél, szárnyasoknál, mártásoknál. Nincs nélküle spanyol paela (rizses egytálétel). Helyettesíteni nem érdemes.
mit érdemes venni?