Pont ezt néztem, Bux mindjárt 15K, mi meg ugyanott rothadunk mint 10K-s Bux-nál.
Valami nagyon nem stimmel itt nekem most.
Sok az ellentmondás. Én meg szeretem a logikus dolgokat. :-))
A HOLDING szemében és életében mi SENKIK vagyunk.
Jókat röhögnek a tépelődésünkön.
Rajtam röhöghetnek,Névérték 2x-se alatt én minden
téren láthatatlan és érzékelhetetlen maradok. :-)
Ilyen alapon az Econet árát is manipulálhatták volna az Externetével, de mégsem történt semmi ilyesmi.
Itt sem számítok erre.
Tény, hogy "Makó Jeruzsálemtől" lesz a két részvény árfolyama bevezetéskor, aztán reméljük igazodik.
A másik mégegy érdekesség: ezen a héten bevezetésre kerül a KEG, de sehol egy cikk róla, mint akármely már BÉT-re történt részvény bevezetése előtt.
Vajon miért?
"A leányvállalati körben szintén jelentıs fejlesztések várhatók, a teljesség igénye nélkül, a
legfontosabbak:
- A KEG Nyrt. tızsdei bevezetése legkésıbb 2009. május 31-ig;
- A KEG üzleti tevékenységének bıvítése, pl. a MOL keret-szerzıdés, a TIG
készletezési szerzıdés mennyiségének növelése, az export bıvítése révén (tervezett
árbevétel 2,5 Mrd Ft 2009 évre);"
Teljesen logikus, amit mondasz, Sly. De ha a tőzsde teljesen logikusan működne, akkor mindenki nyerne. Az viszont nem lehet, ezért akkor nem lenne kereskedés. :-)
Én azt gondolom, hogy a KEG árfolyamot tényleg oda lehet tenni, ahová akarják, bizonyítottan nem lévén közkézhányad. Már az 1500 forint is hasraütés eredménye, ugyanígy lehetne 150, vagy 15000. A majdani tőzsdei kereskedésben kialakult árról lényegében ugyanez lesz elmondható. Nyilván aki valóban KEG részesedést szeretne, az nem a tőzsdén fog venni apránként, hanem felhívja a Phylaxiát, hogy kivel tárgyalhat egy pakli megvételéről. A KEG tőzsdei árát tehát leginkább a Phylaxia árfolyam manipulálására lehet majd használni, ha a tényezők úgy akarják. Abban csak reménykedem, hogy nem lefelé akarják majd vele manipulálni.
Valószínű igaz a pletyka! A Mol szemet vetett a Kegre! El is kezdték tépni! Valószínű már pénteken kiszivárgott belső körökből! S mivel óriási akvizíció ma is folytatódik a szárnyalás!
Ha jól emlékszem egy tavaly őszi TP-vel történő telefonos beszélgetésnél rákérdeztem, hogy mi lesz a sorsa a KEG-nek.Azt mondta, hogy piacképessé teszik, feltőkésítik és haszonnal el is adhatják. Ekkor kérdeztem rá a MOL-ra. és az oroszokra. TP nem mondta, hogy kizárt az üzlet.
KEG topik.
Venni vagy cserélni?
Zoltán?