Igen :)
Én igazából egy jó nagy forditott váll-fej-vállat vizionálok.
Esésben először a 600-as (alj, később már ellenállás lett) majd 450-es alj fogta meg (bal váll),
alj adott 300-nál, jobb váll most alakul vhol lesz az alja. célár 1000 környéke
Emelkedés kezdőtött 1-2. fázis 300-tól 390-ig emelkedő csatornában, 3-4. fázisban vagyunk, itt még alakul az alakzat, akár egy az 1-2 fázishoz hasonló emelkedő csatornában és újabb fellövéssel ami az általad linkelt alakzatot fogja hetes charton mutatni.
De én inkább zászló kialakulását várnám.
Az 5. fázis lenne mindenki számára a csúcs. Eliott, fordított fej-váll vagy bármilyen bullish alakzat szerint :)
Mindenesetre remélem megtalálom az ideális beszállót hozzá.
Vedd meg a pletykára, add el a hírre effekt-:)))
Akik felbontják majd a borítékot, azok előtte nem adnak majd megbízást, nyerés esetén vételre, vesztés esetén eladásra-:)))
Ha árbócszalag, akkor 1 hét, ha zászló akkor még 2 hét is lehet ez a satirozás.
Az alsó árnyéka a gyertyának engem optimizmussal tölt el, ettől függetlenül lefordulhat még többször is.
A zászlóból számítva 800 fölött akadhat el, meg előtte a 200 napos mozgó.
OK, az a lényeg , hogy figyeled, tehát van kp-d és a vevői oldalt erősíted. :-)
Az meg érthető, hogy aki kp. az szeretné lefele látni, minél többet kapni a pénzéért.
"Leírás:
A tüske formáció önmagában trendváltó alakzat, de trenden belül viszont trenderősítő szerepet tölt be. Trenderősítő szerepben csak trenddel megegyező irányban alakulhat ki. Tehát emelkedő trend esetén a tüske lefelé áll. A tüske formáció kezdetéhez és végéhez nagy forgalom társul."
Tehát emelkedő trend esetén a tüske lefelé áll. Hetesen (ahol tüskét írt BE) itt felfelé áll, egyelőre. Egy lefelé álló dragonfly doji-hoz kellene egy komolyabb leszúrás, amit aztán megvesz a piac. Aztán emelkedő trendet sem látok, idő sem volt kialakulnia.
De hagyjuk, én nem kötekedni akarok, lehet máshogy gondolom a helyzetet kicsit, mint aki most itt poziban van. Míg él a pletyka addig 500 alatt látnék jó beszállót. Illetve kedvező hír esetén. Addig figyelős.
Itt volt csütörtökön egy manipulált, réssel, nem is kevéssel, +5%-al nyitás.
Kedvezett hozzá a naptár hatás, a csütörtök, mert számíthatott a hétvégére pozit át nem vivők kiszállójára.
Ahogy én elnéztem a napon belüli forgalmat, a 700 nagy forgalommal, vagy 1/2 óráig tartotta magát, onnan esett 623-ra, ahonnan még mindig visszakorrigált kb. 690-re.
Jól csinálta, ez tankönyvbe illó volt, én is tanultam belőle.
Gyors visszaesést nem is vártam én sem.
Én jó kockázatú beszállásnak most egy 500 alatti vételt gondolnék rövid távon. ennyi
Trenderősítő zázlóként egy csökkenő ék is kialakulhat. De ezt majd-majd meglátjuk. Mikor is lesz ez a takarékos tender?
"Egon is írta abból egy trenderősítő tüskével, viszonylag rövid idő alatt felzavarják 1000 környékére "
Hát egyrészt Egon nem ezt írta, hanem:
hetesen:
"Heti szinten egy nagy ék alakzat. Az alakzatból számolt célárat jócskán meghaladta, minden képzeleten túlmenően. Extrém módon túlvett heti szinten is, 90 feletti az RSI.
Heti szinten is nagyon kiment a Bollinger szalagok közül. Be kell várnia a szalagokat.
A Takarékbank-tender eredményétől függően benne van a chartban a tüske alakzat lehetősége is..."
Trenderősítő tüskéről nem ír, és én nem is hallottam még ilyet, mi az? :)
A tüske alakzatot én úgy értelmezem itt, h. kilő fel (pletykára) aztán visszahullik (hírre ill. elmaradására).
Vagy kedvező hírek esetén a tüske, azaz a rakéta üzemmód folytatódik a hosszú chartokon (is).
De Babics is inkább óvatosságra int szvsz, és
"Érdemes ránézni a nagyon hosszú távú chartra is. Megtörte a csökkenő trendjét. Ellenállás a kerek 1000-nél látszik (950). A mostani extrém mozgások csillapodása után ide esetleg megérkezhet."
FHB:Most vedd!