Ha kifogytatok az érvekből, akkor ez az adu ász? Zsidó vagy, kommunista vagy!?
Akkor ti nagyon vágjátok! :)
Amúgy egyik nációhoz sem tartozom. De inkább ők, mint ti. (Ha választani kellene.)
Ez egy cserépedény pájeszos.
Vannak itt ezen a fórumon annyian, mint kutyában a bolha.
Ne húzd fel magad az ilyen himbilimbi provokátorokon.
Nem kell vele szóba állni és majd kipusztul innen a szerencsétlen.
Na még egyszer: a saját befektetéseim profitabilitása alapján szpícselek, és leszarom a végpont adatokat.
Azért ugatok itten, mert én is toltam el nem kicsit befektetéseket, amiket aztán próbáltam korrigálni, mentve a menthetőt. Ez azonban kényszerpályás stratégia, amiből nemigen tud az ember jól kilátni. A TVK és a Dan. hígítások bejöttek, az FHB-t beáldoztam.
Stratégiai döntésem volt, hogy benyelem az FHB-veszteségeket, mert nem jó nekik a politikai klíma. Ezen túl vagyok már, és szurkolok annak, akik nem ugyanezen döntésekre jutottak mint én, és tartják az FHB-pozijaikat.
A realizált pénzeket átraktam a PE-be, meg a Syn. pozikba. Utóbbi új, előbbi sokadszori hígítás. Tudtommal mindkettő Orbán-komform szintén, csak valamivel piacibb, és politikailag/jogilag jobban védhető, mint az FHB-csókosság. Aztán vagy jó, vagy rossz döntéseknek bizonyulnak ezek. Esetleg Orbánt jobban túlélik. Vagy nem. Ez a vállalt, és immár tranzparens kockázatom.
Okulásul írom, mérlegelhető szempontként, nem biztatásul.
Danubius 11000-ről 2750-ig esett.nagytulaj 80% körül tehát közkéz kicsi.A nagytulaj halálhírére kezdték venni,bízva a változásban,esetleg kivásárlás.
TVK 8500-ról 1610-ig esett közkéz szinte 0,MOL tulajdonában van több mint 96%
Nem mozgott az FHB,ez meg vicc,összekevered a mozgást a forgalommal,mert különben ha nem mozogna lehetnénk 1500-on mint jó két évvel ezelőtt! :)))
Persze, hogy féligazságok. Az is bejátszik, hogyan alakul kinek-kinek a saját portfóliója. Én az enyém alapján (ami nem is sikertörténet) osztom az eszet.
1. ezek a sikerpapírjaim, amik harmadát már szintén realizáltam.
2. közkézhányaduk eleve jobb volt, és valszeg tovább javult.
3. A "még kisebb forgalom" relatív kategória. Egy bankpapírnak legyen mozgása, érzékenysége. Ha nincs, az dupla bajra utal. Vagy komoly tartalékra. Az állam is ül vagy 7 %-kon, nem szaporítja. Hiszen csak lenyúlta, és közben nem igen gondozta. Mert a külön adót, és a jó adósok egérútját nem kezelem ekként.
Féligazság, 1.TVK Danubius sem csinál nagy forgalmat.
2.Egy-egy nap nem mérvadó,azonkívül azok is ugyanúgy szakadtak két vagy több éven keresztül!
3.FHB esésben még kisebb forgalom volt,főleg az utóbbi időben.Mióta fordult a forgalom is jelentősen emelkedett,igaz nem eléggé talán.
Gondolkoztam, hogy írjam-e vagy sem. De sokat tanultam már a beírásaidból, úgyhogy szóvá teszem, hogy az FHB-t illetően nem gondolkodunk egyformán.
Én benyeltem már a nem kicsi veszteségeket ezen a papíron. Mert úgy láttam, hogy ez a modell, ami elméletileg lehet megalapozott, az a csókosok bankjává teszi az FHB-t. Bekanalizáltatják a vidékiek pénzét, de a központ közvetíti majd ki azt valakikhez, hogy a pénz dolgozzon. Ebben a modellben vannak kockázatok, mert elég nagy a politikától való függés veszélye. Most szépen és töretlenül kúszik felfelé, de korántsem a TVK, vagy a Danubius produkálta forgalom mellett. Inkább tűnik olybá, hogy az év végi adóoptimalizáló eladásokat porszívózzák fel, majd a jövő év eleji emelkedésnél realizálják a szerény hasznot. Két éven át ez ment legalábbis. Ha Orbánék mégis nyernek 14-ben, az változtathat esetleg a leányzó fekvésén, de akkor sem 1-2 éven belül.
Én is tartom persze a hígításaimat, de venni egyelőre nem szándékozom. Szép volt, jó volt, de szopás volt.
FHB:Most vedd!