Az econet.hu „üzemlátogatást” szervez a Sziget Fesztiválra. A látogatásra 2009. augusztus 13-án (a Sziget Fesztivál 2. napján) 15 és 18 óra között kerül majd sor. Kérjük az érdeklődő részvényeseket, hogy részvételi szándékukat legkésőbb 2009. augusztus 4-ig a contact@econet.hu email címre jelezzék, csatolva a részvényesi minőséget igazoló, az értékpapírszámla-vezetőjük által kiállított 15 napnál nem régebbi igazolást is. Az eseményen húsz részvényes vehet részt, így ha ennél nagyobb számú jelentkező lesz, sorsolás útján választjuk ki a résztvevőket. A jelentkezőket 2009. augusztus 6-án értesítjük arról, hogy bekerültek-e a húsz fős csapatba, a résztvevőknek pedig megküldjük a részletes tudnivalókat is.
Az esemény tervezett programja:
1. A Sziget Fesztivál egyes érdekesebb helyszíneinek bejárása és bemutatása a Sziget Kft. munkatársának vezetésével.
2. Kötetlen beszélgetés az econet.hu vezetőivel (várható résztvevők: Balázs Csaba, Gerendai Károly, Kádár Tamás, Rosner Gábor). Témák: az econet.hu új stratégiája, a Sziget Kft. és a média portfólió jelene, jövője és értékei.
A résztvevők számára biztosítjuk a 2009. augusztus 13-ra szóló Sziget napijegyet, amellyel a bejárás és beszélgetés után is élvezhetik a Fesztivál programját.
A látogatásról, a felmerült kérdésekről és a válaszokról itt a blogon tájékoztatjuk majd az érdeklődő részvényeseinket.
Itt a legdurvább azért a grid volt, azt nem nagyon fogják már felülmúlni. Ha jól emlékszem, 1 milliárdért vették meg azt a csodás szoftwert és "know-how"-t, amit soha senki nem látott, és amiből soha egy fillér bevétel sem származott a cégnek. Hozzá kell rögtön tenni, hogy ez semmi akadályt nem jelentett, hogy az árfolyam 50 forintról 230-ra emelkedjen. Azt érdemes látni, hogy az árfolyam, és a cégen belül folyó üzelmek nagyjából függetlenek egymástól.
Nyilasi blog:
"3. Régi motorosok az Econetesek is. Én leragadtam ott pár éve, hogy állítolag a Magyar Posta majd lehúzhatja a rolót, mert az Econet kitalált valamit, ami átveszi a postai csekk szerepét, és ez százmilliárdos biznisz lesz. Nem meglepő módón ebből se lett semmi. Így ki kellett találni valami új humbugot, amivel be lehet szopatni a balekokat: SZIGET!!! Ez lesz a nagy biznisz. Megvetetni a Sziget Fesztivált alapító haverok Kft-jét a részvényesekkel méreg drágán, miközben ugyanúgy lehet kiszedni a pénzt a gépezetből alvállalkozói szinten mint eddig. A biztos haszon az alvállalkozók mögé bújt alapítóké, a kockázat és az esetleges veszteség pedig mostantól a részvényeseké. És jééé, hogyhogynem amíg a magyar állam 100-200 milliós nagyságrendben támogatta a Sziget fesztivált, addig az mindig veszteséges vagy nullszaldós volt. Most pedig, hogy tőzsdei cég lett, és egy fillér állami támogatást sem kapnak, az általuk szervezett tucatnyi fesztivál mindegyike állítólag százmilliós nyereséget termel a soha nem látott gazdasági recesszióban. Honnan jött most a pénz??? És akkor hová lett a korábbi pénz??? Az biztos, hogy nem a részvényeseknél van, mert a Mutyi Rt részvényei lenegyedelődtek. "
Nyilasi:
"2009.07.25. A nagy tőzsdei átverőshow (2)
........
1. Az aranyérem kétségtelenül a Hígítómestert és a Humeteoritot illeti. Válság ide, tőzsdekrach oda, bármilyen alacsony is a tőzsdei árfolyam, a 6Ft-os részvényeket gyártó privátnyomda mindig üzemel.
2. Kiváló befektetés fényevőknek. Így összegezném a Genesis "fantomcégre" szervezett tőzsdei pilótajétékot. Se gyár, se termék, se telephely. Így nem csoda, hogy mostmár pénz sincs.
3. Régi motorosok az Econetesek is. Én leragadtam ott pár éve, hogy állítolag a Magyar Posta majd lehúzhatja a rolót, mert az Econet kitalált valamit, ami átveszi a postai csekk szerepét, és ez százmilliárdos biznisz lesz. Nem meglepő módón ebből se lett semmi. Így ki kellett találni valami új humbugot, amivel be lehet szopatni a balekokat: SZIGET!!! Ez lesz a nagy biznisz. Megvetetni a Sziget Fesztivált alapító haverok Kft-jét a részvényesekkel méreg drágán, miközben ugyanúgy lehet kiszedni a pénzt a gépezetből alvállalkozói szinten mint eddig. A biztos haszon az alvállalkozók mögé bújt alapítóké, a kockázat és az esetleges veszteség pedig mostantól a részvényeseké. És jééé, hogyhogynem amíg a magyar állam 100-200 milliós nagyságrendben támogatta a Sziget fesztivált, addig az mindig veszteséges vagy nullszaldós volt. Most pedig, hogy tőzsdei cég lett, és egy fillér állami támogatást sem kapnak, az általuk szervezett tucatnyi fesztivál mindegyike állítólag százmilliós nyereséget termel a soha nem látott gazdasági recesszióban. Honnan jött most a pénz??? És akkor hová lett a korábbi pénz??? Az biztos, hogy nem a részvényeseknél van, mert a Mutyi Rt részvényei lenegyedelődtek. "
:-) előbb legyen meg a nyerő... A phyl a másik toporgó... Már nem is nagyon nézem a tőzsdét. Le is maradtam a konzumról. De én már sz.rok rá, ecot beraktam 100ra, első körben eladom. Úgy is vissza fog esni 10%ot onnan. Phylt azért nem, mert úgy is kukázzák a könyvet 12-én. Névértékre meg majd 25-e után megy. Egyszer... ha megélem.
Econet topik