Szerintem meg annyira látszik hogy beszívatták a hírekkel és elemzésekkel a kicsiket. Mindenki ugrott a füles csészére, a bennfentesek meg jól rájuk pirították a papírjaikat. Persze ettől még mehet fel is 50%-ot!!!!!Csak szugerálni kell...
A gond tényleg az, hogyha törik a 60, akkor irány a mély. És akkor megint csak ez a szerencsétlen esett ekkorát. A többi papíron már sokkal többet kereshettem/kereshettünk volna.
Nehogy eladjátok, lesz ez még 200...na ezt nem szabad elhinni. Eddig mindig azt láttam, hogy a befektetők számára (szándékosan) értelmezhetetlen, vagy hiányos hírek mögött átb*szás szokott lenni.
Törölt felhasználó2009. 05. 13. 09:28
Csúnyán be lett öntve ez idáig az ECONET. Azt hiszem most már nem is adom el.
kiváncsi lennék mennyit kaptak az Externetért?
miért nem publikus?
Vagy áron alul vagy nagyon jól kelt el(kicsi az esély szvsz)
nagy a hallgatás vmi készülhet és Katának lesz igaza,hogy nagy kirázás folyik vagy itt punnyadunk egy darabig.én nemrég vettem,tartom,aki régről van benne annak sajna.
A konszolidálás azt jelenti,hogy külön nem mutatja ki a jelentésekben,hanem csak 1-ben tehát külön pontos kimutatást nem kell készítenie a Sziget működéséről.A befolyt nyereség ugyanógy számít az ECO-nál.
Mérleg szerinti eredmény:
2005 -145550eft
2006 +3058eft
2007 +41037eft
2008 +80742eft
Folyamatosan nöl,ugyanúgy ahogy a bevétel is 2006-ban 1689444eft 2008-ban 7313309eft.
Ezt nem sok cég csinálta meg.
''szerintem tapsol és ugrándozik örömében mikor ránéz az árfolyamra"
Az árfolyam azért van ott ahol van, mert válság van. Ha megnézed, más cég is harmadolt az árfolyamát tekintve (otp, mol, rába, synergon, stb), kivéve a defenzívek.
A mérleg szerinti eredmény -29 804 E Ft veszteség, ez a tény, meg ez is:
A Sziget Kft. üzleti tevékenysége a 2008-ban megszerzett részesedés 50 százalék alatti mértéke miatt egyelőre
nem kerül teljes körben bevonásra az econet.hu Nyrt. konszolidációjába. Erre csak a következő 25 százalékos üzletrész megvásárlásával kerülhet majd sor.
Na most miután idén erre nem kerül sor megint nem lesz konszolidálva.
A kölcsönről röviden:
A törzstőke-emelés során törzstőkévé alakult a Sziget Kft. 26 százalékos részesedésének 2008. január 23-i kifizetése érdekében az
econet.hu Nyrt-től felvett 1,1, milliárd forintos tagi kölcsön, továbbá ezzel kerültek rendezésre a fentebb írt, egy
nappal korábban megvásárolt média cégek vételárai is.
A szigertának van 4.350.347 darab részvénye amit annak köszönhet hogy befektette a cégének 26% az ecoba, szerintem tapsol és ugrándozik örömében mikor ránéz az árfolyamra.
Gerndai 500milla lejegyzett rv-ét vett át.Ő már 2 éve kezdte venni ha jól emlékszem 110-120ft körül.26% az a 20 amit te írsz és ez tavaly is több mint 60 milla nettó nyerőt hozott az ECO-nak.Mivel a Volt és a Balaton S.tavaly még csak 50%-ban volt a Szigeté,de az idén már 100%.ezért ha a tavalyi nyereséget hozzák akkor 30millával több lesz a nyerő idén tehát ez összesen több mint 90millát jelent a Szigettől.
Ja eladták meg beszálltak 211 részvénnyel, király üzlet volt, a két szép szemükért jegyezték le az utolsó tőkeemelést édes hármasban. Szerintem a gerendai már 100szor is megbánta ezt az egészet.
A sziget meg nem sok lét fog hozni mert a konszolidációba a 20 % annyit ér mint halottnak csók, externet ami egyedül pénzt hozott megy a levesbe...
Econet topik