Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Shortos létemre megint kimaradtam az esésből.. Igaz nem is tudtam figyelni eddig. Most longot nyitottam 680-nál,promton ez 450..Innen akár fordulhatna is..Csak nem értem saját magamat,hogy miért nem hiszek a shortban.. Krida csinálja jól,aki az emelkedésekbe belead.. Én meg a fordítottját erőltetem..Mondjuk tegnap kétszer is bejött ez a taktika.. Meglátjuk..
Minden nap más. Tegnap kiesett az 1h boliból is, emiatt "logikusan" erőlködés jött. Tegnap még a középig sem jutott el. 22700 dupla tető feeling. MA rotty, az 1H boli lefele néz, nem esett ki belőle: van tér az eséshez. 1H alj (anélkül , hogy tolná): 22399. 4H alj 22509 Újragondolva: 22330 talán jobb beszálló, ha lecsattan odáig.
Most pl. 22420 körül nézelődnék longra. Tegnap ez volt a TERV, aztán a "fantáziakereskedés" 22500-22520-ről indult". Term. a 22420 sincs kőbe vésve. Ha nincsenek jelek, nem szabad alá állni.
Értem. És hozzátenném, én is örülnék neki. Valószínűleg én is inkább választom majd a TP-t, "utólag", mint várni a csodát. A mostani "fantáziakereskedéseimnél", kb. a profit 30%-a bukik, csak mert stoppolgatok. Ahelyett,h eltenném a nagyobb nyerőt. Az a baj, ha egyszer véget ér a sávozás, ha egyszer nem verik pofán a longot, akkor rakéta. És akkor jöhetne egy +1-1,5%-os nap, akkor kár volt lezárni. A lehetőség ott van.
Mire leírtad, már 22500>22600, az már 100. Miért zárod idő előtt? de persze nem okoskodás, csak néha nem értem. Persze indikátorok meg apácák meg Mr. Pánik, ezt a részét már értem, nem kell magyarázni. LONG 22500 TP 22600, STOP 22540 (inkább csak 40 profit, aztán lehet 100 lesz, nem 50)
Mutatom a "többieknek": 22520, mitől olyan mágikus https://kephost.net/p/MTg1NjMwNQ.png Simán azt mondom, hogy 22650, ALAP. majd ott eldől ha tovább megy. irány 22720 ismét, mint tegnap.
50 napos MA környék lehet az első komolyabb megálló (350(70) nálam) elméletileg ...onnan környékről - mert alá szurhat - elméletileg meg illene pattannia ( esetleg fordulni) .....megálmodva a delfi jósda titkos módszereivel....:)
Cimballi egy régi videója azoknak akik felteszik a miért emelkedik ( vagy esik ) kérdést és nem értik , hogy a közgazdaságtan és a reál gazdaság roppant távoli kapcsolatba vannak a tőzsdei árakkal https://www.youtube.com/watch?v=bmpTwQdG6F8
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?