Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
" Az elmúlt egy hétben a piacok kiárazták a Trump vámtarifáinak bizonytalanságát. A vámokkal kapcsolatos új szalagcímek hiánya a WSJ március 24-i jelentéséhez vezetett a belengetett vámok szüneteltetéséről.Aztán ma minden megváltozott.A piac újabb leckét kapott a valóságból. Minden borult, amikor a Bloomberg reggel közzétette a lent citált cikket, melyben arról számolt be, Trump arra készül, hogy szerdán (azaz ma) bevezeti az autókra kivetett vámokat.Ezekre korábban 1 hónapos halasztást adott az Egyesült Államokban működő autógyártóknak. Az S&P500 árfolyama kezdett 5800 körül leállni.A piacok úgy gondolják, hogy április 2-ával véget ér a vámokkal kapcsolatos bizonytalanság. Azonban igen csak valószínű, hogy a bizonytalanság inkább emelkedik majd. A Barclays úgy véli, hogy a Trump által április 2-án bevezetett kölcsönös vámok 25 országot érintenek majd.Az Egyesült Államokban az érintett ágazatok közé tartozik az autóipar, a gyógyszeripar és a félvezetőipar is.Arra is lehet számítani, hogy ezek az országok a viszonosság mentén válaszolnak majd ezekre a vámokra, és ezzel felpörgetik a kereskedelmi háborút. Továbbá, bár az amerikai részvények visszaálltak mélypontjukról, a külföldi befektetők tovább vonják ki tőkéjüket.A külföldi befektetők a múlt héten ~6 milliárd dollárt vontak ki az amerikai részvényalapokból. Ez a valaha látott 3. legnagyobb ilyen tőkekivonás és megfelel a 2020 márciusában tapasztalt szinteknek.Ezenkívül nem látjuk az intézményi vásárlás visszatérését a piacokon. A hedge fund-ok az elmúlt 4 év leggyorsabb ütemében adták el globális részvényeket március 7-én és 10 között.Míg a retail piac rekordszinten vásárolja a zuhanást, a Wall Street nagyágyúi még nem veszik ezt a rallyt. A széttartás valós.Most kombinálja mindenki ezt azzal a ténnyel, hogy Trump elfogadta a "rövid távú fájdalmat a hosszú távú haszon érdekében".A kabinet több tagja is ugyanazt az álláspontot hangoztatta és mivel az infláció igen csak forró, a Fed elnöke, Powell valószínűleg szintén bevállalja ezt a tervet, ha nem tette ezt meg már eddig. Összefoglalva tehát ... Van itt 1. helytelen befektetői kockázatfelfogás 2. bizonytalanság a vámok emelésével kapcsolatban 3. külföldi/intézményi tőke kivonulása az Egyesült Államok részvényeiből 4. a nagy kapitalizációjú tech papírok már nem emelkednek feljebb 5. Trump hajlandó átvészelni a rövid távú piaci, gazdasági gyengeségetMindez nem tűnik a legjobb receptnek .........Újabb brutális volatilitás jön. "
Mitől olyan nagy baj az infláció? A cégek pofátlanul emelhetnek. Az államnak szar, a cégeknek jó. Trump variál, lesz nem lesz vám... Gyanús nekem ez a tömeges shortba állás daxnál. Hogy nem csak kisbüfik. Dupla csúcs után erőlködik.
Közeledik a negyedév végi zárás, még 3 munkanap. Szerintem visszarántják, és most csak a Vip beszállókat készítik elő.... Hétfő estére simán 23000 felett lesz a DAX. A Nasira már nem mernék fogadni....
Letörte a piros vonalat, 19860 -nál jár. Itt már kicsit neccesebbnek érezném a pozimat. STOP 19950>> 19920 (kicsit húztam rajta lefele 20070 >19920 = 150 FIX)
ha lecsattan 19900-ig: STOP 19950. Így álltam volna. Meddig jött fel?:D 19948:DDDDDDDD Na ezért kell egy bő 50-70 követési távolságot tartani, főleg a Ferrari Nasinál. És van igazság. NASDAQ 19862.
Pár napja mondtam,hogy nincs semmi keresnivalója a Daxnak 23 ezer fölött.. A vámok,és a gyors tűzszünet elmaradása,ill.az infláció újbóli felerősödése miatt.. Ezek a tények azért felülírják a TA-t,akárki akármit mond.. Most pl a Vámok miatt estek,ami pl nem egy váratlan hír volt..Most mégis meglepődtek a befektetők? Szépen eldobálták a pár napja ATH-n vett papírjaikat? Akkor normálisan működik a tőzsde? Persze hogy nem.. USA egy hónapja esik,Dax meg csak ATH,ATH...
a 4h-t újragondoltam: https://kephost.net/p/MTg1MTMxOA.png a box a korábbi GAP. a kitörési szintig jött vissza. 19880, ez lesz a sorsdöntő. enyhe dupla-emelkedő alj 4h próbálkozás 19879-19882
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart DAX előző napos MIN. 22845 Mai záró: 22847 Kihozták a fiúk szépre. Viszont a napos boliközép alá zárt, ami már ENYHÉN lefele görbül, necces. 4h lefele tart. 1h vízszintes. 1W-1M: felfele, még. 22551 az előző hónapos záró, ha ez alá zár, akkor egy fordulós hónapos "inverz kalapácsot" csinál. közben nasit nézem, 19830 lehet még érdekes, utána nincs megállás 19750-ig.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?