Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
most lehetne a miértre írni 1-2 oldalt , de lényegtelen .....az adat értékelése attól függ mi lebeg a szem előtt ha xar az adat 50 pöttyöt vághat a fed és jöö a kánaán...gondolták páran ....aztán rájöttek többen , hogy nem ...itt algoritmusokat képzelj el meg pár millió trédert...és a nagy bálnákat akiknek egy céljuk lehet szvsz minél több xartól szabadulni minél jobb áron (már aki nem kp-ban ücsörög) .....a miért lényegtelen a mozgásokból kell(ene) kiharapnod a részed és tipli...certivel nem működhet...csdobos utólag siránkozik , hogy nem tartotta xarokat ...és ha az első 2 hétben felindul a fedig egy 3- 700 pöttyöt akkor jött volna az óbégatás , hogy hülyék ezek megvesznek mindent (meg hát)......előre legközelebb sem lehet kitalálni mire mi lesz a reakció zömmel ....illetve ha giga vidámság van akkor mindegy mert felmegy , ha fosás meg mindegy , mert idő kérdése és betaknyol ....
Én 18590-es dax-ot akartam elcsípni esésnél. lejött 580-ig, vártam vártam, hátha FELSZÚR értem, hát lófaszt szúrt....550... számtalanszor jártam már úgy, benyomom , hogy lófasz "fix" vétel, mehet piacin. Na akkor meg belevesz egy leszúrásba, és jön fel 20 pontot (ami a certiben 80 pont), a szarnak adok egy pofont. 18500-nél meg már úgy voltam vele,h akár fordulhat is ez a szerencsétlen. De persze beírtam ide,h 18420 simán benne van, 500at úgy elengedte,h kapásból 470-re zuttyant. 50 pontra meg már minek nyissak (bollinger aljak alapon 470-nél sem vettem bele, végül lett 18320-310 nap végére. Bár ha tartottam is volna, legkésőbb 18360-nál dobtam volna, 420 alatt 1 lépcsőfokkal. durva,h 18610-ről lebaszták 18300-ig.
Számomra ami furcsa, bár már sokszor láttam hasonló mozgást, hogy USA nyitásig hpye-olnak mindent, fent vannak az "égben" a bollingerek tetején kis TF-ken, majd kőkeményen aláhullanak ,amit próbáltam is megjátszani "én benga", de lemaradtam. Tehát ami furcsa, hogy USA nyitásig hogy csinálhatták meg a "rés nélküli nyitást", ha utána 2 óra elteltével -2%-ban vannak? A szar adatok már 14:30-kor kijöttek, mindenki tudta, tehát ha szar adatok, mégis milyen hype , ki viszi-veszi fel odáig? ha utána meg rottyannak 2-3%-ot?
Én már inkább nem nézek semmit..Az előbb néztem az erstét,6000 fölött van a dax certi,csak nekem nem 90 hanem 500 volt.. Az SP meg 1450,abból meg 1000 db. volt... Ha nincs az adatra ez a felhúzás ami elbizonytalanított,meg a minuszos VIX,még mindig tartanám őket..Na meg pont ma volt a szülinap is. Reggel nyertem azért valamit..de ezt nem gondoltam volna,hogy ha egy napra kiszállok,máris elhúznak mellettem az árak.. Ki a fene fog így hétfőn visszaszállni mondjuk 7000-en egy certibe,amiből ma 5600-nál kiszálltál...
100 napos MA picivel alatta az 50 napos elméletileg és gyakorlatilag erős támasz....ha lereccsenne (??? x akta még ) ma elbukhatja a dax a 18000-t , mert a long stoppok teszik amit kell és jöhet Mr. Pánik https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=189w5xpkt0Y&t=1s
Én most nagyon mérges vagyok... Még hogy nem lehet a certivel keresni..Dehogynem. Csak békén kell hagyni,és nem ki-be ugrálni belőle. 19.000-nél ha meg nyitotta valaki,és bízik egy szeptemberi korrekcióban,akkor 18500-nál egy 50-100 pontos napon belüli megingásnál ki kellett volna tartanom,vagy legalább visszaszállni,amikor a kamu felhúzás megtörtént.. Ja,és a VIX mozgása is nagyon félrevezető volt... Úgyhogy most pozi nélkül nézem ezt a kb.milliós nagyságrendű elmaradt nyereséget..de inkább ki is kapcsolok mindent..
90db certit vettem volna 5050-ért konkrétan (limitesen), be is álltam rá, szutykorászott 5080-5090 körül, vártam egy 10 pontos UP-ot...hát az nem jött, pirosodott. késő bánat. High Low előző nagy dax piros: 18990-18728 (262 pont) mostani:18612-18311 (300 pont)
De leírtam. 5050-ről akartam shortot nyitni, bent is volt az ajánlatom. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart itt kb. 18595 lett volna. 15:47-kor volt egy pici gap, ott készülődtem. amikor betöltötte a GAP-et, durván ott nyitottam, 18595-öt várva újra. máskor simán piaci vételt csinálok, most úgy gondoltam,h nem baszok ki magammal, nem szivat meg az Erste 50-80 ponttal, mert jártam már így. Elment mellettem a pozi. :(
Tényleg kell stratégia, az enyém az volt hogy ma pénzt keresek. Eladtam a nagy részét pár perce a ts115 nek, és lám a stratégiam működött is. Jó hétvégét mindenkinek.!
Érdekes fordulatok vannak a prognózisaidban.. 14.48-kor még DAX űrrakéta indulásról beszéltél,1 órával később,meg turbóshort vásárlásról..Közben meg nem csinálsz semmit.. Én legalább elmondtam augusztus végén,hogy szeptembertől esést várok,és ennek szellemében kell kereskedni. Minden emelkedésbe beleadni,a longokat meg elfelejteni.. Ez nem attól függ,hogy éppen merre indulnak el a piacok.. Kell egy stratégia,amihez tartjuk magunkat..Most pl.az bánt,hogy a nagy szülinapozás közben kihagytam egy jó lehetőséget ami lehet már nem tér vissza.. Pedig ahogy látszik, újra szép nagy esés bontakozik ki... Hamar elfogyott az üzemanyag az "űrrakétából."😉
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?