Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Oké.. Nem akartam személyeskedni,de elém toltad a grafikont,hogy hol van itt a lecsó..Én a várakozásaimra értettem,nem azt állítotttam,hogy már megtörtént..
Na,Te is kaptál egyet.. Az "ovis-szekció" sértő volt egy kicsit..🤣 Én nem nézek le senkit a stratégiája miatt,inkább próbálok tanulni tőletek,mert igen,vannak hiányosságaim.. Viszont héve-hóba vannak jó megérzéseim,amit sajnos nem tudok kivitelezni.. Az 5200-es dax short certijeim pl.most 8000-et érnének..3 nap alatt.. 650 db volt belőle.. Rossz döntést hoztam,kiszálltam belőlük.. Majdnem 2 milliót hozott volna..Az egész éves bukdácsolásaimat törölte volna. A tegnap reggel 19.628-on megnyitott nasi short cfd-m meg mára szintén 1000 pontot hozott volna,az szintén 1.5 millió ft. Most kintről nétem az egészet,és cseszhetem az igazamat.. Kínomban OTP short certit nyitottam,mert arra eddig még nem volt hatással a kinti folyamat..amilyen pechem van,nem is lesz...
Ha @bonti még longol, és nem stoppolt: ez a mai prompt chart. https://kephost.net/p/MTI5ODg5OQ.png @csdobos: te nem hiszel a bollinger szalagokban, de ha ennyire kiesik belőle, vagy oldalazós nap "várható", mert bevárja a szalagot ("oldalazik"), vagy visszajön érinteni a bollinger szalag alját, ami jelenleg, ahogy a képen is látható 17995. (ha már elindul felfele, kicsit tolja, valahol 18000+- pár pont lenne). Ha további esés jön előbb megállhat, a következő eső nap húzza magával , de akkor is, a mai nap teteje "valószínűleg" elég közel lesz a bollinger szalag aljhoz. Nem a longot favorizálom, hanem Bontinak akarok segíteni, ha még tartja. Ideális kiszálló: 18000-18020 (jelenlegi m5 bollinger közép), ha nincs további long hit. Ha van, 18000at eléri, és belelátni a 18020-at, és eléri! STOP 18000 (a 18080-as nyitáshoz képest)
Ki az a mi? Ha már személyeskedsz. És honnan tudod én hogy kereskedem meg mi a szakmám? Szeretek információt gyűjteni, érdekel, hogy a grafikonon kívül honnan olvasod ki az esetleges irányokat/belépési pontokat.
és a charton is jelöltem,h bizony csökkenő csúcsról, már csökkenő aljakat csinál, a következő lepattanás "hova" érhet el". A kép alapján, az impulzusok mértéke alapján 18k körül lehetett volna a vége., de mint látható, már 17800.
Írták a napokban (nem én), egy csökkenő trendvonalat illene átütnie felfele. (az apácák fiúk eléggé long pártiak, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy TA alapon "trend még él", inkább a longot favorizálták. ez volt tegnapelőtt 18500-560 körül. Én általában 2 scenariot próbálok felvázolni, mert nem vagyok öröklongos, ahogy szoktam írni, két irányba kell nézelődni, általában a chartjaimon is 2 scenario van. ezt rajzoltam tegnap: https://kephost.net/p/MTI5NzAzMw.png Erre írtam, (lehet nem pont így), nem csak a chart a lényeg, hanem az RSI is, nem mindig a chartot kell nézni. az emelkedő aljalkat ott is nézik, már pedig azonos szintet ütöttek. és bejelöltem kék karikákkal az RSI pontokat, amik a charton emelkedő pontokat jelölnek. Má nem tudom mit írtam szó szerint, nem akarok idézgetni, de a képen látható, HA borul a zöld vonal az RSI-ben, ott a piros vonal, NAPOS RSI 30.
zömmel longolni nagy esésekben azok szoktak (persze lehet és kell sikeresen akkor is) akik a nagy emelkedésben folymatosan shortolni szoktak ....fedőnevük: lúzer szekció egyesek szerint...DD)) "Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd..." egy közhely https://www.youtube.com/watch?v=mWC4EKZbdm8
nyugoccság....:) enged el ezt a minusz fóbiát , minnél többet siránkozol annál többet kapsz a ovis szekciótól ....gondold azt , hogy mindíg , hogy én voltam ha úgy könnyebb...D) https://www.youtube.com/watch?v=2ndX-Cl-ICc
Türelem.. Be fog következni.. Nem egy pap alatt.. Augusztus-szeptembert írtam..Nem a grafikonból olvastam ki. Az a ti szakmátok..Ti majd -20%-nál mondjátok,hogy el kell adni mindent,amikir majd újra felfelé veszi az irányt.. Lehet minuszolni..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?