Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
De amit tegnap mondtam,azt most is tartom..Korán zártuk a longot. Több napos esés után egy aljhoz ért,és várható volt egy megpattanás..A mai nap fényében,még biztosabb vagyok benne,hogy tartani kellett volna..Azt tapasztaltam,hogy ha nembhagyok kifutni egyvpozit,és korán realizálok,akkor újravkétbirányt látok,ésvkönnyen belagyarázom a rosdz irányba,hogycaz a jó.. Ezért vagyok a híve az akár napon túli tartásnak is,ha fordulbegy rövidtávú trend..
Amúgy ezt az egész DAX felhúzást túlzásnak tartom.. Nem indokolja semmi.. Tegnap 1,5%,azbmég oké is volt,mert aljhoz értális irány jele pénteken,és az Usa is támogatta..De a mai,az már túlzás volt 0-ás Usánál 0.9%-os Dax..Remélem ez a lefordulás már a normális irány jele..
az meg necces longolni nem azt jelenti , hogy érdemes jó kockázattal shortolni , egy biztos a 2 vix esik a napon belüli short állomány (kicsiknél) leesett majd fellódult .... vannak szituk amikor a türelem a célszerű megoldás vagy keresni más instrumentumot... ráadásul ha necces a további long nem biztos , hogy zárni kell hanem elég seggbe húzni a stoppot aztán ha lefordul így jártál (a +ból kicsit visszavesz) ill ha tovább megy még jön a guba http://keptarhely.eu/view.php?file=20240723v00zl55qu.png
nos jelenleg az összes ellenállás támasz olyan a környéken , mint a szűzhártya amit átmentek páran..:) a támaszok ellenállások azért működnek mert az adott szint körül vételt v. eladást kezdenek a tréderek , de ha a párszor megmászott sávban cikázik az ár viszonylag rövid időn belül a tréderek letojhatják , mert necces lehet longra shortra számítani a párszor fel le megmászott szintről...... és nem tudható , hogy a 3 havinál magasabb tf-n mekkora short álllomány maradt a kicsiknél, mert azt regelente frissítik csak ..jelenleg lassan olyan szinthez érkezünk amin pár napos gyertya visszafordult....persze míg a vixek csoszognak lefele addíg necces shortolni (az ilyenekhez értő apácák szerint)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?