Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Mivel az esés jelenleg a fő irány,csak reggel gondoltam bepróbálkozok egy nagyon rövid longgal..Bíztam egy 100 pontocskában,de a stop kiütött az elöbb..Ezt neveztem el próba longnak..😉
a sötét alak erre a karcolatára gondolhatott... " feketemelos péntek, 08:57#269636Kína , Japók betaknyoltak rendesen éjszaka az általában délelőtt Európára rányomja a hangulatát....támaszok a daxiban 240, 200 , 140 támaszokról pattanhat fordulhat " az meg , hogy lesz-e nagyobb korrekció az biztos , csak az az apró kérdés , hogy honnan és mikor mert a piac nem lift hanem hullámzik , de ezt a " megérzésükre " hallgatók (is) asszem észrevették .... a korrekció pontos kezdetét és annak alját senki nem tuja max bejön a 100X mekegett tipp ( ugye ÉN SZÓLTAM , hogy esni fog , közbe a figurák elbukják ingüket gatyájukat az extrém emelkedésben vagy fordítva és majd elkullognak )... a tőzsdei hangulatra (mindenek felett ) és a TA-ra (ami nem azt jelenti , huuu fejjváll van baxki esni fog mórickázást jelent hanem több elemből álló rendszert) érdemes figyelgetni ÉS így is elbccák néha és erre való a kockázatkezelés az ismert és erősen méltatlanul kevésbé alkalmazott (hedge) elemeivel ....már volt asszem: https://lustaport.wordpress.com/2015/05/01/medve-piaci-utmutato/
Pont ezért kell a Stop, de nem 500 pont után. Ha igaz , amit feketemelos ír, akkor lehet nem csak 1000et ad vissza. Az időtáv persze megint más kérdés, újabb 1het újabb -1000? Vagy, előtte +500 és utána -1000 megint? És így tovább? Na ez az amit senki nem tud előre. Aki fentebbrol shortol, az tartja, bizik a további összeomlásban, vagy lesz vagy nem. Lasd dow Jones 40k - ről kitört, míg nasdaq esett 500at. Dow lett 41,3k. Ezalatt elfustolt volna a számlád ha shortolsz., Hiába esett vissza péntekre....ha már lenullázott. Na emiatt kell a Stop.
nos a daxi 146os aljat csinált ... :) és egy hírecske ami nem napi tréder kompatibilis " Goldman Sachs: A piaci kapitalizációval súlyozott S&P 500 és az S&P 500 Equal Weight indexek közötti korreláció az elmúlt 30 kereskedési nap során teljesen leesett, és olyan közel került a nullához, mint az elmúlt 20 év alatt még soha...Megjegyzés: az S&P500 nagy és népszerű vállalatai papírjai egy ideje teljesen másképp mozognak a kisebb és (kevésbé ismert és népszerű) papírokhoz képest ... Az ilyen mértékű szétkapcsolódás tényleg extrém! " Ez vélhetőleg azt jelenti majd, hogy a nagy kapitalizációjú papírok, Mag7, $LLY, chip és IT szektor nagyágyúi komolyabb korrekció elé nézhetnek .
Köszönöm a választ. Egyenlőre megtartottam. 500 alatt én is gondolkodtam, hogy zárom, de végül nem. Én is úgy látom, hogy jövő héten elindul felfele. Úgyhogy három kisebb long pozit tartok még jövő hétig. Bent marad. :) Hétfőn majd tanakodunk.
Én amit csinálnék, ha még mindig tartanám. Adnék magamnak egy esélyt. STOP magam alá, ha már végignéztem a 18480-et, meg az 18500-at. STOP 18520, aztán lesz ami lesz. Óráson emelkedő aljakat csinál. DOJI 18540 a 20.00 órás., ezért raknám alá a stopot, hátha ez a 18540 a vége. És kivárnám a végét. Vagy kicsapnak, vagy van esélyed túlélni, és fordítani!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?