tudod, ha a múlt hetet visszanézed, akkor azért látszik, sem amerika, sem európa nem örült velünk, csak mi mentün a széllel szemben. én ma akár egy csúnya esést is látnék, de ez ki fog úgyis derülni.
Én úgy látom, hogy a bux nem nagyon ilyedt meg. Eladók nemigen voltak, a vevők meg ahogy elül egy-egy pánikosabb szakasz, máris elkezdenek gyüjtögetni.
sziasztok!
látom, shortos idők vannak továbbra is :)
ha a molt igazán adni fogják, akkor méretes esés elé nézünk. őszintén szólva én erre várok, mert semmi ok az optimizmusra.
A 4000-es OTP-vel is szkeptikus vagyok, nagyon sok szerencsés dolognak kéne bekövetkeznie egyidejűleg ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen. (Pl.: a leminősítés elmaradás és gyors megegyezés az IMF-el)
Az én szerény várakozásom, hogy 3400-ig esetleg felmegy sávozik a papír, majd egyre alacsonyabb szintekre esik jövőre. Az alj kérdésében bizonytalan vagyok, a Te prognózisod 1000 Ft-os OTP-vel számol, szerintem nem következik be az armageddon, de a pánik és a recesszió 2000 Ft alá átmenetileg leviheti (1800?).
A világ nem halad összességében rossz irányba véleményem szerint. A Te megközelítésed armageddont feltételez, amelyből az esés folyamatos lesz.
Ezzel szemben én nem hiszek a nagy összeomlásban, mert a piac ki fogja kényszeríteni végső esetben Európában is a komoly döntéseket a fiskális és politikai unió felé. Ennek az eshetőségét nagyon jól szemlélteti, hogy Olaszországban és Görögországban is szakértői kormány alakult. Ez korábban elképzelhetetlen volt.
Az EFSF és az ECB a legválságosabb hónapokban folyamatosan fogja vásárolni a mediterrán kötvényeket.
Az IMF is fogja támogatni az európai stabilizációt.
Én nem hiszek az 5000 Ft alatti BUX-ban, de ha be is következik nem lesz tartósan ilyen szinteken az index.
Arra számítok, hogy csapkodó lesz a piac, de alapvetően a mélypontot valószínűleg jövőre fogjuk elérni.
Ennek megfelelően én a DAY trade ügyleteket fogom erőltetni az azonnali piacon, mert ha a vagyonkám átmenetileg csökken, ha ülök a részvényeimen legrosszabb esetben pár negyedévet kibekkelek, majd az elveszett állományom visszajön.
A határidőt ennek megfelelően kiemelten óvatosan fogom űzni kis kontraktus számmal, de mindkét irányba.
Mindenesetre lassan javaslom az átmenetelt a BUX1212 topicba, mert közeledik a kifutás.
Ez érdekes gondolat, hogy a tulajdonképpen "virtuális" helyeken tárolt milliárdok apadása, vagy eltűnése végül ellenpotozza a semmiből nyomtatott pénzeket, lehet benne némi ráció, bár ez a világ annyira bonyolult, hogy egy pillanatra sem merném állítani, hogy a tényleges valóságra, vagy működésre rálátásom van, és feltételezni sem merem, hogy az elképzeléseim igazán az objektív realitást tükröznék.
A magam részéről örülnék azért, ha valahogy összejönne még egy felkör, az otp is annyira szerencsétlen és lemaradó volt eddig, attól is minimum egy 4000-res szint elvárható lenne, ezzel 38%-ocskát tesztelne vissza, és legalább belemenne az előző hullámszint 3as-4es hullámának tartományába. Ennyit azért meg kellene tudnia csinálni. Illetve nagyon durva lenne, ha most ebben a békés kis decemberi időszakban kezdenék el a kemény lejtmenetet. Szóval még van remény! De sok dolog iszonyatosan vészjósló!
Pl. ez a már említett rusnya disztribúció tényleg sosem jelent semmi jót: link
(felraktam ide, mert Vakmajom törölte közben)
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?