Osztom a véleményed. Ezeket a csapkodásokat kell megérezni, ezekből megpróbálni profitálni. (Tudom, növelem az erste bevételét, de nem baj. Jut is, marad is.)
Csak ismetelni tudom magam (már egy éve irogatom), hogy a BUX 2009 ősze óta réndzsel. Szal ezt kell kereskedni! Majd ha kilep, akkor lesz egy rossz pozink, addig meg ez van..
GIC szerint a tartós 100 dollár feletti kőolaj deflációt okoz Amerikában! Most már tényleg kezdek összezavarodni! De fosnak ezek a szemétláda bankok, hogy nem jön össze a nagy terv, magyarán az eszközök amibe beragadtak nem fogják elérni a 2008-as szintet! Hát el kell szomorítsam őket kereslet nélkül nem is fogják! :D
Három fokozattal minősítette le Görögországot a Moodys.
Nem rossz, ez húzza le az uniót majd megint. Uniósok vagyunk ha jól gondolom.
Spanyolországban csúcson a munkanélküliség. Bux várt szerint csorog le. -0.37%
Kegyes szám, de hatit nehéz egyelőre lejjebb ütni buxhoz képest 590-600as KT mellett.
Együtt kell csorogni.
Ma reggel is emelkedik az olaj, 106os szinten van, ami reggel óta 1%os emelkedés. Az olaj emelkedése a gazdasági növekedést gátolja, erre csökkennek a távolkeleti tőzsdék ma.
Japán Nikkei 1.7%, Hang seng 1.2%, Bombay, kospi, ausztrália 1.2-1.8%körüli mínuszokban.
Kínai Shanghai tud csak pluszban lenni 1.8%körül.
Dax futi mínuszba leugrott. Csomagunk többnyire nem keltett bizalmat.
Moodys, Trichet, Goldman, Duronelly, Nomura negatív véleménnyel volt,de először Londonnak sem tetszett, hétvégén már azt írta portfolio, hogy minél többet alszanak rá, annál jobban tetszik. :)
Lássuk csoda bux mit kavar ma.
Én ha tehetném 23500ra nyitnám, és csorgás le.
Több mindent nem akarok már rajzolni a nagy elliottot, fej-vállazodást, zászló-árbócszerű alakzatokat. Majd a piros szűkülésből való kilépés megadja nagyjából az irányt. Remélhetőleg.
Semmi értelme nincs itt tényleg kereskedni most. Minden nap az a kérdés ma merre?! Fogalmad nincs merre lesz a holnap. Reggel rohadt nagy plusznak néz ki, de este már masszív mínuszban vagyunk, vagy fordítva. Nem kell sok pénz az irányításhoz, pár ember elszántsága kell hozzá, hogy mit merre vigyen. Nagy pénz nem mozog alapvetően a piacon. Érzékeny a piac, bármikor lehet egy megtépés, vagy beöntés.. ez kinek hiányzik? aki éppen irányba van, annak jól jön. de ki van jó irányba? Egyik héten azt hiszed Te, másnap már 2%mínuszban vagy az ellentétes iránnyal, ja hogy 10es tőke áttéttel ez is fájdalmas? így van.
Megértem aki elpártolt a BÉTről, mármint kisbüfi, vagy nagybefektető, vagy akárki. Innen a fórumról is sokan elhagyjuk, hagytuk, kihagytuk. Vadász is ezért nem figyeli. Van más instrumentum, amire játszik az egész világ, és nagyobb sansz van vele keresni, ha nem pár negybefektető irányítja, mert hogy pont ezért nem tudja, mert az egész világ kereskedik vele.
Elliot szerint elég szabályosnak néz ki, előtte a fel is meg a korrekció is.Ha megint egy elliot indul akkor baj lesz a shorttal.Kár hogy Vadász ritkán ír.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?