Törölt felhasználó
2014. január 10. | 11:23
#1

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
április 22. | 10:15
előzmény: #22039  Karvalytokes
#22040
Ja. Pl. a népnemzeti médiaholdig első embere...
április 22. | 10:09
előzmény: #22035  lancaster
#22039
Hagyjuk már vicc az egész.Nyugaton embereket rúgnak ki az állásukból mert másként gondolkodnak.
április 22. | 10:08
előzmény: #22032  badsector1
#22038
Aha.Jogos.Elirtam.Persze gondolhatad volna mert mert 13 milla közbeszerzések esetén, borravaló.
április 22. | 07:58
#22037
"Az apai ágon etióp Dominik Ferit 2017-ben választották meg az ellenzéki liberális-konzervatív TOP 09 párt színeiben a cseh törvényhozás alsóházába. Az 1996-ban született Dominik Feri az eddigi legfiatalabb képviselő a cseh parlamentben.A CTK szerint két ismeretlen elkövető úgy összeverte a fiatal politikust egy borkóstolón, hogy kórházba kellett szállítani. Dominik Feri a Novinky.cz helyi hírportálnak elmondta, hogy a tettesek egyike azt kiabálta:Négerek nem valók politikusnak.Vasárnap esti Twitter-üzenetében közölte, hogy a hátán ejtett felületi sebet időközben összevarrták a kórházban, egyébként pedig jól van.Vladislav Malcharczik rendőrségi szóvivő közölte, hogy körözést indítottak a támadók felkutatására. Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 párt elnöke elítélte a támadást.Újabb rasszista indíttatású támadás országunkban. Ezúttal sem holmi iszlamisták, hanem úgynevezett tisztességes csehek voltak az elkövetők– hangoztatta Kalousek.Jan Hamácek, a cseh kormányfő első helyettese és belügyminiszter szintén elítélte a történteket.Nézeteltéréseket nem lehet ököllel megoldani. Mihamarabbi felépülést kívánok Dominik Ferinek, remélem mindent gyorsan kivizsgálnak, az elkövetőket pedig megbüntetik– tette hozzá Hamácek."
  
Cseh illiberálisok akcióban, terjed az orbán kór.
április 21. | 22:19
#22036
"A televíziózás és a popszakma agyonkényeztetett hőse, Majoros Péter, az ország ünnepelt Majkája évtizedes viszonylatban bizonyítja újra meg újra, hogy amennyire hisztérikusan önimádó, épp annyira képtelen felismerni a helyét a teremtésben. Ezúttal az a gyalázat esett meg vele, hogy a Fonogram zsűrije nem neki ítélte az év hiphopfelvételének díját, ő pedig válaszul úgy hisztizik, mint egy hatvanas díva, aki nem játszhatja el Shakespeare Júliáját. Az ózdi lumpenproliból lett budapesti nagyvállalkozó képtelen feldolgozni, hogy a filléres és hazug pózoktól hemzsegő slágerét nem értékelte eléggé a zsűri – helyette az a Krúbi vitte haza a díjat, aki egyrészt csodagyerek, másrészt a hazai underground egyik leghitelesebb arca" - kezdi Puzsér, majd azt is kifejti, mi a véleménye Majka szakmai sikereiről, sőt még a Curtis-Majka botrányhoz is visszakanyarodik a cikkében. Írásának végén gratulál a Fonogram-díjjal jutalmazott Krúbinak, majd újabb kemény üzenettel zárja sorait: "Gratulálok Krúbinak – valóban ritka pillanat Magyarországon, amikor a teljesítményt értékelik. Majkának pedig azt ajánlom: ne tetszelegjen abban a szerepben, hogy ő egy hiphop-előadó! A hazug nyavalygása, az igénytelen strófái, a szirupos közhelyei, a soha nem volt világ, amelynek az ócska pózait felölti, legfeljebb formailag emlékeztetnek hiphop-produkcióra – amit gyárt, az nem több mint habkönnyű és velejéig hamis érvénytelenség: operett a huszonegyedik században született kölyköknek."
👍   
http://www.atv.hu/belfold/20190421-puzser-irgalmatlanul-kiosztotta-a-hisztizo-majkat
április 21. | 21:20
#22035

Hatalmasat zuhant Magyarország a sajtószabadság-ranglistán. Ez a hír pont egy nappal azután jelent meg, hogy a Mahir bejelentette: 40 év után egyoldalúan azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést. Magyarország az elmúlt években nagyot zuhant a rangsorban:
2011-ben még a 40. helyen állt, a következő évben azonban, mivel az értékelés szerint "a vitatott médiatörvények hatályba lépése óta széles körben elterjedt az öncenzúra a szerkesztőségekben", 16 helyet rontott. Azóta is egyre lejjebb csúszik, 2016-ban a 71., 2017-ben pedig a 73. volt. A tavalyihoz képest 14 hellyel került lejjebb a rangsorban a magyar sajtószabadság a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet felmérése szerint, és a "problémás országok közé sorolták".
Ezzel a 87. helyet szereztük meg 180 országot rangsoroló listán. Ez jó mulatság, férfi munka volt!
április 21. | 21:00
#22034
Az első exit poll eredmények szerint az a Volodimir Zelenszik nyerte meg az ukrán elnökválasztást, aki a megméretés második, vasárnapi fordulójában 73,2 százaléknyi voksot kapott, csaknem háromszor annyit, mint 25,3 százaléknyi szavazatot szerző Petro Porosenko jelenlegi elnök – derül ki a Kyiv Post által közölt becslésből. A végleges - az urnazáráskor készült - exit poll-eredményeket este tízkor teszik közzé. 
Győzelmét minden létező népszerűségi lista előrevetítette, az ukránok megunták, hogy az ország a Majdan után öt évvel is ugyanannak a néhány milliárdos oligarchának a játszótere, aki ellen öt évvel ezelőtt, a mandátuma megszerzésekor Porosenko harcot hirdetett.
Zelenszkij erre is építette fel a kampányát, ígéretet tett például arra, hogy teljes VAGYONELKOBZÁSSAL FOGJA SÚJTANI A KORRUPT ÁLLAMI TISZTVISELŐKET, ÉS MEGSZÜNTETI A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT IS. 
L: Na ott is gondolkodnak az emberek!!! Csak Mo van tele 2.5 millió elmebeteggel?
https://168ora.hu/kulfold/ukrajna-elnokvalasztas-zelenszkij-porosenko-2019-04-21-166985
április 21. | 19:48
előzmény: #22027  Karvalytokes
#22033
neked orbány az avatarod?
április 21. | 19:00
előzmény: #22031  Karvalytokes
#22032
"Egyértelműen ellenséges.Az olaf gyanúról tesz emlitést(tehát ki kell vizsgálni)De már úgy tálalják hogy jön a 13millás bünti."
április 21. | 18:58
előzmény: #22030  badsector1
#22031
Persze.De mit akarsz ezzel mondani?
április 21. | 15:03
előzmény: #22029  Karvalytokes
#22030
Akkor gondolom hogy te is úgy gondolod, hogy a 13 millió és 13 milliárd nem ugyanaz a szám.
április 21. | 13:49
előzmény: #22028  badsector1
#22029
A fórum nem alkalmas arra hogy bárkit is vizsgáztass.
1 tudja az illető.
2 .nem tudja de akkor ott a google
3.gazdasági oldalon azért illik evvel tisztába lenni.
április 21. | 10:34
előzmény: #22027  Karvalytokes
#22028
Szerinted mi a különbség a milliárd és millió fogalma között?
április 21. | 10:18
előzmény: #22025  ts3
#22027
Van másik nickem?...:)Ez komoly?..:))Melyik????Komolyan mondom te magadból indulsz ki.
április 21. | 09:25
előzmény: #22021  Karvalytokes
#22026
"Adatainkat kizárólag a Magyar Nemzeti Bank nyilvánosságra hozott statisztikáiból merítjük.Bár nyilvános adat, mégis kevesek által ismert tény: Magyarországon 2001-ig nem lehetett lakossági devizahitelezést folytatni. Az első Orbán-kormány készítette elő és a Fidesz többségű parlament fogadta el a 2001. évi XCIII. törvényt, amely megszüntette a devizakorlátozásokat. Az igazsághoz hozzátartozik: ez a lépés részben uniós követelmény volt a csatlakozáshoz, így a lépés jogharmonizációs célokat is szolgált. (Persze akár már akkor bele lehetett volna írni a jogszabályba bizonyos feltételeket a devizahitelezés kapcsán, mint tették azt ebben az ciklusban.) Az első Orbán-kormány azonban inkább a forint-hitelezésre összpontosított, megteremtve a támogatott lakáshitelezést. A termék bevezetése akkora népszerűségnek örvendett, hogy az OTP-nél – a túlterheltség miatt – 6-9 hónapos átfutási idővel kellett számolni. Sokan spekulációs célból vették fel a kölcsönt, az azonban kétségtelen, hogy mind a lakosságnak, mind az ingatlanpiacnak igen jót tett az akció. A másik oldalon viszont a költségvetésnek akkora terhet jelentett, amelyet képtelenség volt hosszú távon finanszírozni. Ezért vezette ki ezt a konstrukciót 2002 után az új kabinet. Ugyanis az állami támogatás mértéke 2003-ra 220 milliárdra ugrott. (Összehasonlításként: ma ennek az összegnek nominálisan a felét fordítja a kormány a felsőoktatásra, nem számolva az inflációval.) (Az orbáni kettős beszéd itt is tetten érhető: ma a miniszterelnök az ipari alapú társadalom megteremtését szorgalmazza folyamatosan, míg első regnálása idején, a belső kereslet által – gyakran megalapozatlanul – fűtött gazdasági növekedésre volt büszke.)  A következő négy év – a Medgyessy-kormány megalapozatlan száz napos programjaitól aláásva – a boldog emelkedés és önfeledt költekezés időszaka. Globális pénzügyi válságot senki nem jósolt, a gazdaság fejlődött, a kormány hatalmas költségvetési hiányokat engedett meg magának – utóbbit a GDP töretlen növekedésére alapozva. A gazdasági és politikai folyamatok teljes félreértésén alapult a Fidesz „Rosszabbul élünk, mint négy éve!” kampánya. Sokkal, de sokkal jobban élt az ország 2006-ban – sajnos ez a jólét részben hitelből űzött, részben önbecsapáson alapuló volt. Olyan jól élt 2006-ban Magyarország, amit nem engedhetett volna meg magának. 2006-ot követően, már több szervezet is érzékelte a túlzott devizahitelezésben rejlő problémákat, így például a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) többször jelezte a döntéshozóknak és a lakosságnak is az ilyen ügyletekben rejlő veszélyeket. Sőt, a sokat bírált Magyar Nemzeti Bank már 2003-ban vészjeleket küldött a lakosság felé is. A vészmadarak helyett azonban mindenki – polgár, politikus és önkormányzat – a kamatterhekre figyelt, márpedig a devizahitelezés egy számjegyű kamata minden veszélyérzetet elnyomott a forint-termékek két számjegyű terhe mellett. A keserű igazság az, hogy egyetlen politikus sem kergette a magyar családokat a devizahitelek csapdájába, rohantak azok maguktól, látva az olcsó és könnyen hozzáférhető pénzt. (Itt álljunk meg egy pillanatra: minden, ma népszerű állítással szemben, a devizahitelek mögött valós külföldi fizetőegységek álltak. A bankok anyavállalatukon keresztül, vagy a nemzetközi pénzpiacról olcsón jutottak devizához, amit aztán Magyarországon helyeztek ki. Ám ezen hitelek esetében a hiteligénylő nem svájci frankban vagy euróban tartott igényt a pénzre, hanem forintban. Igen, az átváltáson és az árfolyam-ingadozáson a pénzintézetek nyertek, míg a lakosság az alacsony kamatszinttel profitált. Tegyük hozzá, némileg előre ugorva: a bankoknak minden kihelyezett euró után ugyanannyit kvázi letétbe is kell helyezniük, úgyhogy számukra egyáltalán nem kifizetődő a bedőlt hitel. Nagyon lassan jutnak ugyanis ilyenkor a pénzükhöz, és a kötelező „letétet” sem szabadíthatják fel. Ingatlanra pedig egyáltalán nincs szükségük, mivel pénzintézetek és nem ingatlanirodák. Magyarán: a bank egyáltalán nem érdekelt a hiteles csődjében, sőt.) Nem lehet figyelmen kívül hagyni az árfolyam-ingadozás kérdését: 2006-ban egy euró a ma már meseszerűnek hangzó 252 forint körül mozgott (ma 302), a svájci frank pedig 155-ön állt (ma 245). Ez azt jelenti, hogy aki 12 ezer svájci frankot vett fel – ez 1,9 millió forint -, annak mára 3 millió forintra nőtt a tőketartozása. Mindez kizárólag a kormányzati intézkedéseknek köszönhető árfolyamveszteség. (Az ország csődkockázatát mérő CDS mutató a 2010-es kormányváltás előtt 160 ponton állt, míg most 350-en.) Most pedig lássuk a számokat – még egyszer köszönet érte az MNB-nek. Ma Magyarországon félmillió devizahitel-szerződés van, lényegében fele-fele alapon lakás célú és szabad felhasználású, összesen 3500 milliárd forint értékben. A háztartások teljes hitelállománya 6900 milliárd forintot tesz ki, vagyis a forint- és a devizahitelek nagyjából 50-50 százalékban vannak jelen. A kormányzati kommunikációból arra a következtetésre lehet jutni, hogy a devizahitelesek vannak a legnagyobb bajban. Ez azonban – a jegybank adatai szerint – egyszerű hazugság: míg a szabad felhasználású, jelzálog alapú deviza-adósok 25,1 százaléka 90 napnál régebben nem fizetett törlesztő-részletet, addig forinthitel esetében ugyanez az arány 27,6 százalékos. Ugyanez a mutató lakáscélú hitelek esetében: deviza-adósok 17,6, míg forint-adósok 19,9 százaléka van három hónapnál jobban megcsúszva. Vagyis nem a devizahitellel, mint banki termékkel van probléma, hanem a lakosság elszegényedésével, a gazdasági recesszióval. Akkor a kabinet miért erőlteti ennyire a devizahitelesek megmentését, miközben szó sincs a bajba került forintadósokról? Túl azon, hogy a választás közeledtével ez népszerű téma, az Orbán-kormány szívesen venné, ha a jelenlegi 300-as szintről jelentősen és tartósan gyengülne a forint. A számukra ideális szintről szakmainak álcázott vita folyik, de 340-400 közötti értékeket is hallani. Ezáltal ugyanis sokkal jövedelmezőbb lenne a Magyarországon megtermelt javak exportja – elvben. Valójában azonban az itthon előállított és külföldön értékesített termékek alapanyagának 80 százaléka importból származik, vagyis markánsan drágulna az előállítás. Ez alól csak a mezőgazdasági termények lennének kivételek, tehát a földpályázatokon kistafírungozott fidesznyikek külföldön eladott búzája sokkal többet hozna a konyhára – nekik. Másodlagos cél: a szociálisnak álcázott devizahiteles akciókkal annyira meggyengítik a bankrendszert, hogy a legtöbb külföldi pénzintézet kénytelen lesz kivonulni Magyarországról, így az államosított takarékszövetkezetek térhódítása előtt tisztára söpörik a piacot."
ts3
április 20. | 19:42
előzmény: #22016  Karvalytokes
#22025
Már a másik nickeddel is keverted a millió és a milliárd fogalmát.😎
április 20. | 18:02
előzmény: #22015  badsector1
#22024
Márpedig ebben az ügyben közvetlenül az Orbán család lopott, csalt.
április 20. | 17:35
előzmény: #22021  Karvalytokes
#22023
Elég dúrva így együtt.
április 20. | 17:34
előzmény: #22019  Karvalytokes
#22022
"Javasolta mert szerintük gyanú merült fel.."
Olafnak ez a dolga, hogy javasol.
április 20. | 16:55
előzmény: #22019  Karvalytokes
#22021
A bűnlajstromban közbeszerzési szabálytalanságok sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja is szerepel.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE