Topikgazda: Törölt felhasználó 2008. 12. 14. 15:29

Ma este 6-tól megbénul az ország  

Ugrás a cikkhez
Ma este 6 órától az eddig csak Kelet-Magyarországot érintő vasutassztrájkot a VDSZSZ teljes Magyarországra kiterjeszti.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=107450
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kissherceg 2008. 12. 14. 23:41
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 12. 14. 23:39
Előzmény: #58  exley
"Deitsch Bahn"
Újabb gyöngyszem a WolfsWagen után
az élet apró örömei
exley 2008. 12. 14. 23:30
A Máv és a parlament a magyar nemzet szégyene. '70-es évekből itt ragadt és forgalomban lévő vasúti személy szállító vagonok. Akinek egy csepp önérzete van nem ül föl ilyen ócska vonatokra. Késnek döcögnek szóval kutya ütő egy társaság a gaskóval az élen, de követelőzni azt tudnak. le kellen, hogy sűljön a képükról a bőr, ha viszonyítjuk ezt a pusztulatot a Deitsch Bahnhoz. Sületlen egy ország ez, megérett a tönkre menésre.
kissherceg 2008. 12. 14. 23:28
Törölt hozzászólás
ujonc 2008. 12. 14. 23:26
Előzmény: törölt hozzászólás
Na ezt viszont Én nem itt olvastam! Akkor még valaki aki ezt mondta.
kissherceg 2008. 12. 14. 23:25
Törölt hozzászólás
ujonc 2008. 12. 14. 23:23
Tudni én sem tudom, csak feltételezem. Én is műszakos munkarendben dolgozom. Ezt a lámpás dolgot én is hallottam, de nekem azzal magyarázták, hogy így több üzemanyagot fogyasztanak a dugóban veszteglő autók. Nagyobb bevétel az államkasszába. Ez a pénz mehet tovább az országnak hitelező magánbankároknak. :-( Környezetszennyezés leszarva! :-(((
kissherceg 2008. 12. 14. 23:16
Törölt hozzászólás
ujonc 2008. 12. 14. 23:11
Előzmény: #49  exley
Szeva Exley!

Ezt eredetileg nem az Országgyűlésről írtad? :- )
ujonc 2008. 12. 14. 23:07
Szeva Herceg!
Na ebben a kérdésben nem tudok nyilatkozni. Azonban ha jól tudom, a tűzoltók 24/72-ben dolgoznak. Ez remek munkarend azoknak akiknek kell egy bejelentett munkahely és a szabadnapokon meg fusizhatnak. Félreértés ne essék, minden tiszteletem a tűzoltóké! Eléggé sokan vagyunk itt szopatva ebben az országban, de azt nem szeretem ,ha valaki felemeli a hangját, azzal hurrogják le, hogy a másik még kevesebbet keres. Ne az legyen az etalon, igen is kapjanak Ők is többet. Többet= tisztességes bér.
On-Line 2008. 12. 14. 23:06
Előzmény: #48  ujonc
üdv

Miért nem alszotok még ?

Mibe fogadjunk, hogy Gaskó 2010-be bekerül a parlamentbe !?

azt nem mondom meg milyen színben.........

.....egyszerű példa a traktoros felvonulás a Kossuth térre.
exley 2008. 12. 14. 23:05
Persze pityú! pont most fog megbénulni, a "süsü"-k, az ország határait nem merik eltorlaszolni, akkor meg ne csinálják a műbalhét. Az hogy a nyugisok nem utazhatnak ingyenesen attól még az ország nem fog megbénulni. A cargó befolyt összes milliárdot szét kell osztani a vasutasok között, aGaskó is ezt szeretné. Értelmetlen műbalhé, legalább nem pazarolják afelmérhetetlen mennyiségű villany áramot és gázolajat. Sztem minden hónapban 15 napot leállhatna a MÁV és akkor valóban lenne népgazdasági haszon, de így csak veszteség milliárdokban, Máv dolgozok után járulék fizetés nuku, ezt is leírják, akkor meg mire ez a nagy hőzöngés. Az egész ország ezer sebből vérzik, itt a totális össze omlás és ezek is csak agaskóval az élen a markukat tartják. Ennek az országnak vég érvényesen tönkre kell menni, ha fenn akar tartani továbbra is egy ilyen semmit sem érő vállalatot.
ujonc 2008. 12. 14. 23:00
Előzmény: #26  Goldsegel
Helló Goldsegel!
Nem tudom az írásodból, hogy ezt a 150 Ezret esetleg sokkalod-e. Szerintem egyáltalán nem egy nagy összeg. Te mennyiért vállalnád? A vonatok 24 órán át közlekednek, tehát valószínüleg három műszakos meló lehet. Vonjad vissza a dálutános és az éjszakai pótlékot, a maradék alapfizu nem lehet egy nagy összeg. Ezt kapja az aki bemegy 7-re és 3.30-kor távozik (hétfőtöl-péntekig).
Törölt felhasználó 2008. 12. 14. 22:57
Én az első sorból tapsolnék egy olyan MÁV sztrájknak, ahol azért megy a munkabeszüntetés, hogy megakadályozzák a felsővezetés, vagy a politikusok által okosba megoldott párszázmilliós-milliárdos közbeszerzések véghez vitelét. Meglepő módon egyetlen ilyen sem volt. Most vagy nincsenek ilyenek (én speciel kétlem :(( ), vagy az egész szakszervezetesdi is egy megkent tolvajbanda, aki évente 3x a legkellemetlenebb időszakokban megcsinálja a műsort, hogy legyen indok a rendszer életben tartására,
és mellette vidáman csinálnak nekünk vasutasonként további 1-2 millió forint veszteséget évente.
Remélem a mentősök is sztrájkolni fognak, amikor Gaskó és a többi hasonló élősködő egyszer remélhetőleg szívinfarktust kap.
kissherceg 2008. 12. 14. 22:56
Törölt hozzászólás
ujonc 2008. 12. 14. 22:52
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Helló potter!
Ne felejtsd el a tűzoltók is sztrájkolnak az elmaradt járandóságukért. A sztrájk pedig semmi esetre sem zsarolási technika, ez alkotmányos joga az embernek. Tudsz mondani nekem egy olyan céget (lehet külföldi is) ahol a dolgozók az osztalékból tartják el a családjukat?
ujonc 2008. 12. 14. 22:43
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Szevasz Zigomer!
'1 Gazdasági válság van... Ezzel gondolom a MÁV-os melós is így van. Milyen jogon követelik? Lehet, hogy tudomásuk van róla egy ilyen privatizáció után a főnökeik mekkora jutalmat kapnak.
2. A MÁV masszívan veszteséges... Szerintem meg azért veszteséges, hogy a vezetőik az állami pénzeket ezúton tudják ellopni (nem egyedi példa). Ettől még a melósnak ugyan úgy el kell látnia a munkáját.
3. Ezekről az emberekről beszélek én is (nem a kopogtatóról, az ellenőréről).
4. Rátermett fiatalt akik megállnák a helyüket a versenyszférában is. Ezt nem mondod komolyan? Te elmennél a MÁV-hoz melósnak? Én is melós vagyok, nem ott máshol az én adóforintjaimról is szó van. Azonban éppen ezért tudom megérteni Őket.
kissherceg 2008. 12. 14. 22:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 12. 14. 22:33
Előzmény: #38  petyko98
A megoldás az lenne, ha megemelnék a jegyek árát, és máris lenne pénz erre-arra. Én ritkán járok vonattal, de ha valamiért jegyet kell vennem, mindig megdöbbenek, hogy hogyan lehetnek ilyen röhejesek a tarifák. Egyszer Tatabányárólról egy közeli városba 70Ft-ért mentem(kedvezménnyel)...
Legyen a km-díj másodosztályon inkább 35Ft, elsőn 60Ft, kedvezmény max. 20%.

Azt pedig senki ne gondolja, hogy a tömegközlekedés valahol is a világon nyereséges. Még Németországban is támogatja az állam, ahol tényleg sokan használják a vasutat, és a jegyárak jó 3x annyiak mint nálunk.
petyko98 2008. 12. 14. 22:26
Előzmény: #40  Törölt felhasználó
Demokrata politikusainké...

Topik gazda

porti
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek