S van egy olyan része a TWS-nek amit eddig nem is tudtam, a neve Booktrader, exel táblázat szerűség jön fel, középen az árfolyam, balról a vételek, jobbról az eladói tételek vannak felsorolva, tehát így ábrázolja az adott papír könyvét, nekem meg csak a megfelelő rublikába ha kattintok az egérrel már be is rakta az ajánlatot, ha átkattintok egy másik rublikára(centenként van felbontva), akkor már módosította is az ajánlatot a kívánt új árra, ha pedig rákattintok a megbízásra akkor törli a megbízást. Ó hogy eddig ezt a felületét nem ismertem, így bő 1 másodperc alatt tudok beadni, azt módosítani és visszavonni egy megbízást.. 3 művelet kicsit több mint 1s alatt. Ez eddig legalább 6-7 másodpercbe telt mire manuálisan felütöttem az árat, elküldtem, majd kézzel átírtam másik árra ha már elém álltak a könyvbe stb.. Most sokkal egyszerűbb hála az égnek.
Közben megvolt életem első TESLA (tsla) pozíciója, 20 másodpercig tartott, 0,1%-os nyerő volt beállítva. Nagyon ugrál ez a papír. S a lényeg hogy nem 1 csomaggal(100db)-al tradeltem, hanem csak 10db-al, így csekély 2070 dolláros volt a pozi, persze így a brókerdíj is 0,1%-ra jött ki, de a lényeg hogy a 100db alatt is szépen lehet venni a részvényeket nem muszáj 100db-ot venni, azaz 1db google-t is vehetek ha akarok. Csak a 100db kerül be a könyvbe 1db-nak jelölve, mert a 100db alatti tételek nem látszódnak a könyvben, de ott van ,mert amint volt kötés ott ahova beálltam a 10db-al meg is kaptam, aztán ugyan így eladás. Na ez tök jó, nem kell túlzott nagy pozikat felvenni, de 10ezer dolláros ajánlott mert akkor jön le 0,02% -ra a brókerdíjam az 1 dolláros minimum díj miatt, hiába veszek 1db-ot akkor magas lesz a broki díj %-osan.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?