Így van, nagyon jól írod! Éppen ezt akartam én is beírni, hogy nem kell már felszorzás, mert 10Ft alatt nem 1Ft lesz az árlépésköz, hanem 0,1Ft, azaz nem válik 4Ft-nál kereskedhetetlenné a részvény(hiszen 4Ft-ról nem tudna 5-re visszaemelkedni, így a jelenlegi tőzsdei rendszerben az abszolút alja 5Ft-os záróár lehet, hogy még tudjon felfele menni. De a Xetra 0,1Ft-os árlépésköze ezt megoldja, s 10Ft alatt tized Ft-onként akár 0,5Ft-ig eshet a papír az eddigi 5 helyett.. tehát az abszolút alj 0,5Ft-ra változik(ha marad a +-20%-os napi limit), mert ha azt eltörölnék nyilván 1Ft-ig(jelenleg), xetrán pedig 0,1Ft-ig eshetne a papír.
Durva ez a médiás hír, nem tudom örüljek-e hogy van 11Ft-ról:( Bezzeg 12-ig már nem tudott visszamenni. De ha jegyzek hozzá 1Ft-on akkor 2Ft-ra letudom hozni a beker árát, kérdés az megéri-e majd, mert ekkora részvény hígításnál lehet még az 1Ft-os ár is sok.. Na holnap reggel kíváncsi leszek a könyvre, hogy alsó vagy felső limit lesz? ert a hír alsó limitet adna, de így hogy 1Ft-on lehet jegyezni, így lehet hogy inkább veszik majd? Izgalmas, s pont holnap délelőtt nem leszek gép előtt:( De majd mobilon reggel ránézek a könyvre könyv nyitáskor. (8:30-kor)
"minden 1 darab, a II.1.2. pont
szerinti kibocsátáskor tulajdonukban volt részvény után 9 darab
részvényt vásároljanak, darabonként 1 forintos vételáron. Így az a
részvénytulajdonos, aki él ezzel a jogával, 9 forintért 9 darab új
részvény tulajdonosává válik majd."
Nem semmi higítás lesz, ráadásul 1,8 Mrd Ft értékben.
Ez a T kategória érdekes lesz dec 6-tól, napi 4 aukció lesz, a nyitó és zárószakasszal összesen 6 olyan eset amikor súlyozás lesz a könyvben, pont nekem van kitalálva, szép kis le és felkötések lesznek benne:) Bár a fuso és keget sajnálom, hogy a T-be került, de nem biztos hogy rossz lesz az, a fennt említett szisztéma miatt, így 1nap nem 2x hanem 6x van lehetőség le és felkötésből venni vagy eladni:)
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?