németek ugrottak neki így, titkosszolgálattal is együtt mondjuk.
Meg kell próbálni, legfeljebb nem sikerül. (nem fog)
Másik oldal sirálmaival nem kell foglalkozni, amúgy furcsa kiket védenek mindig. :)
olaj az tetszik. DAX is.
Devizában nyitottam 18 chartot és ránézek esténként hol volt érdekes elmozdulás mit érdemes másnap nézni.
MT4ben (MT5 letöltöttem és nyitottam demoszla-t, de nem jön be) még a chartok külsejével foglalkozom, mit érdemes rárakni és mit nem, hogy rajta legyen ami kell, de jól látható legyen.
Ne legyen zsúfolt. Nagyjából kész vagyok.
Néhány deviza pozit nyitottam. döntetlen eddig. :)
Eddig elég jól, bár nem viszem túlzásba, összesen 4 pozim volt eddig egy gáz short nyerő lezárva, EUR/HUF long 294-ről, és 2db olaj short bár az kicsit szoros.
Próbálok nyitni más devizák felé most az EUR/JPY párt nézegetem.
Legolcsóbb termékek az nyersanyagok, ill. az index CFD-k, a devizák kicsit drágák, ott csak nagyobb elmozdulásra érdemes nyitni, úgy mint a részvényeknél.
Bár az marad a bét és a Béta.
A stopot tanulgatom, de nem szeretem :)
Ja és nincs mutyizás az árjegyzéssel, ha elérte az árfolyam a pozidat akkor teljesül és kész, nincs árfolyam torzulás mint a certikben nem bujkál az árjegyző v. marketmaker, teljesen korrekt idáig.
Csak pozitív tapasztalatom van velük kapcsolatban, a certit hamar elfelejtem, ha kitudok mászni a meglevőkből.
Az erste csak kirabolja a büfiket.
Jöhet az állami mentőcsomag a világ legrégebbi bankjánál link
ki lehetne számolni mennyi pénzt kaptak a bankok az államoktól az elmúlt években ezért is nőtt az adósságuk...
Az önszabályozó piac meg a kis állam mi ?, ennyit a liberális dumáról....
Az E.ON és az RWE lépései jól mutatják, hogy a megváltozott gazdasági viszonyok mellett a kelet-közép-európai régió már korántsem mutat olyan versenyképes lehetőséget a nyugat-európai vállalatok számára, mint korábban, ami egyben azt is jelenti, hogy a térség országainak a jövőben nehezebb lehet majd külföldi befektetőket bevonniuk a nemzeti energiapiacuk fejlesztésébe.
itt a lényeg!a befektető.
Admiral.
És azon belül két típus.
Admiralnal van hétfőtől új éles számlám is, de náluk nagy pénzben nem merek.
Bankos és nem CSAK marketmaker jobb lenne.
Nem hiszem, hogy a kamatcsökkentés hatással lesz a forintra. Illetve erősíteni MOST nem fogja. :)
Egy dolog számít jelenleg a politikai nyomás amit kifejtenek ránk, tehát én a forint további gyengülését várom vagy itt hullámzást amíg el nem dől ki lesz az új MNB elnök.
Engem személy szerint meglepne egy forint erősödés a hátralévő hetekben.
Szerintem fokozzák a nyomást.
Hogy megy a forex világ ?
Én nagyon élvezem, mondom annak ellenére, hogy nagyon szeretem a certiket is az Erstét kevésbé..:)
Stop biztonság, ráadásul vele és a követő stop segítségével nagyon jól lehet a legjobb nyereséget lehozni.
Én ebben voltam a legbénább, és évek alatt sem javultam. :)
Ugyanakkor figyelni kell, mert pl egy rossz helyre tett stop miatt nálam a demóban az olajnál ugyanaz volt mint a short certinél, kiütöttek aztán rögtön jó fele fordult és 1,5 dollárt fel gyorsan, de este engem már kirakott.
A 1/ stop helyezést illetve a 2/ méretet/mennyiséget, hogy minél mennyivel szállsz be kell nagyon megérezni és megtanulni.
De kétségkívül jobb, mint a certi világ.
EBEURHUFTS23 tőkeáttét 53,03!! még nem is néztem, pedig volt már olyanom. brutális :)
Hétfőn vagy kedden kivégzik szvsz.
Egyébként, egy dolgot, logikát észrevettem az erste certikkel kapcsolatban.
Ahol az adott termékben amelyik irányban a tőkeáttét jóval nagyobb (lásd eur/huf, korábban a Dax )certik azok felé megy a trend.
Magyarul a kockázatosabb ceriket mindig hamarabb kinyírják, tehát súg az erste csak érteni kell a nyelvükön.
Cím:
2013-01-17 Háttér-kép
Ki spekulál a forint ellen?; Hamarosan új MNB-elnök lesz. Magyarország megteheti-e ugyanazt, amit már Németország egyszer megtett a svájci bankszámlákkal? link
Csak mert itt ment a nevetés ezen, meg Bubu atvje is szóba kerül....
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?