Így igaz, meg a veszett okos országvezetés elitje. Nagyobb befektetők ezek miatt mentek, meg jó ideig nem is jönnek vissza! BÉT teljesítménye is igazolás.
Valaki egyébként az ostoba Bp-i városvezetésnek is szólhatna, hogy a 200 ezer távfűtött lakás geotermikus hőellátásával talán el lehetne kerülni az ilyeneket: link
a bőnyi szélpark ugye ott van a közelben, aminek van egy alállomása, amire rá lehetne kapcsolódni egy berekfürdőhöz hasonló metánhasznosító villamos erőművel. minden összeáll, mert ugye ez a széllel szemben (...:D) kiegyenlített termelés lenne, ott van a csatlakozási lehetőség, a metán is a termelő kút miatt, úgyhogy én csak megvizsgálnám a témát. nehogy írjak a Pannergynek meg a bőnyi önkorinak egy emailt :)
Már korábban is jeleztem, hogy a teljes üzemnek az indulását 2016.01.01.-re teszem. Az átadás, beüzemelés, próbaüzem, stb... nem kis feladat. Egy elég komplex rendszert kell beindítani, összehangolva a már működő rendszerekkel. Ha valaki úgy gondolta, hogy november 1.-én benyomnak egy gombot és dől hő meg a bevétel, akkor az igen nagy tévedésben van. Ennek számszerű megjelenése a jelentésekben majd 2016.05. közepén lesz. Addig maximum a próbaüzem során betáplált hőt lehet nézegetni Q4-ben 2016. februárban.
Hogy mikor lesz a nagy átadás, az meg inkább attól függ, hogy ki fogja átadni, és mikor lesz jó neki.Ez akár egy nagy nemzetközi visszhangú esemény is lehet, ahol a VW végre dicsekedhet a környezetvédelem terén végre valami pozitív dologgal is.
Ez a következő 1-2 hónapban bármikor lehet SZVSZ.
Egyébként 10 napja elindult a használatba vételi eljárás a 4. szakaszra (AUDI).
PANNERGY