sopronman, én nem tudom kinek milyen külseje volt, aki nyilatkozott, én csak azt tudom mondani, én Ausztriában ismerkedtem meg az egésszel, és hihetetlenül korrekt volt az egész. Szóba sem jön egyik magyarországi bankképviselet, még brókercég sem ahhoz, amilyen módon ott kiszolgáltak.
na ja, 3-5% sok, ez igaz. Ennyi az ára. Nem spexre kell venni, nem arra való. És ha nem spexre veszed, akkor a T+3 nap se gond. Nekem mindig teljesült T+2 napon belül.
RCM-nek múltkor valami osztrák mendzsere nyilatkozott itt a pf-en...hát a külseje alapjána Praterben lehetne ringlispiles vagy céllövöldés....elég lehúzós feje volt....
az alapok összetétele igen alaposan meg van adva, meg minden szükség infó nagyon szépen dokumentálva. Ausztriában egy jó vastag és igényes füzetet is adnak automatikusan.
Hát én pont raiffnál vagyok, évek óta, de olyan alap aminek T+3, T+5 a teljesülése, és mindjárt a vásárlásnál 3-5 %-ot számít fel, plusz még a az alap portfólióját sem közli világosan...hát ez nekem sok a jóból...magyar alapjaik legalább olcsón megvehetők, longban jók is, csak most nem lehet velük semmit kezdeni...
nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem vagytok otthon alapok terén.....meg úgy is tűnik, hogy csak magyar alapokat ismertek. De lehet hogy tévedek. Csak annyit mondok: raiffeisen capital management. Tessék utánanézni. És ez csak egy példa a sok közül.
Szvsz a a nyersanyag alapok is úgy járnak, mint a kínai alapok...most már longra beszállni késő, és én ebben az emelkedésben sem hittem...plusz csak olyan bank jöhet szóba, aminek itt van fiókja...telefonos kapcsolat egy nagy nulla...private banki ajánlatok nudlik, a legtöbb banknál bőven beleférnék, de olyan tanácsadókkal beszéltem csak, akik nálam képzetlenebbnek tűntek....ami tudtak, azért extra pénzt nem fizetek...
Ez a hülye banki maszlag..már elnézést, nem Téged akarlak sértegetni...ismerek nem egy olyan nemzetközi részvényalapot, ami 1998-9-ben indult, és ma is arra az árfolyamra tért vissza, az meg már 8-9 év....de a sem normális, hogy 3 év alatt nem hoz semmit...én olyan alapba nem fektetek, aminek a napi alakulását nem tudom figyelemmel kísérni, tehát csak főleg index követő alapokba...egyik bankban és pénzintézetben sem bízom, tehát ködös portfóliójú alap nálam kizárva....
0812 hullám v.