nekem olyan nyugdijbiztositás kéne mai garantálja hogy megélem a nyugdijkorhatárt.... :D Csak a lejárattal és a kifizetéssel vannak még problémáim..... :DDDD
nyersanyag alap helyett miért nem veszel közvetlenül nyersanyagot.... pl olajat csak 100doláron CSAK 100 dollárért ami ugye 16000huf, már milliók lennének a számládon.......................
akkor már minek fektetsz alapba.....????????? :DDD
szvsz egy tipusu alapnak van értelme és erre három alvető kritérium igaz:
1: infláció fölötti garantált hozam
2: Tőkegarantált - ami ugye már az elsőből is következik
3: nyiltvégű
az hogy mibe teszik nem érdekel, de ha beteszem a pénzem tudjam hogy a, nem vehetek ki kevesebbet, b, többet kamatozik mint amennyit az infla elvisz... :) na most a KSH inflája kamu a köbön szal, az élelmiszer egy év alatt majd a duplájára mentek a plazma meg a kocsi a kutyát nem érdekli mert abból nem veszek annyit mint tejből meg kenyérből, szal ez már veszett fejsze nyele.... ezért nem volt sose alapom.... :) normális brokit meg nem találtam prájvitbrokizni.... legalábbis itthon.... most van egy hans jurgen aki nagyon kavar és elég ott van a szeren.... de adok neki 4-5hónapot ha tényleg olyan jó ahogy nyomja akkor ő sem fogja más pénzét kezelni sokáig.....
vannak jó alapok. Én pont azért egészítek ki velük mindig, hogy ne csak az én stratégiámra alapozzak. Miért kéne ezt is magunknak tervezni??? Főleg, ha időt megspórolva u.azt hozzák, mint amit te tudnál kihozni belőle
alapoka nem 1-3 évre javasolnak, és nem is ugy szokták venni őket. 5-10 évre javasolják. Tehát nem feltétlen jön ki belőle rosszul, aki tavaly rakta be a zsét. Másrészt aki most indít alapot 5-10 éves távlatra, az meg pláne nem hülyeség, és nem sajnálom, aki bele fektet....
A Bankszövetség újdonsült elnöke is csak nyöszörög, inkább előbb a saját háza táján tenne rendet...jelentős lecsúszás és elnívótlanodás az elmúlt évben...
Az a baj, hogy a kisbefektető lófaszt nem kap a banktól, legalábbis levélben, hanem ha bemegy a bankba, akkor szembesül a számlaértesítőjével. Jónéhány magyar és nemzetközi részvényalap, illetve alapok alapja már 2004-2005-ös árfolyamon van, tehát aki azóta benne van, annak nem hozott semmit, aki azóta magasabb árfolyamon lépett be, az gigabukó. Volt nem egy alap, amelyik csak a múlt héten 10 %-ot bukott, persze maximális részvénykitattség mellett. Tudom miről beszélek, ismerem őket...jelenleg a legjobb a pénzpiaci és a likviditási alap. És még van olyan barom bank, amelyik most indít részvény alapok alapját...a befektetők pénzét elherdálni jó lesz...
0812 hullám v.