Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...

Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 20:46
Előzmény: #3299  Phylaxa
hogy mennyit keresnek az emeberek ? No erre tavaly egy más megközelítésben végeztek egy felmérést, ami arról szólt, hogy a mennyi megtakarításból keresetből, mennyi ideig tudják mgukat az emberek fentartani . Itt kiderült a megdöbbentő adat, hogy pusztán az Mo-n élő emberek 1 - 2%-a több évig 3 - 4% tudna még fél évig élni a pénzéből , 2 -3 hónapig 2% , a többi a hó végén elfogy a pénze ! Azt hittem nem jól olvasom a cuccot , de ezek az arányok .. Tehát majd 90% hónapról -hónapra él !!
Phylaxa 2009. 07. 20. 19:56
Előzmény: #3296  Törölt felhasználó
Az én válaszom egyértelmű. Az Eu-ban maradni és kiharcolni a jogainkat. Úgysem tudnak mást tenni, mert előbb utóbb mindenki lejár majd vidékre és ott veszi meg a dolgokat. Akkor mi lesz majd a rengeteg munkaerővel az üzletekben? Mi lesz a nagy híres, igazságos áfá-val? Az államnak nem lesz ebből sem bevétele. Kíváncsi lennék, hogy mennyi felnőtt lakosnak kevesebb a havi jövedelme netto 100K-nál? Csak gyanítom, hogy drasztikus érték jönne ki, ha valakit ez egyáltalán érdekelne. Én nem csodálkozom, hogy itt tartunk. Csak reménykedni tudok, hogy a következő kormány végre tényleg csinál valamit. Ugyanis a legnagyobb baj, hogy semmi probléma nem lenne, ha ebből meg tudnának élni ezek az emberek. De nem úgy látom, hogy bármi változás lenne ezen a téren. Inkább egyre többen csúsznak le közéjük. Vásárlóerő. Hát igen. Még a kalsszikus közgazdasági alaptörvények is csak csodálkoznak, hogy ez mi ami itt folyik. :)
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 19:52
Előzmény: #3297  Phylaxa
ez igaz ... A sajt húsárban van , és egyszerűen nincs íze .. A trappitát pl. nem szabad megvenni .. A drágább sajt az már ok , de azt csak amikor születésnapon van , vagy karácsony .. Ugyanígy a szalámik , a párizsik meg a felvágottak.. Lehelet vékonyk öt db 4 - 500 Ft .. Már lassan muszájból vagyok vegás .. Nem mintha nem tudnám megfizetni egy héten 2x 3x , de semmi ízük , azonkivül tele vannak állagjavító trutymókkal . Szóval igazad van .. Ami lassan már ehetetlen, azt nem szabad/na/ megvenni ..
Phylaxa 2009. 07. 20. 19:42
Előzmény: #3295  Törölt felhasználó
Ami késik nem múlik. A magyar jövedelmek nem engedik meg a drága magyar árut. Magyarul nincs vásárlóerő. Na de eljutunk oda, hogy az ehetetlent nem vesszük akármennyibe is kerül. Ugyanis kidobott pénz.A szociális boltok már nyílnak. Alapvető zöldségek és gyümölcsök. Aztán alapvető élelmiszerek jönnek. Kialakul ez. A divatos áru egy dolog. Az ehetetlen egy másik. A drága és ehetetlen....na az nem kell senkinek.
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 19:38
Előzmény: #3294  Phylaxa
na itt van a kutyafalka elásva .. Na most az eu-ben ? Vagy azon kivül ? Jó lenne ezt eldönteni .. Ha soka himi-humi bent , akkor mondjuk meg nyíltan : eddig , és ne tovább !

De ha benne maradunk, akkor viszont kardra kaszára és sorakozzunk fel a határon bruxelles ellen Szombathelytől Sopronig !

De ha benne vagyunk akkor el kell fogadni a hülye játékszabályaikat és tök együtt kell velük játszani ..

tudsz negyedik varációt ?

De hogy kint is vagyok és bent is vagyok- az a legnagyobb bukó ..
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 19:31
Előzmény: #3290  Phylaxa
azt is mondják hogy a németek és egyebek a saját nemzeti árujukat veszik, ugyhogy mi is így védjük meg a magyar temelőket, vállalkozásokat. Ez rendjén is volna ... na de : a neémet és egyéb nemzetben élők keresete nyugdíja nem annyi mint a magyaroké, hanem nagyságrendileg nagyobb... Tehát ők megtehetik azt , hogy a drágább de honi árút vásárolják , mivel a keresetük nem csappan meg lényegesen . Nálunk beemgy özv. Papp Gyuláné a tescoba , és nem azt nézi hogy mi magyar , hanem azt hogy mi akciós , mi olcsóbb.. A kétgyerekes családoknál sem azt láttam , hogy a csordultig telerakott hétre való szekerüket a pénztárhoz tólva rogyásig magyar árúval lenne tele , hanem olyannal ami trendi és menő... Az citrommal ízesített bugyborékostól kezdve , a z 5 rétegű hót nem magyar klotyó papírig vannak megtömve . Usztics féle zoknit trikót sem, hanem tesco cherokee inget , vagy retró plaza cuccokat vesznek . A hódmezővásárhelyi pamutfonó még nem tart ott , hogy vetekedne Guy Laroche -l .. Az egyforma kinézetű de 20 Ft-l drágább paradicsom , a hazafiasságtól átitatott vásárló csak ideig-óráig fogja a drágábbat vásárolni .. / hó végén tuti hogy nem /
Phylaxa 2009. 07. 20. 19:23
Előzmény: #3293  Törölt felhasználó
Korrekt. Én sem tudom, hogy mi van benne....de hogy a nature youghurtban nincs tej abban biztos vagyok. Megpróbáltam több félét is. Katasztrófa. Aztán persze lehet, hogy valakinek ez a finom. Csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy addig amíg mások bármit megtehetnek az Eu-ban addig a mi termelőink azt kapják az aktuális kormányuktól, hogy nem lehet mit tenni ezt írtuk alá a belépéskor. Hát ha a magyar kormány így gondolja és ő az egyetlen aki beveszi ezt a maszlagot, akkor az emberek majd szépen összefognak és megtermelik az ehető és valóban abból az anyagból előállított termékeket amiket a nevük sejtet. Nincs más megoldás. Aki hülyének nézi a másikat az bukik.
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 19:15
Előzmény: #3290  Phylaxa
jó.. én nem vagyok egy tsz fenomén , csak valamikor olvatam egy eléggé részletes cikket hogyishíjáktól , tehát nem fogom tudni azt hogy mennyi a német tejtermelés 1 %-a , és azt sem , hogy mi a büdös túró van a Yogobellában / az eprest csípem - akármi van benne :) / . Az tuti hogy van homály ezekben a cuccokban , de nekem csak arról lehet véleményem , amit olvastam és amiből leszűrtem maganak ezt-azt ..
Kezdo001 2009. 07. 20. 18:58
Kezdo001 2009. 07. 20. 18:57
Előzmény: #3289  Törölt felhasználó
ők már egy új generáció
link
Phylaxa 2009. 07. 20. 18:56
Előzmény: #3287  Törölt felhasználó
Úgytudom a német és a lengyel tejtermelés 1%-a ami a selejt kategória majdnem lefedi a magyar piacot. Szerinted mennyire olcsón tudják az 1% selejtjüket ráborítani a magyar piacra? Van ez ellen valami védelmi mechanizmusunk? És ki ellenőrzi? Vajon a tescokban kapható youghurtok miből készülnek, mert számomra ehetetlenek és tejet sosem láthattak. Netán ebből a selejtből készülnek? Kérdés hegyek tudom és kérdezzem meg a.....az életben nem fognak erre válaszolni. Homály az egész.
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 18:54
Előzmény: #3286  Kezdo001
lehet.. de nem hinném hogy a cigányok vagy a homokzsák lenne egy parlamentbe igyekvő párt legfőbb üzenete a jővőre nézve .. Lehet hogy 1 -2 éven belül csődöt jelentünk cigányostúl, homokzsákostúl .
Már ne haragudj : leszerom a cigányokat és a homokzsákot ebből Mo gazdásgi - pénzügyi tekintetéből .
agyalni akkor is ráérünk ilyesmiken, ha valamennyire valamelyik párt felvállaja elötte hogy ezt a népet egységesen vezesse el oda , hogy kikászálódjunk ebből a drekkből . Aztán tőlem lehet zsákolni is , meg cigánykodni is ...

Mig nem volt gárda addig a fidesz rakta anno a h.zsákokat . Azelött meg ez nem volt megoldva , ezért aztán az Oktogonon nyakig ért a víz ..
Orbbán nélkül és gárda nélkül is h.zsákoltak az emberek. Sem egyiken sem másikon nem múlott , hogy mennyit áradt a Tisza a Duna .. Ez csak egy politikai hablaty , azzal együtt hogy mindenhol elkel a segítség az ínséges időkben. De ezzel visszaélni is gusztustalan , és így nem segítségnek látom , hanem minden egyes h.zsák nem az árterület védése miatt tevődött oda, hanem pol.érdekből .
Nem a zskolás meg cigányozás ami bántja az emberek nagy részét, hanem a mögöttes ki nem mondott tartalom és a forma ahogy ez oda van rakva ..
Engem nem annyira zavar a cucc, mert látom ,kiérzem belőle a "csakazértis" politikai mondanivalót . Ez tök olyan mint Usztcs Matyinak a magyar boltjai .. semmi értelmük ...
Phylaxa 2009. 07. 20. 18:49
Előzmény: #3280  Törölt felhasználó
Hogy valami konkrétumról beszéljünk....jó lenne tudni, hogy a ma befizetett tb járulékok...az összes ami van, fedezik-e az emberek gyógyítását. Ha nem, akkor vajon arra megy-e az összes és ha arra akkor azt szeretném tudni, hogy a provatizáció utáni irdatlan költségnövekedést ki fogja fedezni?
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 18:40
Előzmény: #3284  Kezdo001
viszont Morvai Kr. /akit semmire se tartottam eddig - csak sima bajkeverőnek / egy számomra érdekes ügyben ténykedik . A magyar tejtermelők ügye .. Kiváncsi vagyok , hogy mit kalapál össze eredményűl. Belekapott egy olyanba , ahonna elég nehezen fog kikászálódni.. A magyar tejtermelés nem ott kezdődik , hogy a tej felvásárlása limitált , és olcsón veszik a felvásárlók , hanem ott hogy az eu-ban régira van felosztva a termelés és kvótázva van a kitermelés . Azonkivül a termelés gazdaságossága , a maximált költségek figyelembe vételével.. A legeltetés milyenségétől kezdődően , költség hatékonysága a tartás üzemszerű megoldásának fejlettségén át, a tej kinyerésének végső árának kialakításáig stb,stb stb... Ha az 1 liter tejnek az önköltsége magasabb euróban , mint teszem azt a lengyeleké vagy a belgáké akkor nincs mit tenni : a lengyel és a belga tejet fogja az eu befogadni. Csakhogy a probléma ott is van , ha a benelux államok és a franciák szubvenciókkal élnek a saját gazdáiknak - mi meg nem / mert nincs rá lé , csak esetleg állami tám. hitel lehetőség ... :(
Kezdo001 2009. 07. 20. 18:28
Előzmény: #3285  Törölt felhasználó
a Gárdista téged is kiment ha cigányok terrorizálnak sőt elmegy és rakja veled a homokzsákot mikor jön az ár
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 18:26
Előzmény: #3282  Kezdo001
én röhögök ezen a jobbik magyar gárdázáson.. Mintha ennek az országnak az lenne a legfőbb baja , hogy van e lesz e magyar gárda - vagy nem .

A magyar gárda is fel van fújva, meg az ellene ügykedők ügye is .

olyan jó kis bubble gum ... szeretnek a magyarok egy hót hetedrangú ügyön pöcsölni ..:))
Kezdo001 2009. 07. 20. 18:23
Előzmény: #3283  Törölt felhasználó
meg kell kérdezni a népet mit akar nemzetgyűlésen és alternatívákat mutatni neki nem csak azt amit az elmúlt évtizedekben sulykoltak beléjük, hogy az majd megváltja őket és úgy jó lesz
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 18:13
Előzmény: #3280  Törölt felhasználó
néha az az érzésem , hogy maga a népesség nem tudja mit akar .. Bent lenni az euban , vagy kint .. Ha bent vagyunk akkor az eredményeink rosszak , mert nem akarjuk meglépni a reformokat . Úgy néz ki : maradjunk bent , de le vannak szarva a reformok , mert így olcsóbb nekünk minden . Hogy holnap mi lesz ? - az is le van szarva . Az eü és egyéb reformoknak hatalmas ellentábora van . De ha nincs reform , akkor minden drágább, ez meg megint nem jó. Érdekes: a kádár rendszer eü üzemeltetése annyira OK még ma si alig változtatással , hogy még a vadkapitalizmusban is megfelelő? Aligha hiszem ... Mivel spórolni nem lehet a reformok által , úgy semmi csodálatra méltó nincs abban , hogy lett vagyonadó /és ha így marad , akkor szerintem még lesznek ilyen olyan hol bujtatott , hol nem bujtatott adóemelések , új adók Én a fidesz methodikában nem hiszek , mert szarból aranyat még senki nem csinált. Szinte minden fundamentális intézményi gazdálkodás szabályozói elavultak - több évtizedesek - nem a kórnak megfelelőek . A közigazgatástól kezdve a nagy ellátó központokig , ezért aztán működik töretlenül a herda, meg a korrupció. Ezeknek a megváltoztatása azért nem lehetséges , mert mind a politikának lettek, és vannak alárendelve. Működik a lobbizás kőkeményen , úgy az orvos társadalomban mind a különböző széthuzó szakszervezetekben .
Szóval még egy kis adalék ahhoz , amiért én semmi változást nem látok még középtávúan sem , hiszen ameddig a "csakazértis" politika folytatódik több helyen most már , semmi remény nincs arra, hogy kikászálódjunk a bajokból, de legalább is a negyedéből ..

Kezdo001 2009. 07. 20. 18:04
Dr. Baka András
a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnöke
részére

Tisztelt Elnök Úr!

Megdöbbenéssel olvastam azon megnyilatkozását, miszerint nem zárja ki elvi lehetőségét a Jobbik feloszlatásának.

Ön a Hír Tv kérdésére, amely a Jobbik feloszlathatóságát tudakolta, úgy nyilatkozott: elméletileg megvan a lehetőség egy párt feloszlatására, de konkrétan nem foglal állást, mert nem szeretne befolyásolni egy esetleges jogi eljárást. Ezzel a kijelentésével Ön azt a képzetet keltette, mintha a Jobbikkal kapcsolatban valamiféle jogi eljárásról vagy annak lehetőségéről tudomása lenne.

Kijelentésének a fenti módon való megfogalmazását elfogadhatatlannak tartom, és kíváncsi lennénk az Ön véleményére azzal kapcsolatban, hogy feloszlathatónak tartja-e az ország tönkretételéért felelős SZDSZ-t és MSZP-t vagy éppen a felmerült sorozatos pénzügyi visszaélések miatt az OCÖ-t, esetleg a Mazsihiszt, amely működésével még a hazai zsidóság egy jelentős részében is megütközést kelt.

Amennyiben Ön a kijelentését úgy értette, hogy az minden pártra vonatkoztatható, akkor a demokratikus jogállam tekintélyének megőrzése érdekében a nyilvánosság előtt pontosítania kellene azt. Ha viszont kizárólag a Jobbikkal kapcsolatban foglalt állást, ahogy azt a média és ezáltal a közvélemény is értette, akkor véleményem szerint Ön mint a Legfelsőbb Bíróság elnöke durván kilépett a pártatlanság kereteiből, és szégyent hozott arra az intézményre, amelyet a legmagasabb szinten képvisel. A legkevesebb, ami egy ilyen méltatlan helyzetben elvárható, hogy sürgősen bocsánatot kér a Jobbik tagjaitól és attól a közel 430 ezer választópolgártól, akik néhány héttel ezelőtt – élve demokratikus jogaikkal – ezt a pártot találták méltónak arra, hogy őket és ezáltal Magyarországot képviselje az Európai Parlamentben.

Tisztelettel:
Vona Gábor,
a Jobbik elnöke
Törölt felhasználó 2009. 07. 20. 17:49
Előzmény: #3274  matgab
ezt én magam sem tudom... ennyit az összevissza írkáló sajtóról, és értelmiségiekről !!

azért írtam , hogy tök mindegy , mert nem arról van szó ki lopott többet , ki kevesebbet , ki kormányzott rosszul és még roszabbul, hanem arról, hogy egyik sem felel meg annak a kritériumnak hogy az ország népe közmegegyezve elismerje azt akit éppen megválasztottak .. Innentől kezdve tök mindegy mit mond az egyik oldal fent -lent , csak a harakiri megy úgy az egyik oldalon -úgy a másik oldalon .. Hol itt van két milka szavazat - hol meg ott . Mert azt ne higgyétek , hogy minden így marad.. Ha így marad , akkor inkább maradt volna az mszmp-s egypártrendszer . Szerintem Mo-nak nem való a demokrácia , fent és lent csak ugatjuk a "demokratikus vivmányokat" .. Mi nagyon hozzászoktunk ahhoz hogy csak egy párt van , egy vezér , és amit mond mindkettő - az feltétlenül úgy van ... És persze európai mércével nagyszerúek . Soha semmiben ezeddig ez a nép nem értett egyet semmiben . Ezért aztán fosunk mindentől , és inkább másokat hibáztatunk és ha nem megy kivülről , akkor leginkább egymást . Az ország boldogulásának az ellenzéke maga a nép ... Ezért trianonozunk , Horthyzunk , szittyázunk , 56 -zunk ,ilyen olyan zászlózunk , gárdázunk , cigányozunk, zsidózunk és milliónyi fittyfenét rángatunk elő a magunk elkábítására . Fő : hogy semmiképp mi magyarok nem tehetünk semmiről .. Minket mindenki kizsigerelt és természetesen velünk igazságtalan volt . Szerintem nincs még egy ilyen magától a sarokba beájult ország közel és távol európában és azon túl sem ..

Topik gazda

matgab
4 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek