Azért én nem pánikolnék.A 2051-es zöld kötvény 7.3%, 2035-ös államkötvény 7.35%. Persze a prémium államkötvény 1 évig 18% körül fizet majd, de utána annak is durván beesik majd a kamata.
A hosszú kötvényhozamok viszont folyamatosan emelkednek, az USA-ban elérte a lélektani 5 %-ot. Nálunk is egyre magasabbak a hosszabb állampapírhozamok, egy trendforduló jót tenne a Telekomnak.
Törölt felhasználó2023. 10. 20. 18:17
Érdekes a Ft erősödik.Diszkont kincstárjegyet 6.4%-ra adnak.Néztem is ma egy nagyot!
Goondolom a legeslegrosszabb forgatókönyv az lenne, ha az MA50 507-nél megfogja az esést. Azért az még kicsit odébb van! Az MA20 is megfoghatja 565-ön!
A mai napig így is volt. Meglátjuk, hogy 550, 530, 520 vagy 500 fogja meg az esést. 500 alá továbbra sem várom, de írtam, ha világkatasztrófa jön, akkor még nem csak a 400, de annak töredéke is előfordulhat. Én ezzel most nem számolok.
Nehogy bárki is megharagudjon azért amit írok, de nem is olyan rég olvastam itt olyat, hogy valaki 595 ft-ról 615-re módosította az eladási megbízását. Mint régebben sok sok évvel ezelőtt is fel röppentették azt a hírt, hogy az anyavállalat felvásárolja a céget. Olyankor szokták azt tenni amikor már mások adják a papírt. Na meg a portfolios cikk: ...nem tud esni.... A fák nem nőnek az égig. Van az az árfolyam, ahol már inkább eladni kell.
Mtelekom