"észbekaptak az emberek...430-440 beszáló 15-25 osztalék" Aki észbe kap az elsősorban a kiszámítható gazdaságpolitikára is figyel! Jelenleg nálunk a kormány lerabolja az mtelekomot! Az osztalék jelenleg jónak tűnik azonban ahhoz az is kell,hogy az árfolyam ne legyen mondjuk 350! Nem látok semmiféle tevékenységet a kormány részéről ami ösztökélné a befektetőket a vásárlásra!
de azt is jelentheti ,hogy észbekaptak az emberek...430-440 es beszállóval 15-25 forintos osztalék 10-11 hónapra? + még egy esetleges 100 ft os árfolyam emelkedés, jövő áprilisra... szerintem nem rossz. vaagy marad a 2.25ös kincstárjegy 12 hónapra.. azt hiszem az előőbit választom.
A mai,alacsony forgalmú,nagy pattincs szerintem két dolgot jelenthet.Egyrészt short zárásokat.Másrészt,hogy van még eladandó csomag ott,ahonnan az elmúlt napokban is szórták.A következő napokban nem a funda,hanem a brexit indukálta mozgások lesznek a mérvadóak.
A telkó,a nagyok szemével egy illikvid, növekedési sztori nélküli, domináns nagytulajdonossal megáldott cég.Az árfolyamot, elsődlegesen befolyásoló két legfontosabb tényező az osztalék és az esetleges kivásárlás.Az 500-550-es ár, a jelenlegi piaci környezet - legfőképpen az állampapír hozamok - és a várható 25 Ft-os osztalékból számolt célár.Ahhoz, hogy ez a 25Ft-os osztalék tartható legyen hoszabb távon, vagy esetleg emelkedjen is,olyan gazdasági környezetre van szüksége a telkónak,ami egrészt nem töri meg a hazai fogyasztásnövekedést illetve nem kényszeríti a kormányt újabb furfangos sarcok kivetésére,ami csökkentené a cég eredményét.Az első probléma itt jelentkezik.Sokak számára igencsak kérdésesek a magyar gazdaság kilátásai.A másik nagy probléma pedig a negatív állampapír hozamokban rejlik.Sokan azt gondolják, hogy ez nem maradhat sokáig így és emelkedést várnak.Ugyan nem vagyok nagyobb szereplő, de én ezt gondolom.
Mtelekom