"Magyarországgal kapcsolatban, emellett erősen nyomott a latban az uniós források beáramlása, a bankok külső adósságállományának leépülése, az MNB önfinanszírozási programja, illetve a devizahitelek forintosítása."
A fentiekből legalább kettő erősen Matolcsyhoz köthető.
Én már régóta azt gondolom, hogy Matolcsy - az összes hibájával együtt - talán a legjobb választás volt. Lehet, hogy ő is szar. De akkor milyenek voltak az elődök??? Nála legalább azon megy a vita, hogy mire költi el a sok lét. Elődjeinél csődbe ment a gazdaság - majd a lakosság nagyrésze -. A hatalmas mínuszokat minden évben kifizettük adó formájában. (Surányi a napokban erős kritikával illette legfőképpen Simort, de Járait is. Vélhetően jogosan. A saját idejéről viszont egyetlen szót sem említett. Alatta eltűnt a szinte a teljes magyar aranykészlet - 65 tonnából 62 tonna - , úgy, hogy a havi csúszó leértékeléssel még a gazdaság sem tudott erőre kapni.)
"A bóvliban lévő országok közös jellemzője általában:
a magas, emelkedő államadósság,
gyenge növekedés és a magas államháztartási hiány,
a sok külföldi pénzben felvett hitel,"
kaptad is a mínuszt a hírre, sokaknak vélhetően nem tetszik. "beértük Namíbiát" Index.
Igazából a minősítők értékelése semmit sem ér, hiszen jól láthatóan erős fáziskésésben vannak. 2006-ban az eddigi legjobb - A+ - kategóriában voltunk, amikor -9,3% volt az államháztartási hiány úgy, hogy a megelőző években is rendkívül magas és növekvő pályán álltunk. link
Persze felfogás kérdése az egész. Viszont szerintem a jelent minősíteni nincsen sok értelme akkor, ha a jövőre nézve semmiféle érdemi véleményt nem fogalmaz meg az. A jelent, a hozamokat mindenki tudja. Egy befektetésnél engem inkább a kilátások érdekelnek. De mint írtam, ez felfogás kérdése. link
Csutortoki kereskedes mar nagyon gyanus volt ,a 3 jo blau chipp kereskedes vegeig tartotta magat,csak a telot tudtak leverni...valamit tudtak a benfentesek,penteki meg egyertelmu volt.
Jovo het eleje fel szvsz,aztan profitrealizalas...kerdes telobol is?
elsőként írtam be a fitch honlapjáról, csak nem ide, mert ide kettőnkön kívül a kutya se jár:):) (főleg ilyen idő tájt)
andare, settel, meg a többiek meg még, ha nem figyelnek leírják: az ki van zárva, hogy felminősítés legyen, milyen eszetlenek, akiknek ilyen még csak felmerül is a gondolatukban
Kiemelten figyelem a Telekom kürüli bennfentes kereskedelmet, de nem emlékszem az elmúlt években olyan bejelentésre, hogy Mattheisen eladott volna saját részvényt. (Pedig ugye ez kötelező bejelentéssel jár.) Érdekelne a dolog, honnan van az infód. Másrészről az is érdekelne, hogy van-e olyan oldal, ahol nemcsak a jelenleg bennfentes részvények aktuális darabszáma, hanem a historikus mozgása is megtalálható. (OTP környékén szoktak ilyan táblázatok megjelenni, de a Telekom "csendes" vállalat ilyen szempontból.)
Ha valaki ismer ilyan oldalt, azt megköszönöm, ha megosztaná!
Én nem hiszem, hogy egy lenne, bár nyilván előfordul, hogy alkalmanként egy-egy nagyobb vevő vagy eladó alakítja az árfolyamot, sőt az is valószínű szegény Magyarország bóvli tőzsdéjén, hogy játszanak is ezzel olykor, miért pont itt lenne a kivétel.
Mtelekom