én a problémát nem az árfolyamban látom, hanem abban, hogy nincs érdeklődés a papír iránt. Feltehetőleg egy nyugati kisbefektető sosem talál rá erre a kis magyar papírocskára, de ha rátalálna, magától akkor sem merne belevenni, mert semmit sem lehet tudni róla -mi itt Mo-on is rettentően alul vagyunk informálva-. Intézmény meg kerüli Mo-ot. (aki meg nem, az állampapírt vesz. Telekomból egyébként sem tudna százmilliárdos tételekben vásárolni. Ha lenne annyi szabad papír, akkor már egy heti kincstárjegyi volumennel felnyomná az árat az égbe.)
Ha majd a kis, közepes nyugati brókercégek újra fantáziát látnak Magyarországban, akkor talán lesz újra vevő is. Addig csak beáll 310-re, majd egész napos tökölés után feldob egy érmét, hogy eladja magának és másnap néhány forinttal lejjebb kezdje, vagy kivegye a néhány forinttal feljebb betetteket.
egy vevő miért akarná felnyomni az árfolyamot? Ha te elmész a TESCO-ba, akkor abban reménykedsz, hogy magasabb áron sikerül venned a Sopronit, mint a másikban?
ezt én is így gondolom. A forgalomból jól láthatóan szenved itt már vevő is, meg az eladó is. Néha MZS keres még egy két forintot. És valaki elbukik ugyanennyit. A forgalmat majdnem ez adja. Ha jól emlékszem már 57 milliárdot nyomtak az új ügyfélkezelő szoftverükre, ami még enyhén szólva sem tökéletes :). Van még a cégben nagyon nagy tartalék.
arra gondolsz, hogy valaki fel akarja vásárolni? Csőd, felszámolási eljárás ugyanis a piacvezető céget nem igazán fenyegeti. Éppen ez a baja is a szektornak. Mármint, hogy fejőstehénnek nézik, mert erős. Gond akkor lenne, ha a szektortársak hasítanának, miközben csak a telekom szenvedne. Mivel nem erről van szó, így semmi akadálya -amit tapasztalunk is- annak, hogy emelkednek a díjak. És hogy fognak, ha esetleg nem pusztul ki az emberiség a következő néhány évben és megint lesz jövedelem. De ha most azt mondaná minden internetszolgáltató, hogy tízszeresre emeli a díjait, akkor talán a brókerek lennének a legutolsók, akik visszamondanák a szolgáltatást még tízszeres ár mellett is.
ez pontosan így van. Én éppen ma törtem fel egy folyamatosan megújuló betétemet, aminek ma volt a fordulónapja, mert két hónapos lekötési periódusra 3,6% bruttó kamatot ajánlott. Ez akárhogy is számolom már nettóban a 3%-ot sem éri el. Persze lehetne még szarakodni gyors TBSZ-es számlanyitással és akkor akár 3,1%-ot is el lehetne érni trükközéssel :).
Törölt felhasználó2013. 07. 29. 12:10
Előzmény:
törölt hozzászólás
Gyuri nem szokott nap közben ennyit írni, mert meglàtja a főnöke.
Jó lesz ez,csak ne olvasd a fórumot,mert mostanában hemzsegnek itt a szociopaták. :(
Jelenlegi árfolyamon a banki kamat háromszorosát hozza még 30 forintos osztalékkal számolva is.
Mtelekom