..napi min...holnap már 410...én a felét ma kivágtam...szerencsére még 420-on...
...mocskos spekik játékszere lett ez a papír...leszarja mindenki lassan...ezen az osztalék rallin lassan már az sem keres, aki még a kihírdetés előtt vett bele...
--pedig én aztán optimista voltam,de látva amit művelnek benne...azt mondom dobni kell...és mással kereskedni...
..ami elszomorító, hogy a cég leszarja a befektetőit...csak elég lenne megszellőztetni egy srv-t...már nem mernék adni ilyen szinten...vagy csak venni 3-4 mill. db.-t...megtehetnék...de szarnak rá....
...talán meg is érdemli ezt a helyett..meg hogy orbánék leszopassák őket....
Nézegettem hogy hogy lehet a Telekom-t shortolni, érdemes-e osztalékvágás környékén, de ahogy látom magától megoldja a dolgot, esik rendesen. Mondjuk azért kíváncsi lennék ki az eladó és neki miért fontos eladnia most.
Sajnos van olyan érzésem hogy ez innentől olyan lesz mint tavaly volt :(
Csak tavaly volt előtte kb 100 ft emelkedő.
Oszti vágásig 1-2x felszúr 420 közelébe majd szépen lassan lecsorog, olyan 390-400-ra saccolom a vágást. Nem halottam/ láttam még ilyen érdektelenséget ilyen viszonylag magas osztalék hozamra. Ennyire nem lehet rossz ez a jövedelmező nyereséges cég.
Én ha nem tudom 420 közelében eladni megtartom osztira aztán lesz ami lesz. Ha szerencsém lesz 370-380 körül eladom.
ha a 34 ezret megszorzod mondjuk 500-al, akkor 17 milliót fektettél bele. Ebből ma Budapesten egy lakást kapsz. Ha azt bérbe adod havi 100 ezerért (és akkor elég nagy számot írtam) és levonod az adót és a felmerülő egyéb költségeket, akkor sem fogsz tudni 800 ezernél többet kihozni belőle egy évben. Nem beszélve az amortizációról és a bosszúságtól, ha rossz bérlőt fogsz ki. Ha ezt a lakást a válság előtt vetted, akkor az 23-25 millió volt.
34 ezer részvény után korrekt módon adózva és egyetlen fűszálat sem megmozdítva 1 428 ezret tehetsz zsebre idén és feltehetőleg jövőre is. A válság után talán többet, de akkor az árfolyam is feljebb megy.
mert más f*szával veri a csalánt és így kis haszonnal bár, de még talál rá vevőt. oszti után meg nem fog
Törölt felhasználó2013. 04. 16. 16:52
Nagyon nem értek ehhez, de valaki magyarázza el, hogy egy piacmozgató nagynak miért éri meg, hogy a 360-390-ért vett részvényeire az 50Ft-nyi osztalékot sem kapja meg?
Mtelekom