Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2007. 09. 21. 07:50
Előzmény: #4699  Törölt felhasználó
penznyelo

A "felhatalmazás" az MSZP vezetése részéről jött.A módszerben kapott szabad kezet,és én is ennek az "áldozata" lettem.Annyira hihetően,hitelesen hazudott hogy alászaladtam,már nagyon bánom,de ahiba javítására csak 2010-ben lesz lehetőségem. De addig is minden szinten próbálom az emberek figyelmét felhívni arra hogy "Pestiesen" mondva ,még az sem igaz amit kérdeznek.
Igérjenek 2010-ben bármit akkor sem szabad rájuk szavazni,mert ugyanúgy ahogyan 2006-ban nem tartották be az igéretüket a szavuk már nem garancia a társadalom számára.
És mint utóbb kiderült már az aláírásuk sem ,és a saját maguknak tett igéretüket sem tartják be.

Teljesen hiteltelenné váltak minden szinten.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 22:09
Előzmény: #4618  pampa
Pampa, ugyan nem nekem szólt, de:
"Ezért hatalmaztátok fel Gyurcsányt a "bármi áron" módszer használatára."
Vicces ez a többesszám második személyű "felhatalmaztátok" duma, de azért emlékeztetnélek rá, hogy te oda szavaztál (én pl. nem)...
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 21:59
Előzmény: #4697  Törölt felhasználó
Egy kis játék.
Néhány lappal ezelőtt Knight Tyris betett egy linket amelyen különféle statisztikai adatok vannak. (csak Tyrisnek; a GDP adatok nem fair-ek, mert 2000-ben módszertani váltás volt és ez nincs jelölve. A KSH honlapján ez látszik)

Az adatokból csináltam magamnak sok érdekes számítást és grafikont, melyek közül most kissé furán néhányat közzé teszek (sajnos az adatok többsége csak 96-tól van meg ezért általában csak két ciklus elemezhető).

Kiszámítottam a kamatmentes kiadásokat 95 évi áron, majd ebből láncindexet képeztem, hogy megtudjam valójában mennyit változtak azok az egyes években.

Íme az eredmény.

1.)Az első év lentebb a választási év utáni évet jelöli (2003 és 99), de hogy melyik, melyik az a totó első kérdése:
1. év..98,4………….99,4
2. év.104,7………..103,4
3.év..107,8……..…107,1

3 év.átlaga.103,6…103.3

2. Íme a 3 választási évre is ugyanaz az adat. Melyik szám melyik évhez kapcsolódik (elég az első számot kitalálni, a többi ahhoz képest „sorrendben” van)?
115,8
111,2
111,4

Ugyancsak kiszámítottam a bevételeket 95 évi áron, majd ebből láncindexet képeztem, hogy megtudjam valójában mennyit változtak azok az egyes években.

3. Melyik sorozat, melyik ciklus?
1. év..103,2………103,6
2. év.106,1………..106,2
3.év..103,3……..…103,2

3 év.átlaga.104,2…104,3

4. És végül (ez talán egy kicsit könnyebb) ugyanez a választási évekre (itt is elég az első)
107,8
101,9
102,4

Jó szórakozást és éjszakát.:)
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 20:23
Előzmény: #4696  pampa
fide_L !
Köszi !!! Fantasztikus cikk !!!

link

A gazdasághoz nem értő honpolgárok számára is világossá teszi, hogy mit kellene megreformálni ebben a „kurva” országban.
Hogy mit ???
Hát a kormányt.
A magyar kormány megreformálása egyből hozhatna az országnak 500 milliárdos megtakarítást az adósságszolgálatból.
Ez lenne az igazi huszárvágás.
Nem ám pitizni néhány milliárdért iskola- és kórházbezárásokkal, postabezárásokkal, vasúti és autóbusz-járat eltörlésével stb.
A miniszterelnök reformjai nem versenyképesek. Kevés hasznot hoznak, de annál több szenvedést és nyomorúságot okoznak…
Gyurcsány Ferenc sajnos nem versenyképes, az ő irányításával rekordmagasságú az államadósság, rekord alacsony a gazdasági növekedés, és rekord alacsony szintű az állami vagyon aránya.
Kérdés, hogy mikor jön rá az MSZP, hogy csapágyat kell cserélni ahhoz, hogy jól fusson a szekér.
A morális válság is csak akkor szűnik meg, ha véget ér a hazug ember hatalombitorlása....

pampa 2007. 09. 20. 16:17
Előzmény: #4695  Törölt felhasználó
freteek

Én magát a lehetőséget nem engedném a házasságra.
A házasság "szent köteléke férfi és nő között" jön létre.
Most akkor et is megkérdőjelezzük?

Másik, hogyan házasítasz össze két bort?
Mind a kettő azonos?

Ne házasodhassonak.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 16:04
Előzmény: #4693  Törölt felhasználó
Az Ószövetség szerint kerülni kell azt, hogy Isten népe - az elso parancsolat értelmében - részesévé váljon a kánaáni környezet kultikus homoszexualitásának. Miközben Izrael korai korszakában Dávid még elfogulatlanul adhatott kifejezést Jonatánnal való barátságának ("Elszorul a szívem, testvérem, Jónátán, oly kedves voltál nekem! Csodásabb volt a szereteted a nok szerelménél." 2Sámuel 1, 26), és nem kellett félnie attól, hogy homoszexuális viselkedése miatt meggyanúsítják, a késobbiekben egy szigorúbb gyakorlat alakult ki, amely már halálbüntetést követelt az ilyen életmódot folytatókra (3Mózes 18,22). A változást a zsidóknak arra irányuló törekvése magyarázza, hogy megorizzék identitásukat a pogány környezetben.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:54
Előzmény: #4691  Törölt felhasználó
pl. olyanoktól kérik el, akiknek nagy a hiányuk (ha a pénzük nem világpénz).
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:53
Előzmény: #4688  Törölt felhasználó
a) Különbséget kell tenni a nem választott homoszexuális hajlam és a homoszexuális gyakorlat között. A Biblia sehol nem beszél a homoszexuális hajlam lehetoségérol. Abban az idoben erre nyilvánvalóan nem gondolt senki, szemben például a veleszületett impotenciával (lásd Máté 19,12.). [...]
b) A Biblia kizárólag a homoszexuális gyakorlatról beszél, és azt feltételezi, hogy az érintettek heteroszexuális beállítottságúak, akik rendszerint házasságban élnek. Homoszexuális viselkedésüket Istentol való eltávolodásnak és tehát bunnek tekinti. [...]
Az Ószövetség szerint kerülni kell azt, hogy Isten népe - az elso parancsolat értelmében - részesévé váljon a kánaáni környezet kultikus homoszexualitásának. Miközben Izrael korai korszakában Dávid még elfogulatlanul adhatott kifejezést Jonatánnal való barátságának ("Elszorul a szívem, testvérem, Jónátán, oly kedves voltál nekem! Csodásabb volt a szereteted a nok szerelménél." 2Sámuel 1, 26), és nem kellett félnie attól, hogy homoszexuális viselkedése miatt meggyanúsítják, a késobbiekben egy szigorúbb gyakorlat alakult ki, amely már halálbüntetést követelt az ilyen életmódot folytatókra (3Mózes 18,22). A változást a zsidóknak arra irányuló törekvése magyarázza, hogy megorizzék identitásukat a pogány környezetben.
Az Újszövetség tanúsága szerint Jézus errol a kérdésrol soha nem beszélt. Pál apostol a Római levélben (1,18-3,24) azt fejti ki, hogy "nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsoségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg oket kegyelmébol, miután megváltotta oket a Krisztus Jézus által". Azért, hogy megállapítása valóban mindenkire érvényes legyen, az apostol eloször a pogányokról szól. Az o nagy bunüket abban látja, hogy Istentol elfordultak: "Hiszen megismerték Istent, mégsem dicsoítették vagy áldották Istenként,... és a halhatatlan Isten dicsoségét felcserélték emberek és... négylábúak... képével. ...az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, ...a teremtményt imádták és szolgálták a Teremto helyett... Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki oket. ...asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel, ugyanúgy a férfiak is elhagyták a noi nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban;... de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban." (Róma 1,21-27)
Pál apostol az Isten elleni lázadásban gyökerezo osbunrol szól. Arról, amikor a Teremto helyett a teremtmény kap tiszteletet, és amikor a szentnek profánra történo felcserélése pervertálja az életet. Az apostol szerint ez utóbbi különös élességgel manifesztálódik a házasfelek homoszexuális gyakorlatában... Amit Pál természetesnek és természetellenesnek nevez, az pontosan véve szokásra és kultúrára vonatkozik. Az elso Korinthusi levélben Pál apostol férfiak és nok eltéro hajviseletét is "természet szerinti"-nek nevezi (1Korinthus 11:13-16), noha el kell ismernie, hogy itt is csak egy szokásról van szó. [...] Ami az egyes viselkedési mintákat illeti, Pál a házassággal szemben éppoly kevéssé ítél differenciáltan, mint a homoszexualitással kapcsolatban (vö. 1Korinthus 7). Arról, hogy létezik homoszexuális szerelmi kapcsolat is, az apostol szemmel láthatóan nem tud. Innen magyarázható az is, hogy e nemi attitudben nem lát mást, mint felelotlen, ösztönszeru és élvezetközpontú életvitelt. Meggyozodése, hogy a homoszexuális magatartás elé gátat lehet emelni, és mint bun el is kerülheto. [...]

Reformiertes Kirchenblatt 1994/7-8.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:52
Előzmény: #4690  pampa
nem értem, hogy az özvegyi nyugdíjat miért tagadod meg tőlük. az szerinted ajándék? úgy általában: a nyugdíj szerinted ajándék? feltéve, hogy az ember fizeti a járulékokat.

gyes-t pedig az kap, aki gyereket nevel. nem az, aki szül. nem feltétlen gyereket csinálni a nagy dolog. inkább felnevelni.

pampa. valami bajod van ma?
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:49
Előzmény: #4687  Törölt felhasználó
fide_L

hallottál már a kockázati felárról? pl. olyanoktól kérik el, akiknek nagy a hiányuk (ha a pénzük nem világpénz). Tehát az nem megy, hogy 3 százalékpnttal kamatot csökkentünk és az így megtakarított pénz egy részét elköltjük jólétre. Biztosan a Te és az én jólétemet akarják finanszírzni mások (olcsón). mert ez így megy. küldd el ezt a linket Zsigának is.
pampa 2007. 09. 20. 15:47
Előzmény: #4688  Törölt felhasználó
fretek

Tőlem azt csinálnak amit akarnak,úgy élnek és azzal akivel szeretnének.
De,az állam ne adjon kedvezményeket nekik hiszen ők sem adnak az államnak állampolgárokat.
Az állam extra juttatással csak azt támogassa aki minden területen kiveszi a részét a közteherviselésből.
Ők is fizetnek adót,meg járulékokat is és ezért kapnak EÜ ellátást meg nyugdíjat is ez így helyes. De Gyest, vagy Gyedet vagy özvegyi nyugdíjat azt ne.
Ez az én véleményem.

Meg kevesebb nyilvánosságot a másság népszerűsítéséhez.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:42
Veres János: 2008-ra teljesíthetők az euró bevezetésének feltételei
link

Veres János: 2009-re az ország teljesítheti a maastrichti feltételeket
link

Veres: jöhet az euró 2010-ben
link

A pénzügyminiszter szerint a konvergenciaprogram számai alapján 2011-ben lehet legkorábban euró Magyarországon.
link
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:36
Előzmény: #4686  pampa
éppen ez az. mivel nem házasodhatnak, ezért nem jár nekik özvegyi nyugdíj, nem kaphatnak tájékozatatást amásik egészségi állapotáról a kórházban, gondolom az illetékek is magasabbak öröklés esetén.

miért baj Neked, ha társas lényként élnek? ha hetente cserélik a partnerüket az a baj, ha életközésségben élnek az is baj.

részvétlen vagy pampa. ugye nem erre bíztatnak vasárnaponként?
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:31
Előzmény: #4685  Törölt felhasználó
Az államadósság ma több mint 16 ezermilliárd forint, tehát 2003 óta több mint kétszeresére nőtt. Ez azt jelenti, hogy egy százalékpontnyi kamatcsökkentés évi 160 milliárd forinttal javítaná az államháztartás egyenlegét. Gondoljunk csak bele, ha következetes antiinflációs politikával sikerülne elérni a forint stabilitását, s levinni az inflációt a 2-3%-os uniós szintre, akkor a jelenleg közel 8 százalékponton álló jegybanki alapkamatot is jelentősen csökkenteni lehetne. Számoljuk csak ki, mekkora könnyítést jelentene a 3 százalékpontos csökkentés: 3X160 milliárd = 480 milliárd forint/év! Azaz évi közel 500 milliárd forinttal csökkenne az államadósság kamatterhe (éppen annyival, mint amennyivel 2003-ban nőtt). Ehhez képest a kormány 30-35 milliárd forintot akar nyerni az egészségügyet érintő megszorításokkal, ami eltörpül a monetáris politikában rejlő „tartalékokhoz” képest.
link
pampa 2007. 09. 20. 15:30
Előzmény: #4683  Törölt felhasználó
fretek

Nem csúsztatok, özvegyi nyugdíj házastársaknak jár és mivel még ők nem azok ezért ennek a hiánya nemhátrány.
Házasság esetén járna.
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:29
Mióta Gyurcsány nem hazudik olyan nagyokat, tudjuk, hogy fájni fog, nem is kicsit. Sőt már fáj is. Megtanultuk hogy hazugságokkal is lehet választást is nyerni, ha elkábítják a népet. Meg azt, hogy egy ideig el lehet tagadni az ország valós helyzetét, de csak egy ideig, s utána valakinek fizetni kell érte. S ez a valaki jobb híján a nép. Nem elég hogy becsapták, rajta fogják behajtani azt, ami hiányzik az államkasszából. De nem tudjuk, hogy meddig fog fájni, nincs még híre sem a kilábalásnak, ahogy az euró bevezetésének sincs dátuma, amit eredetileg erre az évre terveztek. De hol van az már?

Mióta Gyurcsány nem hazudik olyan nagyokat, megtanultuk tisztelni a számokat. Számolgatjuk, hogy jövünk ki a fizetésből, miközben rakosgatjuk a sárga csekkeket. És jobban odafigyelünk talán az ország gazdasági mutatóira is. Én is elkezdtem számolgatni a minap, hátha rájövök, hol lett elrontva a dolog. Bújtam a számokat, nézegettem az adatsorokat, s lassan derengeni kezdett: a válság oka a hibás gazdaságpolitika, amely nem felel meg a két legfőbb szempontnak: nem képes a gazdaságot kiegyensúlyozott növekedési pályán tartani és pénzügyi stabilitást teremteni.
link
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:27
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:11
Előzmény: #4680  pampa
"Ők csak az előnyökhöz de a kötelességekhez nem akarnak kapcsolódani. ( özvegyi nyugdíj)"

nem előnyökhöz akarnak jutni. inkább azt mondhatjuk, hogy nem akarnak hátrányt elszenvedni (pl. özvegyi nyugdíj)

csúsztatsz, pampa. miért?
Törölt felhasználó 2007. 09. 20. 15:11
Pampa, a fejlett (jóléti) társadalmakban rájöttek arra, hogy nem elsősorban az anyagi helyzettel függ össze a gyermekvállalás (a szegényebb csoportok általában több gyermeket vállalnak), hanem a házastársak gyermekvállalásra fordítható idejével, és a karrier és társadalmi szerepek összeegyeztethetőségével. Nevezetesen, ahol az anya a gyermekvállalás mellett nem kell hogy elfelejtse a karrierjét, ott hajlandóbbak gyermeket vállalni. Részmunkaidő, munkát védő szabályok, a munkavállalót a gyermekvállalásban segítő szabályok (ne bocsáthassák el) stb...
Nem véletlenül magas Holandiában és a skandináv országokban a részmunkaidős állások száma: nem az anyagi helyzettől függ - az ottani anyák azért nem állnak rossszul e téren, hanem hogy a társadalom milyen egyéb módon támogatja a gyermekvállalást. Nálunk sehogy.
pampa 2007. 09. 20. 14:53
Csak elindul a "nagy per" ?

link

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek