Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 22:25
Előzmény: #40119  Törölt felhasználó
Pénznyelő !

Ma vettél részvényt ???

Holnap ha vettél akkor írd be,hogy milyent és milyen árfolyamon.

Megnézzük,hogy mennyin adod el.

:-)
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 22:16
Előzmény: #40118  Törölt felhasználó
5. Az itteni vita forrása:
- Egyrészt az, amit Tőzsdenyúl is írt, hogy pampa, tuksz, te is, ragaszkodtok az igazságtalan/igazságos leosztáshoz és ezen képtelenek vagytok túllépni.
- Másrészt az, hogy a szélsőjobb, pampa, tuksz is TERÜLET visszacsatolásról beszél, méghozzá egész területekben gondolkodva Kárpátalja, Vajdaság, Erdély, Felvidék tekintetében. Holott ezeken az adatokon (amik csak jelentősen romlottak azóta) az világosan látszik, hogy a hajdani Nagy-Magyarország ezen területeinek egészén kisebbségben voltak a magyarok. Az, hogy ezeket a területeket egy vesztes háború után elvették, sajnos érthető. Ami igazságtalan volt az az, hogy ha határokat 10-50km-el távolabb húzzák meg pl. Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján, akkor sok százezerrel kevesebb magyar kerül más országba. De ez nem egyenlő ezeknek a korábbi országrészeknek a teljes területi visszakövetelésével ("kapjuk vissza" Erdélyt, Felvidéket, stb.). Én pedig ezt vitattam/vitatom erősen.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:55
Előzmény: #40116  Törölt felhasználó
"TÖBB, mint másfél millió magyar élt közvetlenül a új határ mellet egy tömbben"

1. Adatok?
2. Nézz erre rá:
link
A vastag rész mihez hasonlít jobban: Nagy-Magyarországhoz vagy a Trianon utáni Magyarországhoz?
Nem örülök neki, de nagyon jó közelítéssel kiadja a jelenlegi határokat a magyar többségű sötét rész. Nyilván ezért lettek ott meghúzva a határok, ahol. Gecik voltak, mi viszont buktunk egy háborút.
3. Én se örülök Trianonnak. De attól nem leszek nagyobb magyar, ha a tényeket letagadom. Attól se, ha gyűlölöm a világot, meg lenézek mindenkit, aki nem magyar. Meg attól se, ha azt mondom az összes velem egyet nem értőnek, hogy te nem vagy magyar.
4. Engem a tények letagadása zavar az ügyben, meg a múltban kesergős hozzáállás. Ezért ezekre reagálok, de ez nem jelenti azt, hogy örülök a Trianoni döntésnek, meg egyetértek vele, de még csak azt sem jelenti, hogy teljesen jogosnak és igazságosnak tartom.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:44
Előzmény: #40116  Törölt felhasználó
mellett
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:43
Előzmény: #40114  Törölt felhasználó
"Trianon, és a döntés nagyon durva volt, de pont ott húzták meg a határokat, hogy még éppen indokolható legyen."

TÖBB, mint másfél millió magyar élt közvetlenül a új határ mellet egy tömbben, elszakítva !! KÖZVETLENÜL A MAGYAR HATÁR MÁSIK OLDALÁN, tehát összefüggő magyar nyelvterületen. MIRŐL BESZÉLÜNK ????
MÁSIK !
1941re a négy lépcsős visszatérés után meg lehetett oldani egy jó elrendezést a körülményekhez képest. Az elszakított magyarság nagy része, nem a területet hanem a lakosságot nézve visszajött, tehát 20 év múlva is volt rá megoldás.

És akkor valaki nekem azt írja, hogy Trianon teljesen indokolható döntés volt, úristen.
Na pá ! (azért sem írom le amit akarnék)
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:36
Előzmény: #40105  Törölt felhasználó
"Na most ha az új államban nem jobb az arány sokkal"

"sokkal". Tehát szerinted is jobb lett azért az arány. Én meg pont erre írtam, hogy magyarként fáj Trianon, és a döntés nagyon durva volt, de pont ott húzták meg a határokat, hogy még éppen indokolható legyen.

És erre a szövegemre aztán azonnal az a reakció, hogy nem is vagyok magyar, biztos zsidó vagyok (egyébként nem, de ez ne zavarjon senkit) stb. Mondja ezt az, aki nem tudja a "j" és az "ly" használatát. Vicc. Te meg folytatod a zsidó vonalat.

Az országban pont ez a legnagyobb baj: megkeseredett, gyűlölködő emberek párbeszéd, értelmes, előremutató vita helyett mindig találnak valakiket, akikre mutogatni lehet, csak hogy saját sorsuk szerencsétlenségét másra fogják.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:32
Előzmény: #40109  Knight Tyris
Hadsereg ahogy a török példa is mutatja kik megvédték a hozzánk hasonlóan felosztani kívánt hazájukat !
Meg kell nézni hány cseh és román támadott az országra. Milyen szerb haderő állt Szegedtől két irányban és milyen állapotban.
(román hadsereg bevonulása komikus volt)
De a hadsereg nem is elsősorban a harchoz kellett volna, amíg van addig nem jönnek be. Románok is, csehek is gondosan megvárták a magyar haderő kivonulását az érintett területről (vagy minimálisra csökkentését januártól).
Alku lehetőség lett volna !

Amúgy az 1918 októberi hadsereg minőségét a hozzánk bevonuló államok 1920ra sem érték el, nemhogy 18 telén.
Századonkénti géppuska arány, nehéz tüzérség arány és minőség,légierő pl.

Az országba visszatérő magyar nemzetiségű katonák negyede elég lett volna a védelemhez, töredéke meg a tárgyalásokhoz.

De itt elég részemről. Hoztunk létre honlapot, támogattunk kiadványokat is ezzel kapcsolatban.
Jó éjszakát !
Azért ne fogadjátok el, hogy ez jogos volt ! Már 130-140 színvonalas munka foglakozik alaposan minden oldalról bemutatva a kérdést. (most a könyv hétre is jelent meg két mű is ! )

Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:31
Előzmény: #40110  Törölt felhasználó
A 40% szerb-horvát:
34% szerb, 6% horvát

Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:24
Előzmény: #40111  Knight Tyris
"A vajdasági adatokat köszi, én is úgy láttam , ott elég vagyes kevert volt a kép."

Volt is etnikai tisztogatás a környéken, rendesen...
Knight Tyris 2013. 06. 10. 21:22
Előzmény: #40108  Törölt felhasználó
igen akár ez is elfogadható lett volna én is gondoltam rá, csak azért problémás, és azért is írtam , egy ilyen nyúlvánnyal történő összeköttés lehetőségt.

.

A vajdasági adatokat köszi, én is úgy láttam , ott elég vagyes kevert volt a kép.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:17
Előzmény: #40107  Törölt felhasználó
Egy ilyen adatból is látszik, hogy milyen elképesztő módon húzták meg a határt, hogy ha a szerb-horvátot egybe is vesszük (ami a "nemrégiben" elmúlt események tükrében elég abszurd), akkor is ~50%-os kisebbséget csináltak.
Knight Tyris 2013. 06. 10. 21:17
Előzmény: #40089  Törölt felhasználó
Dénes
igen az súloyos stratégiai hiba volt, hogy a hadsereg nem lett egyben tartva, az egész területet szerinten irreális elvárás lett volna mind katonailag mind geopolitikailag , geopolitikailag megtartani, de jelentősan javította volna za alkupozíciót, egy a sűrűn magyarlakta területeket védő HONVÉDŐ sereg, persze csak feltételezés, de azokat a teerületeket jó eséllyel megtarthattuk volna. Kinek lett volna úgy "igazából egy honvédő sereggel harcolni? Jó eséllyel megelégedtek volna egy kvázi igazságos megoldással az ellenfeleink is.

De ez már mind elmúlt és persze feltételezések amiről beszélgetünk.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:17
Előzmény: #40097  Knight Tyris
Én akár a Székelyföld-szigetet sem tartottam volna ördögtől valónak, az is jobb let volna, Németország esetében a Danzig, porosz rész hasonló szigetként maradt német (ami természetesen nagyon problémás, és ott legalább vízi összeköttetés volt, de létezett ilyen megoldás)
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:12
Előzmény: #40100  Knight Tyris
Vajdaságra ezt találtam, szintén az 1910-es magyar census adatai:
szerb-horvát 40%
Magyar 28%
német 21,5%

Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:05
Előzmény: #40104  Törölt felhasználó
Nyugodtan emelheted a színvonalat, és hozhatsz pontosabb számokat, forrással.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 21:04
Előzmény: #40104  Törölt felhasználó
Ja és a lényeg, leírtam már néhányszor, Érdemes megnézni az új államok nemzetiségi arányát, hogy az államalkotó nép milyen százalékot képviselt.
Pl Csehszlovákia.
csehek és szlovákok aránya kontra németek, magyarok, ruszinok, lengyelek.
Na most ha az új államban nem jobb az arány sokkal, akkor most mi van ? :)))

Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 20:59
Előzmény: #40101  Törölt felhasználó
mindenütt a határ mellett magyarság élt, csak Felvidéken nagyjából végig egy tömbben, tehát gond nélkül megtartható lett volna.
Erdélyben volt gond Székelyföld miatt.
A 1940 es második bécsi döntés nem volt a legtökéletesebb, de erre is volt megoldás.

délvidéken is volt színmagyar terület a határnál.

A románok felé elcsatolt területre nem jók a nemzetiségi számai.
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 20:59
Előzmény: #40099  Törölt felhasználó
Látod most is milyen aljasan vetít, penznyelo?
Az a zsidózás, ha megértem, hogy egy zsidónak fontos a Holokauszt... (a magyarnak meg pl. a Trianon - nagy cucc!)
Ebből kihozni, hogy zsidózás a végtelenségig aljas!
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 20:55
vagy gondolj arra, hogy pont Ausztria a példa, az oda ítélt területen volt legkisebb a magyarság aránya.
Tiltakozásunkra senki sem figyelt fel, de mikor nem tudták átvenni a nekik ítélt terület hála a rongyosgárda harcának, akkor ki lehetett kényszeríteni a népszavazást. Itt volt a legrosszabb (ha már ezzel jön) arány és lám....
Törölt felhasználó 2013. 06. 10. 20:54
Viszont északon meg elég könnyű lett volna a határhúzás, ami - penznyelo hazugságaival ellentétben - tényleg a kisebbségek szerint lett volna kijelölve.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek