Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 22:14
Előzmény: #40052  Törölt felhasználó
"Azt hazudtad, hogy a trianoni határt kirajzolja a kisebbségek sűrűsége és ez hazugság!"

Azt írtam, hogy "elég jól kirajzolja".

Íme a térkép:
link

Kérdés mindenkihez: ki az, aki szerint a sötét részek inkább a Trianon utáni országhatárt adják így ránézésre? És ki az, aki szerint a sötét részek a Nagy-Magyarországot?

Ha te a linkben az utóbbit látod a sötét részeken is, akkor nincs tovább, veled értelmetlen a vita, és egyben javaslom neked szakember felkeresését.

Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 22:13
Előzmény: #40054  Törölt felhasználó
Hagyd, nincs értelme ezekkel.
Gazdasági fórumon nem is várhatsz mást nagyon.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 22:08
Előzmény: #40053  Törölt felhasználó
"valyon"

Jaj! Magyarul helyesen: VAJON. Te nagyon magyar...

És még szerinted én nem vagyok magyar, csak mert nem csatlakozom hozzád a hőbörgéshez Trianon hallatán.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 22:03
Előzmény: #40051  Törölt felhasználó
Tuksz, meddig akarod még égetni magadat?

1. Ezt írtam csütörtökön (és tegnap újra bemásoltam):

"csütörtök, 16:46
...
Oda húzták a vonalat, ahol egész területi átlagra nézve még indokolható volt a dolog. Az átlagot meg tudjuk milyen, azon belül biztos voltak/vannak kisebb területek, ahol magyar többség volt. Ez így igaz. Tény. Nincs mit vitatni.
...
penznyelo"

2. Másik tőlem idézett szöveget meg úgy tűnik kimásolni tudod, értelmezni nem. Segítek.
"Azt értsétek meg, hogy a korábbi "magyar" területek szélein a magyarok kisebbségben voltak."

Mivel Trianonról van szó, ezért:
- "korábbi" = 1920 előtti
- ""magyar" területek" (így idézőjelben a "magyar"-al) = Nagy-Magyarország
- ennek "szélei" = elcsatolt területek, ahol 28-32%-os volt a magyar lakosság aránya.

Tanulj meg szöveget értelmezni! Ha bizonytalan vagy, esetleg nem megy, kérdezz nyugodtan. Szívesen segítek. De ne műveld ezt a kocsmai hisztis hőbörgést, mert neked ciki.

Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:56
Előzmény: #40055  Törölt felhasználó
Én meg csupán annyit kértem, hogy legyen tárgyilagos és ne állítson valótlan dolgokat, de még láthatólag ez sem megy.

Ha még elfogult lenne az az állítás, hogy nem a kisebbség sűrűsége szerint húzták meg a határokat, még meg is érteném.
De miközben pl. az angolok, franciák és amcsik is bevallották (persze utólag), hogy nem így volt... pont egy olyan állít olyanokat, aki magyar?!
Én meg ezt nem fogom soha megérteni... igaz sok mindent nem értek ebben az országban.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:48
Előzmény: #40054  Törölt felhasználó
Én azt kértem, mivel székelyként érzékenyen érint, Trianont megszenvedte a családom és van így néhány százezer, néhány millió magyar, hogy értse meg ha nem vagyunk hidegen tárgyilagosok.
Tény.
1938 hatalmas magyar többséggel került vissza terület.
1940 is magyar többség tehát megoldható volt Székelyföld és Észak-Erdély.
1941 már nem tárgyalás és döntés, hanem katonai visszafoglalás. De itt sem lehet mondani, hogy igazságtalan, legfeljebb déli területeken.
Trianon tönkretette a magyar államot, elvette a lehetőséget és lelkileg sem volt feldolgozható.

De még a saját csonka hazánkban is kisebbségbe kerülünk lassan, akkor meg miről beszélünk.
Még ezt sem tudjuk megvédeni.
Nagy bajok vannak.

Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:41
Előzmény: #40050  Törölt felhasználó
Ha zsidó, akkor legyen fontosabb (ezzel nem is lenne gond én speciel megérteném), de amennyit magyarázkodik, hogy magyarázza a mmagyarázhatatlant, nem "magyar"... csak magyarul beszél.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:38
Előzmény: #40045  Törölt felhasználó
Nem mellesleg folyamatosan azt mondom, hogy az "egy bites" átlagoló igazságosztásod hibás!
És feltettem azt a kérdést, hogy valyon egy és oszthatatlan pl. a felvidék, hogy 90-100%-os magyar sűrűségű területeket is el kellet cstolni, hogy kijöjjön a vetítő átlagod... de nem válaszoltál rá.
Te vagy a "nagy", "profi", "mindenkit lealázó" kérdezgető (szerinted), de te magad egy kérdésre sem mersz válaszolni!
Nézz szembe magaddal! A saját elveidet sem bírod és még te vagy felháborodva?!
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:34
Előzmény: #40046  Törölt felhasználó
Ezzel meg ismét a hazugságodról próbálod elterelni a figyelmet.
Azt hazudtad, hogy a trianoni határt kirajzolja a kisebbségek sűrűsége és ez hazugság!
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:31
"A 30%-ok EGÉSZ TERÜLETEK ÁTLAGAI voltak. MINT ÍRTAM IS, többször is. Kár azt hazudnod, hogy nem tettem, mindenki olvasta."

Már megint hazudsz!
Azt állítottad, hogy a széleken is kisebbségben voltak a magyarok és ez a térképed szerint sem igaz!

"De nem érted, hogy HA kevesebb magyar kerül el, az egyenlő azzal, hogy TÖBB román/szlovák stb. marad itt? Azt értsétek meg, hogy a korábbi "magyar" területek szélein a magyarok kisebbségben voltak."

Hazudsz, hazudsz, hazudsz és megpróbálod úgy beállítani, mintha más hazudna... ez a pofátlanság teteje.

Ezzel is megbuktál! Ismét!
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:15
Előzmény: #40049  Törölt felhasználó
Nem zsidó magyarként, de székelyként, valóban, engem a magyar terület elcsatolás érzékenyebben érint, több millió magyar emberrel együtt, emellett sajnálom ami a zsidósággal történt, megjegyezve meghalt több, mint 50 millió ember...
úgy látszik áldozat ás áldozat között is van különbség.
6-7 millió ukrán halt meg szándékos kiéheztetésben. nekem ez semmivel sem kevésbé borzalmas, mint ami a zsidókkal történt.

De ismétlem, én csak annyit kértem, ha egyszer 38-41 között még vissza lehet hozni nagy terület magyar többséggel akkor nincs miről beszélni.
Ha Csehszlovákiában a kisebbsége aránya nem sokkal kisebb, mint ami nálunk volt, akkor miről beszélünk ?

ez olyan téma, amiről nehéz elvárni, hogy indulat nélkül érzelem mentesen beszéljünk, mert érintettek vagyunk.

Annak örülök, hogy a Trianonnak nem örülsz, bár akkor neked a holokauszt fontosabb ezzel már tudjuk hova tegyünk téged, semmi gond. Mások vagyunk.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 21:04
Előzmény: #40048  Törölt felhasználó
"Holokauszt kapcsán szokták mondani vegyék figyelembe az érzékenységet, akkor itt is illene."

Figyelembe veszem. Magyarként én se örülök neku. (hozzáteszem, azért a Holokauszt, ahol milliók meghaltak és egy ország háború utáni területvesztése nem ugyanaz)
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:56
Holokauszt kapcsán szokták mondani vegyék figyelembe az érzékenységet, akkor itt is illene.

Az ország terület megduplázódott 1941re és mégis magyar többségű területekkel. Egyedül a délvidék egyes területein lehet kétségbe vonni.
Tehát ha nem is marad meg az egész akkor is iszonyatos az arány főleg annak tudatéban, hogy a 1938-1941es visszacsatolások milyen magyar többséget tudtak visszahozni.
Én csak arra kérnélek itt is vedd figyelembe a magyarság érzékenységét a legnagyobb tragédia kapcsán. Csak ennyi a kérés.

Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:52
Előzmény: #40042  Törölt felhasználó
Én nem CSAK a magyar nemzetiségekre gondoltam a szomszédos országokban.
Hanem arra, ahogy le is írtam pl Romániában a román lakosság hány százalékát tette ki a teljes lakosságnak ,de főleg Csehszlovákiában ez mit mutat.
Nem sokkal jobb adatokat kapsz mint a 1918 előtti Magyarország.

A határ melletti elszakított terület, színmagyar városok és kevert falvakkal.

De jellemző, hogy a 1938as felvidéki terület visszacsatolás hatalmas magyar többségi terület adott vissza majdnem 20 év múlva, akkor most miről beszélünk. ?

1940ban Észak-Erdély (magyar többség a jelentős román betelepítés ellenére IS) és 1941 Délvidék is

Tehát az mindenképpen elmondható, hogy 20 évvel Trianon után is a visszakapott jelentős terület is mind magyar többséget hozott. MIRŐL beszélünk akkor ?
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:46
Előzmény: #40044  Törölt felhasználó
A kérdésem csak annyi, ha ránézel arra a térképre, mihez áll sokkal közelebb a magyar többségű sötét rész? Nagy-Magyarországhoz vagy a Trianon utáni Magyarországéhoz?
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:42
Előzmény: #40044  Törölt felhasználó
"elég jól" = nem teljesen. A Nagy-Magyarország területéhez képest elég jól.

Két "hiba":
1. A felvidék alsó része, a Duna feletti kisebb sáv.
2. Székelyföld.

Ezt elvenni igazságtalan is volt, és saját logikájukkal, követett céljukkal us szembement.

"Ennyit a nagy 30%-olásról, amit előző nap levágtál."

A 30%-ok EGÉSZ TERÜLETEK ÁTLAGAI voltak. MINT ÍRTAM IS, többször is. Kár azt hazudnod, hogy nem tettem, mindenki olvasta.

"Ismét megbuktál..."

Nem. Csak te vagy a gyűlölet miatt, vagy egyéb hiányosságok okán képtelen vagy helyesen, korrekten és pontosan értelmezni a leírtakat. Tanulj meg magyarul.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:36
Előzmény: #40043  Törölt felhasználó
"Sajnos elég jól kirajzolódik a trianoni határ, nyilván ezért húzták meg oda, ahova. Én ennyit állítok a kezdetektől fogva."

És most is, a saját térképeddel is saját magadat cáfolod.
Nem hülye senki, tökéletesen látják, hogy például a Duna felett, de a Tisza felett is még akár 90-100%-os magyar arányt muatta térképed (amit elcsatoltak).
Ennyit a nagy 30%-olásról, amit előző nap levágtál.
Ismét megbuktál...

Én meg csak ennyit mondok.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:20
Előzmény: #39960  Knight Tyris
"DE ha az elcsatolt területeket FELOSZTOD akár 3 - 4 részre, akkor azok a részek amik a jelenlegi határainkhoz legközelebb esnének, akkor azok úgy festettek volna, hogy magyar túlsúly van és más nemzetek voltak kissebbségben."

Nézd meg ezt:
link
Sajnos elég jól kirajzolódik a trianoni határ, nyilván ezért húzták meg oda, ahova. Én ennyit állítok a kezdetektől fogva. Azt hittem egy gazdasági fórumon lehet értelmes vitát folytatni. De be kell látnom, hogy emberek egy csoportjában olyan indulat, gyűlölet van, hogy ez képtelenség.
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 19:59
Előzmény: #40040  Törölt felhasználó
"A magyar nemzetiségűek lélekszáma az elcsatolt területeken az 1910-es népszámlálás alapján:
ma Szlovákiához tartozó területen: 884 000 fő, a helyi lakosság 30%-a
Árva vármegye és Szepes vármegye Lengyelországhoz került részein: 1 000 fő, a helyi lakosság 1,2%-a
ma Romániához tartozó területen: 1 662 000 fő, a helyi lakosság 32%-a
ma Szerbiához tartozó területen: 420 000 fő, a helyi lakosság 28%-a
ma Ukrajnához tartozó területen: 183 000 fő, a helyi lakosság 30%-a
Horvátországban: 121 000 fő, a helyi lakosság 3,5%-a
ma Szlovéniához tartozó területen: 20 800 fő, a helyi lakosság 1,6%-a
ma Ausztriához tartozó területen Burgenlandban: 26 200 fő, a helyi lakosság 9%-a"
link
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 19:58
Előzmény: #40026  jumbo2
Jumbo, ha nem megy az értelmes vita, akkor ne írj.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek