Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 17:52
Előzmény: #30994  Törölt felhasználó
#31000
bogár vitatkozzon bokrossal vagy békesivel vagy lengyel lászlóval

de ahhoz vagy gyáva , vagy beszari ..

igaz az is , hogy szóba se állnának vele

fingom nincs mi az a "kapospont" ? ilyen erővel a "fürge ujjak" -ba is nyilatkozhatna ..

Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 17:33
Törölt hozzászólás
#30999
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 12:50
Előzmény: #30994  Törölt felhasználó
#30998
Egyrészt jó lenne tudni a pontos számokat, Bogár évek óta jön ezzel a 7000 mrd Ft-al. Másrészt, ha a szám stimmelne is, az éremnek ugyanis van másik oldala. Gyengébbek kedvéért: ma nemcsak eladtak x mrd-ért OTP a tőzsdén...
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 12:34
Törölt hozzászólás
#30997
szivacs
szivacs 2011. 05. 24. 12:29
#30996
"Parragh László: Úgy költöttük el az uniós források jó részét, hogy az visszament a feladónak
Jelentősebb mértékben kell növekednie a hazai gazdaságnak ahhoz, hogy javuljon a magyar lakosság közérzete, a megtermelt jövedelem jó része ugyanis számos csatornán át kiáramlik az országból – mondta lapunknak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. A pénzszivattyú nemcsak a hazai, hanem az uniós pénzeket is érinti, amelyek nagy része visszament a „feladónak”. " link
szivacs
szivacs 2011. 05. 24. 12:12
Előzmény: #30994  Törölt felhasználó
#30995
"7 ezer milliárd" - ez bagó!
Szóra sem érdemes!
Ne is beszéljünk róla!
Törölt felhasználó 2011. 05. 24. 11:03
#30994
A magyar társadalom a fenntarthatatlanság számos tünetét mutatja. Egyebek között erről is beszélt Bogár László közgazdász hétfőn a Kapos pontnak. Az egyetemi oktató hozzátette: a kormány nem keresi például az államadósság felelőseit. Helyette a legpusztítóbb taktikát követve, szembefordítja egymással a társadalom vesztes csoportjait.

A magyar társadalom jövőjét leginkább a demográfiai gondok veszélyeztetik - mondta a Kapospontnak Bogár László. A közgazdász emlékeztetett arra, hogy az 1950-es években kétszer annyian születtek, mint amennyien meghaltak. A 2020-as évekre szerinte arra lehet számítani, hogy kétszer annyian halnak meg, mint ahányan születtek.

Ha egy társadalommal egy ilyen dráma megtörténhet, akkor a közösségnek mélyen és felelősségteljesen kellene elgondolkodnia a fenntarthatóságon, azon, hogy vajon jól rendezi-e be saját létét - hangsúlyozta az egyetemi tanár. Bogár László emlékeztetett egy amerikai demográfus mondására, amely szerint a kapitalizmus a legjobb fogamzásgátló. Ahol tért hódít a piaci gondolkodás, azokban a társadalmakban a legszentebb dolog, vagyis az új élet létrehozása is piaci tranzakcióvá válik - vélekedett. A közgazdász szerint a nyugatias modernitás számára a hedonizáló életforma válik az uralkodóvá, és ebbe nem fér bele a gyerekvállalás, a következő generáció.

Bogár László beszélt a magyarság mostani lelkiállapotáról is. Szerinte tévhit, hogy ezt a gazdasági problémák okozzák. És ha ezt orvosoljuk, akkor javul a nemzet állapota. Ez a nemzet azért teljesít egyre katasztrofálisabban, mert azt látjuk az eladósodottságon, hogy évek óta 7 ezer milliárd forintot visznek el innen most már adósságszolgálatok, illetve az intézmények. Az ország egy katasztrófális alanya vagy tárgya ennek, és erről nem is illik beszélni. Ez a legsúlyosabb probléma - a közgazdász szerint.

Az egyetemi tanár feltette a kérdést: miért mehet ki ebből az országból 7 ezer milliárd forint minden évben. Szerinte egy Kaposvár méretű város orszgágyűlési képviselői vagy éppen polgármesterei nyilván 7 milliárd forintért gyilkos háborúba is bocsátkoznának a parlamentben. De az, hogy ennek az ezerszerese úgy hagyja el az országot, hogy erről beszélni sem szabad, azt gondolom, hogy a beteg állapotunk alapvető oka az, hogy hazugságban és félelemben élünk. Ez okozza az elmúlt 20 évben a társadalom lezüllését - tette hozzá Bogár László.

A közgazdász szerint aki pedig fél, az kénytelen lesz félelemből újból hazudni. A hazugság pedig félelmet szül, a félelem pedig újabb hazugságokat. Ezt hívják öngerjesztő örvénylésnek. Ebből kellene kitörni. A magyar társadalom sokat várt a mostani kormányzástól, hogy segíteni fogják, hogy kitörjön a hazugság a félelem öngerjesztő örvényéből. Azt nem állítom, hogy nem történt semmi ezen a téren. Különösen a kormányzás első hónapjaiban helyesen ismerték fel, hogy itt egy birodalmi kifosztásról van szó, ezért új egyezséget kell kötni. Ezzel az egész globális rendszerrel a kormány helyzet felismerése helyes volt.

De egy év elteltével úgy látszik, elégtelenek azok az intézkedések és tettek, hogy az ország ebből a válságból kihátráljon. Ezért én úgy gondolom, hogy nem megsértődni kell azon, hogy ha jellegzetes társadalmi csoportok kritikát fogalmaznak meg a konkrét tevékenységvel kapcsolatban, hanem ebben pontosan ezt a jelzést kell látni, hogy a magyar társadalom, a legvégső fiziológiai határokig kifosztott döntő többség a tavalyi választásokon nemet mondott erre a birodalmi kifosztásra. A magyar ársadalomnak ez a döntő többsége meg volt győződve, hogy ez a kormány már egy év alatt is érzékelhetően javíthatja a perspektíváit azzal, hogy a birodalmi kifosztásnak ennek a csatornáit átfogja alakítani. Sajnos ezt szomorú kimondani, ez nem történt meg, ezért arra kell készülni, hogy a magyar társadalomban növekedni fognak ezek a feszültségek, és egyelőre nem látni azokat a társadalmai, lélektani módszereket, amelyek ezt a feszültséget kezelni tudják - mondja a szakértő.

bogár_lászló

Bogár László a Széll Kálmán terv kiinduló pontját helyesnek tartja. Szerinte felismerték, hogy a társadalmat sújtó legfőbb probléma a rendkívül súlyos magyar államdósság. Aztán hozzáteszi,hogy szintén helyes, hogy rendkívül határozottan fel akarta tárni a felelősöket. Az a probléma, ami ezután következik. Az pontosan szembe megy ezzel a két feltételezéssel, mert nem tisztázta, hogy kit terhel a felelősség. A magyar társadalmat biztos hogy nem terhelheti, mert a tavalyi egy keresőre eső reálbér a 33 évvel ezelőtti szinten volt. Tehát katasztrófális helyzetben van a magyar társadalom. Biztos, hogy nem ő a felelős, nem ő csinálta ezeket az adósságokat - teszi hozzá.

Ennek ellenére a Széll Kálmán terv sajnos azt kell mondanom, a magyar társadalom eddig is vesztes csoportjaira hárul. Áthárítja az államadósság csökkentését. Ezek fájdalmas intézkedések. Nem azt állítom, hogy nincs itt tennivaló, van bőven teendő, de az a mód, ahogy ez a kormány végzi, nem ezen társadalmi csoportok miatt került ebbe a helyzetbe az ország. A társadalmi csoportok egy globális kifosztás tehetetlen tárgyai. A legszívfájdítóbb, hogy a kormány egész retorikája és médiában követett taktikája a lehető legrosszabb és legpusztítóbb hagyományokat követi, mert szembe fordítja az egyaránt vesztes társadalmi csoportokat és az egyaránt ártalmas és rendkívül fájdalmas és rendkívül veszélyes ez a folyamat -mondja a szakember.

Bogár László a Kapospontnak erlmondta: tavaly év végétől van fordulat. A kormány intézkedései a magyar társadalommal szegülnek szembe, és ennek rendkívül veszélyes következményei lehetnek. Nehéz ezt mondai, mert egyetemista koruk óta ismerem a kormány vezetőit, támogatom és segítem őket, eddig és ezután is. De ebben amit most csinálnak, semmiféleképpen nem tudom követni őket - zárta a közgazdász.

szivacs
szivacs 2011. 05. 23. 17:55
#30993
"Réthelyi Miklós vizsgálatot indított a Nemzeti Színházat vezető Alföldi Róbert múlt heti kijelentései miatt - ezt a nemzeti erőforrás miniszter jelentette be hétfőn a parlamentben, amikor a jobbikos Pörzse Sándor azonnali kérdésére válaszolt.
A miniszter azt mondta: ha igazak a hírek arról, hogy az igazgató mit mondott sajtótájékoztatóján, akkor a "viselkedésével átlépett egy határt". Kijelentette, ha bebizonyosodnak a sajtóhírek, akkor Alföldi Róbert méltatlanná vált egy kiemelt nemzeti intézmény vezetésére.

Hozzátette, a direktort hétfőre berendeltette az irodájába.

A sajtóban megjelentek szerint a Nemzeti Színház évértékelő sajtótájékoztatóján az igazgató beszámolója után lehetőség volt kérdéseket is feltenni. Ekkor Sinkovits Szilvia, a Jobbik közeli Nemzeti 1 Televízió munkatársa Alföldi Róbertet arról kérdezte, hogy: azok után, hogy Nagy József műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra, nem gondolja, hogy le kéne mondania? Alföldi erre röviden úgy válaszolt először, hogy nem.

A Heti Válasz beszámolója szerint az igazgató ezután visszakérdezett, hogy az újságíró melyik műre gondol, és melyik előadást látta egyáltalán, amelynek alapján ez a véleménye alakult ki. Erre az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabot, viszont látta Madách Az ember tragédiájának római színében az orális jelenetet. Alföldi erre úgy reagált, hogy ajánlja olvassa el a római színt. Az újságírónő erre megkérdezte: "Ön ezt egy 12 évessel megnézetné?" "Meg bizony" - hangzott Alföldi válasza, majd hozzátette: "önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében".
MTI"
Alföldi megtette a szivességet, okot szolgáltatott a leváltására. Kár, hogy emiatt rúgják ki, nem a huzamos időn át folytatólagosan elkövetett erkölcsrombolása miatt, bár ez a cselekedete is jellemzi, hogy milyen emberi minőséget képvisel.
szivacs
szivacs 2011. 05. 23. 17:34
#30992
"Szakmunkásképzőbe járó diákok verték meg péntek délelőtt a szombathelyi Premontrei Gimnázium előzőleg Cooper-tesztet futó diákjait, a támadókat még aznap elfogták a rendőrök. A városban elterjedt szóbeszéddel ellentétben az esetnek nincs semmiféle rasszista motívuma - közölte Hollósi Gábor, Szombathely rendőrkapitánya hétfőn.
A testnevelés órán résztvevő diákok a teszt kijelölt útvonalát követve az Antall József téren elfutottak a nyolctagú társaság mellett, amelynek néhány tagja úgy vélte, "gúnyos pillantásokat" vetettek rájuk, sőt azt is feltételezték, noha hallani nem hallották, hogy sértő megjegyzéseket tettek - mondta a rendőrkapitány a sajtótájékoztatón.

A szakmunkásképzőbe járó fiatalok közül négyen a gimnáziumba visszatérő diákok után eredtek és három, társaitól leszakadó diákot egy parkolóban utolértek.

"Ti csicskák, mit néztek ránk, mit feszítetek!" - mondatok kíséretében előbb lökdösődni, majd verekedni, rugdosódni kezdtek - ismertette a történteket Horváth András, a kapitányság felderítő alosztályának vezetője.

A három gimnazista megsérült, egyikük, aki a földre került, a rúgások következtében eszméletét is elvesztette, ő később kórházi kezelésre szorult - fűzte hozzá az alezredes.

Az esetről a gimnázium igazgatónője tett azonnali bejelentést, a rendőrség pedig nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást. Az inzultust elszenvedett diákok erősebbnek, magasabbnak írták le támadóikat, de kiderült, hogy a járőrök néhány órával korábban már igazoltattak egy fiatalokból álló társaságot, amelynek egyik tagja a leírásukban is szereplő melírozott hajú lány volt.

Rövid idő alatt sikerült megtalálni és elfogni a gyanúsítottakat, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is, amelyet az ügyészség nem tartott indokoltnak, így szabadlábon védekezhetnek. A garázdasággal, súlyos testi sértéssel gyanúsított, a verekedés napján iskolájukat éppen elkerülő diákok büntetlen előéletűek, de egyikük ellen, hasonló verekedés miatt, az ügyészség korábban már vádat emelt - tájékoztatott Horváth András."

Hála Istennek "az esetnek nincs semmiféle rasszista motívuma". A "rugdosódós" diákcsíny eredményeképpen a "csicskát" kórházban ápolják.
Törölt felhasználó 2011. 05. 23. 09:41
#30991
Minden eszközzel kerüljük el a bérontást.:)
Törölt felhasználó 2011. 05. 22. 20:32
Előzmény: #30989  Törölt felhasználó
#30990
szerencsétlen fideszes önkormányzatok 2006 óta tömik (hitelből) megrendeléssel a közgépet. 2008 óta simicska Budapestet is bevette (ld. Margit híd felújítása háromszoros áron). 2010 óta pedig lajosé (viktoré) az ország.
Törölt felhasználó 2011. 05. 22. 20:25
#30989
hajrá simicska l.

hajrá nyerges zs.

hajrá orbán v.

:)))))
Törölt felhasználó 2011. 05. 22. 12:23
Törölt hozzászólás
#30988
Törölt felhasználó 2011. 05. 22. 12:13
Törölt hozzászólás
#30987
Törölt felhasználó 2011. 05. 21. 19:19
Törölt hozzászólás
#30986
Törölt felhasználó 2011. 05. 21. 18:56
Előzmény: #30981  szivacs
#30985
Kamu. És tudod, miért? Mert ilyen helyzetben, pláne, ha már az autójánál van az ember, akkor elmegy a francba. A levélíró, meg megvárta a rendőröket. Ugyan. Életszerűtlen.
pampa 2011. 05. 21. 15:45
Előzmény: #30983  exley
#30984
Egy ember életveszélyesen, egy pedig súlyosan megsérült, amikor tömegverekedés tört ki pénteken késő délután a Heves megyei Halmajugrán - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.
A verekedés, amelyben mintegy tízen vettek részt, előzetes szóváltást követően pattant ki két ellenérdekelt társaság között; az összecsapásnak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget - közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A főkapitányság négy ember - köztük a két sérült - ellen indított eljárást csoportos garázdaság és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Valamennyiüket bűnügyi őrizetbe vették, ám a két sérültet egyelőre kórházban ápolják - mondta Soltész Bálint.

Az MTI úgy értesült, hogy a verekedők különböző veszélyes eszközökkel, közöttük szamurájkarddal estek egymásnak és az egyik sérülnek levágták a fülét.

exley 2011. 05. 21. 13:07
Előzmény: #30981  szivacs
#30983
.. és az etnikuminak hisz a rendőr, ezt is tudjuk...minden törvényen felül állnak a rászorulók. Vitya éppen tegnap jelentette be hogy sok ezer etnikumit fog taníttatni nem középiskolás fokon, egyetemi diplomát ad nekik, pont most amikor építik le a felsőoktatást, tehéát a magyar gyerek ne tanuljon tovább, csak ha fizet, a cigány gyerek azonban tanulhat tovább állmi finanszírozásban, Hoffman Rózsa védencei, lesznek.
szivacs
szivacs 2011. 05. 20. 15:42
Előzmény: #30981  szivacs
#30982
Biztos nem igaz!
szivacs
szivacs 2011. 05. 20. 15:41
#30981
"SAJÁT ÉRDEKÉBEN OLVASSA EL MINDENKI!
NEM ÁRT ODAFIGYELNI MERT ÉN IS SOKSZOR OTTHAGYOM A SZÁMLÁT, ILLETVE OTTHAGYTAM...

Hogy miket ki nem találnak! Ilyen ötlet sosem jutna eszembe!

Küldöm! Minden előítélet nélkül! Jó tudni! Jobb félni mint megijedni!
Figyelmeztessetek mindenkit akit csak tudtok!

Kedves Barátaim!

Nem velem történt én is csak kaptam! Tanulságos és megszívlelendő az új "őrület". Döbbenetes!

Személyes tapasztalatom egy kisebbséghez tartozó személlyel. Legyetek éberek!

Egy hipermarketban vásároltam, de a pénztári blokkot nem vettem magamhoz. Amikor a bevásárlókocsival az autómhoz értem, utánam fut egy rászoruló, azt állítva, hogy elloptam az általa vásárolt árut. Azonnal mutatta a (általam eldobott/elhagyott) pénztári bizonylatot és nyomban telefonált is (az volt neki...!) rendőrért.

Az mentett meg, hogy bankkártyával fizettem. Amikor a rendőr előtt ezt kijelentettem, a tettes azonnal elfutott. A rendőr szerint ebben az esetben az volt a szerencsém, hogy kártyával fizettem, különben előállított volna, hiszen a pénztári blokk nem nálam, hanem a tettesnél volt.
Állítólag az ilyen esetek egyre gyakrabban ismétlődnek. A pénztáros nehezen tud (nem akar, vagy nem mer?) emlékezni a vásárlásra, hiszen naponta emberek tömegével van dolga."

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek