Topiknyitó: saru 2007. 01. 22. 09:36

Egészségügyi reform  

Korábban Horn Gy.-nak az volt a véleménye, hogy a "reformok" megvalósíthatóak, ha a kórháztörvényt sikerül tető alá hozni, ezen fog eldőlni a kérdés !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:35
Előzmény: #4717  pampa
ha előre mondták volna hogy be akarják vezetni, akkor most mi lenne? őszinteségüknek köszönhetően veszítettek volna és most a Fidesz-kormány lenne abban a helyzetben hogy be kell vezetnie azt a vizitdíjat, ami ellen kampányoltak

az kinek lenne jobb?
pampa 2008. 03. 12. 13:28
Előzmény: #4718  Törölt felhasználó

Megvertek egy doktornőt a gyöngyösi kórházban
2008. március 11. 18:38

*
o a
o a
o a
|
* Cikk nyomtatása |
* Cikk küldése

FigyelőNet, MTI

Az orvos nem akart befektetni az osztályra egy beteget, mire a beteg egyik hozzátartozója többször megütötte őt.
Hirdetés x
Az orvos szerint a beteg állapota nem indokolta a kórházi ápolást, s ezért a járóbeteg szakrendelésre kívánta továbbküldeni az asszonyt. Az igazgató beszámolója szerint a beteg az orvosi diagnózissal szemben azt állította, hogy súlyos betegségben szenved, és követelte, hogy vegyék fel fekvőbetegként. Miután a doktornő ezt továbbra sem tartotta indokoltnak, az asszony szitkozódni kezdett, majd a kíséretében lévő fiatal nő rátámadt a doktornőre.

A hétfőn délután lejátszódott jelenet egy televíziós stáb szeme láttára történt, a tévések ugyanis épp az új sürgősségi betegellátóról készítettek anyagot - ismertetette az eset körülményeit az ügyvezető.

A kórház nem tesz feljelentést az ügyben.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:26
Előzmény: #4690  Törölt felhasználó
szia akira!

"Ezt a lehetőséget azonban a népszavazás jó néhány évre, vagy évtizedre eltörölte, lehetetlenné tette."
sztem ez így nem igaz, ne hirdesd állandóan ezt itt a fórumon.
"Sőt, továbbra is megmaradnak a különutak, a zsebbe-fizetések, adómentes jövedelmek, ugyanis azokat lehetetlen megtiltani."
mint ahogy a vizitdíj léte sem szüntette meg ezeket, ugyanis nem a vizitdíj nem léte hozta ezeket létre.
"Hozzáteszem, hogy véleményem szerint a népszavazás eredménye - elvei szerint - túlmutat a vizitdíj intézményén. "
szerintem is, de nekem az jött le belőle, hogy az emberek így jeleztek a kormánynak, hogy nem tetszik az irány.
"Azon pedig hosszan lehetne vitatkozni, hogy a kormány által elfogadott rendszer több-biztosítós, üzleti alapon működő rendszer-e, azaz értelmezhető-e az eredeti kérdés, vagy csupán egy több-pénztáras többségi állami tulajdonú rendszer-e, amelyre már kevésbé értelmezhető. "
mondták kormányoldalon, hogy ez csak egy első lépcső lenne egy végleges valamihez. a további változtatásokat akkor akrják meglépni, amikor már elindult a több pénztár. csak egy tollvonás kérdése a kormánynak és átalakulhatnak biztosítókká a pénztárak.
az Albert féle népszavazási kezdeményezés pedig pont a kötelezően választandó üzleti ellen irányul, nem zárja ki egy esetleges nem kötelezően választható lehetőségét.
pampa 2008. 03. 12. 13:20
Előzmény: #4714  Törölt felhasználó
Kellett volna a 2006-os kampányban erre gondolni.
Meg amikor elmondta az öszödi beszédet.

Nyerjük meg bármi áron a választást,és utána legyen konstruktív az ellenzék mert az kell az Ország felemelkedéséhez.....

Ami történik az mind a 2006-os kampány következménye.

Már leírtam egy párszor, szerintem:
Az MSZP a 2010-es választást a 2006-os megnyerésekor veszítette el.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:17
Előzmény: #4712  Törölt felhasználó
mr_apricot,
Te még a nem "finomítottra" mondtad, hogy az értelmezés utáni állapotában az működőképesnek vélt általad is...

A finomítás, azaz hogy nem minden egyes orvos-beteg "Jó napot!" lenne fizetős, az meg szerintem evidens, nem finomítás. Hiszen ha ez nem így lenne, akkor a szakrendelők megtehetnék, megtehették volna azt is, hogy egy beteget körbeküldik az egész épületen és a 300 Ft nap végére 3000 Ft lett volna.
Ha ez így volt (van, lett volna) a gyurcsányi modelben is, akkor még jobb, hogy ebben a formában nem él tovább a vizitdíj.

---

A törvényterevzetet lehet finomítani még, de már ez egy bevezetett modell volt és szó nem volt arról, hogy csak egy teszt... ;-)

Való igaz, ezt a lehetőséget gyurcsányék elk#rták, már nincs értelme elmélkedni azon, hogy milyen vizitdíj lett volna jó...

---

De talán szólni kellene nekik, hogy a magánbiztosítási modellel ne tegyék ugyanezt és vonják vissza az eddigi intézkedéseiket és kezdjenek meg egy valódi reformot, ami mindenkinek jó (csak annak nem, aki csalni kar...), egy olyan modellt nem utasít el 25%...
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:17
Előzmény: #4714  Törölt felhasználó
OFF

"elkúrtuk. nem kicsit, nagyon", "hazudtunk"
<->
"én sosem hazudtam"

neked melyik tűnik őszintébbnek?:)

ON
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:15
Előzmény: #4713  csuloktata
te pl. azért döntöttél úgy hogy ne legyen semmilyen vizitdíj, mert nem értettél egyet a részletekkel?

nem lett volna jobb nem kidobni az egészet a kukába, inkább értelmes javaslatokat tenni a javítására?
csuloktata 2008. 03. 12. 13:12
Előzmény: #4712  Törölt felhasználó
Teccetek volna rendesen előkészíteni, teccetek volna öszintének lenni.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 13:08
Előzmény: #4708  Törölt felhasználó
fide_L, ha hsz-ről hsz-re "finomítod" a rendszeredet akkor természetes hogy mindenki másra fog reagálni:)

mitől is mentette meg ez a szavazás az embereket?

szerintem leginkább attól hogy egy létező rendszer menet közbeni (nem pedig fórumokon történő virtuális) alakításával esetleg kialakuljon egy olyan vizitdíj-rendszer amit már te is elfogadnál

na ez az amire most már semmi esély, innentől szerintem felesleges azon vitázni hogy milyen vizitdíj-rendszer lenne jó
teccettek volna nem leszavazni az egészet...
pampa 2008. 03. 12. 13:08
Előzmény: #4710  Törölt felhasználó
Conqui

Van egy réteg aki nem rendelkezik a nyugdíjhoz megfelelő szolgálati idővel.
És ők is kapnak ellátást és ennek az összege kb. 25000 ft.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:59
Előzmény: #4708  Törölt felhasználó
"... ugyanis az én elképzelésem szerint ha küldnek, akkor nincs második-harmadik-stb. vizitdíj. Eseményenként lenne ennyi ... "
Ezzel inkább egyet tudnék érteni de az emelésekkel akkor is ki lehetne játszani - tovább csavarni.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:57
Előzmény: #4707  Törölt felhasználó
A kormány makacssága és reformdiktatúrája miatt ősszel meg majd azt lehet sajnálni, hogy szóba sem jöhet az, hogy vegyes vagy teljes magán-egészségbiztosítási modell legyen '"valaha" az országban...

Holott a 3 igen után (és ellenére) egy új kormányfő és eü. miniszter még csinálhatna egy jó reformot is, akár...
Mert ezek már nem akarnak semmit, mint azt hangsúlyozták is a szavazás estéjén és azóta...!!!
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:52
Előzmény: #4705  Törölt felhasználó
Nem többe, mint az IGEN-ekkel elvetett vizitdíj esetén, ha azt megemelték volna 1000 Ft-ra. S erre nagy esély volt, csak az eltörlés mentette meg az embereket.

Tetszik, hogy mr_apricot azzal "támad", hogy így alulfinanszírozott lenne az eü., míg te azzal, hogy milyen sokat fizetnénk érte...
;-)
Megosztó lettem...

Pedig ne, ugyanis az én elképzelésem szerint ha küldnek, akkor nincs második-harmadik-stb. vizitdíj. Eseményenként lenne ennyi, azaz inkább az lenne modellező, hogy ez összeségében további forráskivonást eredményezne (maximálisan pont 300 Mrd-t, mint amennyit már ki is vontak 2007-ben!), vagy nullszaldós, de jobb lenne, mint a kormány javaslata volt.

S arról se feledkezzünk meg, hogy nem egy-két hsz-en belül lehet egy ilyen rendszert kidolgozni és elemezni. Csak arra próbáltam volna rávilágítani, hogy biztosan van olyan vizitdíj-modell, ami elfogadható lenne, sőt, lehet, hogy három alternatíva közül ezt (egy ilyesmit) is választaná a többség...
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:47
Előzmény: #4704  Törölt felhasználó
rendben, félreértettem
tehát a másodiktól lenne 1000 Ft alkalmanként.
akár ez is működőképes lehetne

kár hogy vasárnap óta ennek még az elvi lehetősége is megszűnt
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:41
Előzmény: #4694  Törölt felhasználó
Öregségi nyugdíj legkisebb összege: 28.500 HUF (2008-ban).
link

Az özvegyi nyugdíj ennek 60%-a, azaz 17.100 Ft...
link
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:36
Előzmény: #4704  Törölt felhasználó
Fidel,
Voltál olyan körzeti orvosnál aki tovább küldött kivizsgálásra aztán onnan is tovább és igy tovább ?
Mennyibe is kerülne ez ?!
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:24
Előzmény: #4698  Törölt felhasználó
Kezdjük az elején.
Nem minden másodikért kellene fizetni, hanem az elsőért nem, aztán a másodiktól mindegyikért, havonti szinten.

Tehát havi 6 látogatás 5000-Ft-ba kerülne, kettő 1000-be, stb.

Ez, akárcsak a 300 Ft-os vizitdíj nem reform lenne, hanem csak olyan vizitdíj modell, ami ésszerűne korlátozza az igénybevételt, orvoslátogatást, de nem is eredményezi azt, hogy egy dúzzanattal a hónaljban valaki inkább kivárja a halált...

---

S persze a havi nettó 5000 sok esetben nem lehetne ennyi, egy adóreform nélkül, hiszen nagyon sokan nem fizetnek havi 5000 Ft adót sem...

De azt már többször leírtam, hogy az egész reformosdit, egy általános adóreformmal kellene kezdeni, hogy az elavult, a GMK-k adózását, hozzájárulását a közöshöz alapelvű adórendszer egy a mai igényeket kielégítő rendszer legyen...

---

Legeyszerűsítve az én javaslatomban minden nagykorú, nem nappalitagozatos, nem nyugdíjaskorú állampolgár (eü-biztosított) esetében egy orvoslátogatás ingyenes lenne havonta, további öt akkor és annak mértékében, ahogy a köztehkekből kiveszi a részét és a 6-tól fizetnie kellene...
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 12:19
Előzmény: #4701  Törölt felhasználó
Csendes,
Ezek az emberek egyszerü szántó-vetők és családjuk akiket sokáig 1 fő fizetéséből tartottak el ...
Sokan nem ismerik de a környékünkön éltek (élnek) summások. Ezek az emberek messzire jártak el dolgozni egyösszegü fizetésért - summáért, főleg betakarítás idején.
Ezeket ismerem.
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 11:47
Előzmény: #4701  Törölt felhasználó
HAJRÁ VIKTOR!
"Lődd le" ezt a hibbant Nérót! :)))

"Törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz az egészségbiztosítás privatizációjának megakadályozására.

A Fidesz két részből álló javaslata a magántőke bevonásának lehetőségét szeretné hatályon kívül helyezni. Az első rész a február 18. óta bekövetkezett lépéseket semmisítené meg, a másik pedig a jövőben tervezett elképzeléseket hiúsítaná meg.

A népszavazáson kiderült a magyar választópolgárok számára: két választás között is létezik egy eszköz, mellyel befolyásolni tudja a politikát - indokolta a törvényjavaslatot Orbán Viktor, arra emlékeztetve, hogy a kormány egy 2006-ban kötött társadalmi szerződést rúgott fel, és a népszavazás ezt a megállapodást állította helyre.

A Fidesz elnöke kitért az Albert házaspár kezdeményezésére is. Mint fogalmazott, az ősz folyamán ismét kiírhatnak egy referendumot, és erre a helyzetre a politikai osztálynak választ kell adnia. Az ősszel esedékes népszavazás nem feltétlenül szükséges, egyszerűen vissza kell térni a 2006-ban kötött társadalmi szerződéshez - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, aki megoldásként azt javasolta a kormánynak: lépjenek vissza, és ne vezessék be az egészségbiztosításról szóló törvényt. És legközelebb írják bele 2010-es programjukba ilyen jellegű elképzeléseiket - jegyezte meg."

link
Törölt felhasználó 2008. 03. 12. 11:42
Előzmény: #4697  Törölt felhasználó
Azok részére, akik rendelkeznek a szükséges szolgálati idővel!!!
Akik nem rendelketnek vele, azok egy része, csak egy csökkentett összeget kapnak.
Azért érdekes, hol voltak ezek az emberek életük nagy részében?

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek