Topiknyitó: saru 2007. 01. 22. 09:36

Egészségügyi reform  

Korábban Horn Gy.-nak az volt a véleménye, hogy a "reformok" megvalósíthatóak, ha a kórháztörvényt sikerül tető alá hozni, ezen fog eldőlni a kérdés !
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 02. 24. 11:52
Előzmény: #4319  Törölt felhasználó
Szakpolitikusoktól olvastam, hogy a vizitdíjjal azt a kiesést pótolja a kormányzat, amit kivett az egészségühgy finanszírozásából.

Gondolom én, gereblyézik a pénzt az adósságszolgálatra...
Kivesznek az egészségügyi rendszerből (IS) x összeget, majd annak pótlásaként beveztetik a vizitdíjat.
Aztán megideologizálják, hogy ez hasznos...
Nos, a vizitdíj ilyen bevezetése
gyurcsányi tett.

Azt, hogy valami gyurcsányi tett, nem tudom fokozni....
Törölt felhasználó 2008. 02. 24. 08:04
Előzmény: #4318  Törölt felhasználó
malev,

Az előrefizetésről meg annyit írtam már korábban is, hogy szerintem az önrészt a szolgáltatási számla részeként kellene föltüntetni, a számlát a szolgáltatás igénybevételét követően kellene elfogadni és az önrészt kifizetni. (Egyetértek, már ha elégedett voltál a szolgáltatással. Ha nem, akkor ugyanúgy beírhass a "vásárlók könyvébe", mint bármely más szolgáltatónál.
Törölt felhasználó 2008. 02. 24. 07:34
Előzmény: #4316  Törölt felhasználó
malev,

"a vizitdíj független a szolgáltatás sikerétől
a hálapénz viszont függ
a kettőnek más a funkciója"

Igazad van, mindig is azt mondtam, hogy a jelenlegi vizitdíj nem jó. Tovább kellene fejleszteni. Differenciálni kellene és választhatóvá kellene tenni. Na, nem a tényét, csupán a mértékét. Egy minimális "vizitdíj", önrész kötelező lenne minden - a társadalom eltartójának minősülő - beteg számára, így a továbbiakban is lennének mentességek, mint ahogy most is vannak.
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 22:26
Előzmény: #4316  Törölt felhasználó
A vizitdíj előnye, hogy távoltartja a szimulánsokat. :)
Ez rendkívül fontos az SZDSZ szerint.

Hátránya, hogy a társadalmi szolidaritást mérsékli, növeli a betegek terheit, az egészségesek javára...
Ha lesz is egyszer vizitdíj, akkor annak közmegegyezésen kell alapulnia, nem pedig egy dilinyós banda kisded ötletein, hazugságain, és átverésein...
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 22:16
Előzmény: #4312  Törölt felhasználó
akira
"A hálapénz ugyanis a "nemhivatalos, választható vizitdíj", ami természetesen a "piaci viszonyok" következménye, azaz az emberek igenis hajlandóak saját maguk többet fizetni egy szolgáltatásér abban a reményben, hogy jobb minőséget fognak kapni."
???????????????????????????????????
előre kanyi vasat nemfizetek
nem így működnek
(leglábbis nálam)
a vizitdíj független a szolgáltatás sikerétől
a hálapénz viszont függ
a kettőnek más a funkciója

Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 22:07
Előzmény: #4314  Törölt felhasználó
EÜ Reform!
Tolvaj pár, meg a komcsik
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 22:06
Előzmény: #4313  Törölt felhasználó
Nem lesz. lesz, hogye lesz, lesz nem lesz hány bogrács nem lesz., lesz. Lesz nem lesz igen, nem mit nem, mit igen, mit 1 éve! Igen! Nem!
Nem!
Igen!
Mit, mint előzöleg, nem , ottsem, ja igan! Az nem?
Uborka? Konzerv? Mennyi?
S nekem?
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 21:47
Előzmény: #4307  tokos.
tokos,

Lehet, neked is igazad van, de valójában ugyanazt írtuk. Azon pedig teljesen felesleges vitát nyitnunk, hogy a baloldal milyen konzervatív lépéseket tett, vagy nem tett...

A lényeg, hogy ha a politikai pártok népszerűek kívánnak maradni, populista politikára kényszerülnek. Ha a populista célokat meg is valósítják, az viszont tönkre teszi a gazdaságot, nem leszünk versenyképesek a régióban.
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 21:41
Előzmény: #4311  Törölt felhasználó
Bárcsak 1000 Ft lenne a vizitdíj!

Vagy 3000. És aki hajlandó még többet fizetni, az kapna járulékkedvezményt, meg előre állhatna, ha sor van.

.....

Gyengébbek kedvéért jegyzem meg, hogy ez ma is így van, és így is lesz, "ameddig világ a világ".

....

A kérdés csupán az, hogy hivatalossá tesszük, egy átlátható, egyértelmű és következetes szabályozással, vagy továbbra is a "mutyi országa" kívánunk lenni a hálapénzzel.

A hálapénz ugyanis a "nemhivatalos, választható vizitdíj", ami természetesen a "piaci viszonyok" következménye, azaz az emberek igenis hajlandóak saját maguk többet fizetni egy szolgáltatásér abban a reményben, hogy jobb minőséget fognak kapni.

Ezt egyzserűen nem lehet megszüntetni, legföljebb hivatalossá, egyértelművé és szabályozozottá lehet tenni.

Lehet választani és népszavazni!

Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 21:20
Előzmény: #4310  Törölt felhasználó
"kolozsvar ma 13:58 :

Most a napokban a Duna tv-ben mondta pont ezt Juhász Ferenc. Úgy látszik maga is hamar megkapta a direktivákat . A műsorvezető megkérdezte Juhászt.
- Igaz-e , hogy a vizitdij 1ooo Ft lesz?
- Nem, dehogy, ez megint a Fidesz hazugsága, riogatás.
A műsorvezetőnő ekkor rákérdezett:
- Akkor határozottan állitja, nem emeik a vizitdijat, kórházi napidijat.
Erre egy pillanatra szó bennakadt, és döbbent arc. Aztán gyorsan magához tért, és jött a szétmosása a felelősségnek.
- Nem ezt mindenki mondja, a miniszter, meg még ... "
link
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 19:21
Előzmény: #4309  Törölt felhasználó
"Egy kispesti testületi ülésen készült hangfelvétel szerint Burány Sándor, a párt budapesti elnöke, országgyűlési képviselő, államtitkár teljes hozzá nem értéséről adott tanúbizonyságot."

"Nem kötelezettség, mindenki eldöntheti, be akar-e lépni egy pénztárba vagy marad a mostani rendszerben. Akinek nincs bizalma egy pénztárban vagy nincs ismerete arról, hogy a különböző ajánlatok között eligazodjon, vagy egyszerűen csak nem érdekli, közömbös, az maradhat a mostani rendszerben... "

link
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 18:16
Előzmény: #4305  Törölt felhasználó
tőzsdenyúl,

ugye kanyisz "kretén tanár" kifejezése, ami egy itt nem lévő harmadik emberre utal, aki most védekezni sem tud az nem annyira kultúrált?
és ugye két "ll"-el széllheti magát, mert papírgyűjtés órán nem figyelt, és osztálykiránon sem dúlni kell csak kirándulni!!

Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 18:11
kanyiszka
"a kommunista szombat" egy kifejezés
nem tévedek, mert ez egy kifejezés, nem mondtam, hogy ez a szokás csak 45 után....
??????????????????
nem figyelsz, nem érted amit írok és továbbra is szajkózod a hülyeségeidet
magaddal vitatkozol

tudod mi a legnagyobb gáz a hozzászólásodban?
- hogy azzal jössz, hogy bennem hiba van mert szerinted!!!! mást tartok jónak és fontosnak mint te,
- hogy elfelejted, azt, hogy már demokrácia van,
- hogy én azt az iskolát szeretem ahol tanítanak és nem papírt gyűjtenek ( téged olvasva megnyugodtam hogy ezt bizony nagyon bölcsen tettem)
te meg másmilyet
az meg engem nemérdekel
nekem ez a pozitívum, neked meg az
próbálj meg figyelni arra amit írok, ha reagálsz rá
ne próbálj olyat a "számba adni" amit le sem írtam
ezt papírgyűjtés órán nem tanították neked ?-)))
tokos. 2008. 02. 23. 17:10
Előzmény: #4284  Törölt felhasználó
"Ezt persze sokkal inkább a jobboldalnak kellene felvállani, mint a szociáldemokráciának, de hát nálunk elég kuszán állnak ezügyben a dolgok. A jobboldal baloldalibb a balnál, a bal pedig jobboldalibb a jobbnál. "

Szerintem tévedsz akira, van két össze-vissza handabandázó párt, amelyikből a jobboldali a baloldalitól baloldali handabandával akar elvenni szavazakókat, a baloldali a jobboldalitól meg jobboldali handabandával, de a baloldali tulajdonképpen egy lényeges jobboldali lépést sem tett, a jobboldali meg nem is tehetett baloldalit, mert éppen nem volt a húsosfazék közelében már tíz éve.

A másik dologban természetesen egyetértünk, nem járhat mindenkinek ugyanaz az ellátás, aki többet fizet, kapjon jobbat, régóta ezt mondom. Vagy fizessen mindenki egyformán, ha ugyanaz jár neki.

tokos. 2008. 02. 23. 17:02
Ezt én sem gondolom, hogy így kellene jónak lennie, ahogy írod. Papírgyűjtés, jótékonysági buli, stb, folyamatosan arra megy a dolog, hogy a szülők tejeljenek.

És ez függetllen attól, hogy mikor kezdődött.

Amúgy a valóban szerencsésebb országokban a tankönyvért sem kell fizetni.

Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 15:33
Előzmény: #4304  Törölt felhasználó
smafu volt? Mennyi volt az a smafu. Hova mentek osztálykitándúlni.:)) A grundra?:))
Egyébként az osztálykirándulás nem opció, az erdei iskola általánosban kötelező.

Tudod mi a legnagyobb gáz a hozzászólásodban? Pozitívumként próbálod beállítani, hogy a szülőknek nem kell semmilyen felajánlást tenniük, nem kell papírt gyűjteniük, nem kell az iskola szépítésében résztvenniük. Azt hiszed ennek a szokásnak bármi köze van a kommunizmushoz.:(( Tévedsz, ezt Mo.-n 45 előtt is csinálták, a szerencsésebb nyugatiak ma is rendszeresen csinálják.
Mert egy normális polgári társadalomban, az emberek törődnek azokkal a közösségekkel, melyekhez Ők, vagy gyermekeik tartoznak.

Szégyelheted magad, hogy érdemnek tartod a kretén tanár, kretén megnyilvánulását.

Én most is visszajárok gyerekeim egykori általános iskolájának néhány rendezvényére, lányom is visszament karácsonykor a kórushoz énekelni. Nyugi ezt a templomban szokták tartani, semmi kommunizmus.
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 14:34
Előzmény: #4303  Törölt felhasználó
kanyiszka

ahogy azt írtam
az oktatási tárca közlése semmire sem jó
bárkit igazol, hajra kenhető,
ahogy a közigazgatásban az szokásos
(nem foglalkozom vele)
van gyermekem, igen, igen igen.
Mielőtt az elsőt beírattam, az igazgató úr közölte, hogy itt nincs kommunista szombat, papírgyűjtés, szülőknek nem kell semmilyen felajánlást sem tenniük... csak tanítás. Könyvön kívül minden opciós: fényképész, mozi, sakk, menza, napközi, matekverseny, foci...még az osztálykirándulás is, ami smafu összeg volt tavaly.
Törölt felhasználó 2008. 02. 23. 12:04
Előzmény: #4302  Törölt felhasználó
malevka, drága malevka.
hát nem vetted észre, hogy az oktatási tárca félig-meddig téged igazol.:) Hát ennyire csak bértolnok szemüvegen nézed a világot.:)
Egyetértek a minősítésben,"az oktatási tárca közlésében pedig szinte semmi tuti," a tankönyvek a közleményben jelzettnél jóval drágábbak.:))
Mond kedves malevka, van neked egyáltalán gyereked?:)) És ha van akkor Te szoktad megvenni a tankönyveket?:)) Te jársz szülőire?:)) Te fizeted be a befizetni valókat?:))

Jobban tennéd ha szót váltanál az asszonnyal mielőtt ilyen vitába keveredsz!:)))
Törölt felhasználó 2008. 02. 22. 22:19
Előzmény: #4301  Törölt felhasználó
kanyiszkának
szó szerint tudom a tutit abban az iskolában ahova a gyermekeim járnak
fel nem foghatom, hogy miért erőlködsz azon, hogy nekem bizonygasd, hogy többet kell fizetnem annál mint amit fizetek.
mintha azt akarnád megmondani, hogy hol lakom
az oktatási tárca közlésében pedig szinte semmi tuti, ahogy az a közigazgatásra jellemző, az egész közlést hajra lehet kenni
de nehogy félreérhető legyek ideírom, hogy van olyan iskola is, ahol több mint 1 millió forintot kell fizetni kötelezően évente

Törölt felhasználó 2008. 02. 22. 20:34
Előzmény: #4300  Törölt felhasználó
még annyit lehet, hogy elég lett volna 10 000-ret írnom tankönyvekre (bár nem emlékszem 10 000 alatti időszakra), lehet, hogy 20 000-40 000 Ft-t kellett volna írni.
Mindez azonban mit sem változtat azon, hogy a vita abból indúlt ki, hogy kötelezővé kellene tenni 12 000 Ft befizetését, amire a reakcióm az volt, hogy ma is kötelező.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek