Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:39

Erősödő Phylaxia  

19.-én felfüggesztve a kereskedés aztán meg sem állunk 150ft-ig
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:16
Előzmény: #47196  Törölt felhasználó
Koi te a szezont kevered a jól fejlett férfi elsődleges nemi jelleggel!

NEM NEGYEDELÉS SZTORI 1. A részvénytulajok (150-160-as árfolyamnál) jegyezhettek 100-on, ezért sokan kiszórták.

NEM NEGYEDELÉS SZTORI 2. A jegyzet 80 mill. részvény piacra esésétől való félelem és az ezzel kapcsolatos önmagát beteljesító jóslat.

NEM NEGYEDELÉS SZTORI 3.Kácsor rossz gazda módjára bánt a rábízott részvényekkel. Ha a bora is ilyen, igya meg. (ha nem ecetesedik meg)

NEGYEDELÉS SZTORI: A negyedelés híre nem levitte, hanem több mint 50%-kal felrántotta.

Az már más kérdés, hogy a negyedelés 4 szintet összecsúsztatott, és a forintálisan kifejezett alacsony érték 1 Ft elmozdulásnál is jelentös (kb4%) változása nehezen kereskedhetővé tette a papírt. Így sok 4-8-12%-ra hajtó speki is az emelkedés és így önnön boldogulásának gátja. (DE EZ NEM VITTE LE 1 ÁTKOZOTT RUPPÓT SEM!)

Mit nem értesz koi? Ne csináld szpaszkij. Ha eddig sem volt részvényed és most sincs:))), legalább ne csinálj úgy mintha hirtelen újszülött lennél a papírban.

Eddig azt mondtad, hogy azért nem tudsz helyesen írni, mert az ezért felelős agyi területet elfoglalja az igen fejlett gondolkodásod. Ha ez a max... ne má'
Vagy hirtelen visszajött a helyesírás?
(Ha már a kérdést sem érted akkor biztos)

Ha mindkettő gáz, az már a vég, akkor gyorsan be lkellene mégegyszer rúgni.

Mondjuk a kgy-en, mint régi tulaj? :o)))
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:15
Előzmény: #47197  Törölt felhasználó
Sírjatok csak! :) Bújjjjjatok anyuka szoknyája alá...!!! :)
ELADÁS!!! MENEKÜLÉS!!!
Ezt tegyétek kis spekuláns kollegák! De most azonnal!
Vegyetek OTP-t, ott majd tovább lehet sírni! :)
M E N E K Ü L É S ! ! !
á
á
á
á
á
á
á
á
á
á
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:12
koi ez persze megtörtént de ez a múlt.most mondjuk nézzük meg a jövöt és a lehetőségeket,én a múltal nem annyira foglalkozom inkább a jövö felé nézek mindig.persze figyelembe veszem de nem lényeges.tehát mondjuk vegyük alapul,hogy ma a mai napon ismerem meg a Phylát.ma és csakis ma nézem a céget a híreket a nővekedési lehetőségeket és a jövöt.ha csak ma látnám venném észre és csak ma néznék mindennek utána én ma is úgy döntenék ,hogy veszek.a cég történéseit nézve és a nővekedési lehetőséget a tőkeemelés lehetőségét és bármit megvízsgálva szerintem ezen az áron nem kockázatos belevenni hetát az első lépcsős vásárlásomat ma megtenném.nem az összes pénz hanem az első lépcső.de ez megint csak az én véleményem én ezen az áron főleg úgy,hogy még mozogni sem mozog nem látok kockázatot.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:06
Előzmény: #47196  Törölt felhasználó
felmenni meg az árfolyam a terveknek köszönhetöen ment fel!
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:02
Előzmény: #47195  Törölt felhasználó
na és mit csinált akinek volt részévnye?
a többség?
eladot!
aztán volt olyan hiba is benne hogy mindezt csak utolag mondták!
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:02
Előzmény: #47172  Törölt felhasználó
hogyhogy nem a negyedelés gyerekek!
hát ki mehetett negyedelni?
hát akinek volt részvénye!
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 12:00
muvezeto jó a beirásod.szerintem a bizalom helyreállítása egy nagyon nagy feladat és eltart egy darabig,de nem baj persze.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:46
Üdv Mindenkinek!

Visszaolvasva a mai írásokat ill. az általam is nagyra tartott Rapista írását, egy egészséges optimizmus lett úrrá a topikban, ami természetesen nem alaptalan, de egy-két információt azért nem árt megemlíteni.
A Phylaxia P. Nyrt valóban akkor kezdett a „lejtőre” kerülni mikor a Bábolna Rt. mint, egyik nagytulajdonos kiszállt a társaságból, de ekkor még volt egy mentőöve a cégnek. Olyan nagy volumenben exportáltak különféle oltóanyagokat és más termékeket (pl. Dél-Amerika), hogy annak az árbevételével ki lehetett volna védeni a szinte teljes leépítést ill a majdnem csődbejutást. De az EU-s szabványok ill. előírások miatt,- amit természetesen a magyar állat gyógyszertermelő cégeknek is át kellett venni- ezeket a termékeknek a gyártását leállították. (Indoklás: olyan alapanyagokat tartalmaznak ezek a termékek, amiket már az EU-s szabványokban visszavontak) A cég ekkor kapta meg a „kegyelemdöfést”, de ekkor mutatkozott meg Tóth Péter kitartó munkája, amire Rapista is kitért az elemzésében. (Durván két hónap leforgása alatt a dolgozói létszám megtizedelődött, a tőzsdei árfolyam beszakadt, a hitelezők követelésüket sürgették stb….Abban az időszakban több cég is szerette volna a Phylaxiát beolvasztani, vagy nagyobb részesedést szerezni természetesen érdemi befektetés nélkül….. )
Az, hogy a cég mégis „talpon” tudott maradni hitelekből és a céghez mérhetően óriási leépítésekből - ingatlaneladások, különböző gyártási jogok bérbeadása-meg volt az ára. Tóth úr tudna mesélni arról, hogy olyan emberek is részt vettek-és talán vesznek- az IT- ban, akiket „valakik, valahonnan” csak „úgy” küldtek- ezáltal különböző érdekeltségi körök alakultak az IT-ban-, cserében a cég, pl. így hitelhez vagy alapanyagokhoz jutott…. (Természetesen azt sem szabad elfelejteni, ebben az időben csak egy egészen véletlenül előkerült dokumentum által generált per játszotta a szerepet a cég életében ill. a tőzsdei árfolyam mozgásában.) Hogy miért is írtam ezeket a „régi” dolgokat le?
Az különböző érdekeltségi csoportokból érkező IT. tagok, mondhatni azt a saját érdekeltségi körüket vették előtérbe. Nem véletlenül említette meg T.P. hogy az ukrajnai szállításokat, azért kellett leállítani, mert különböző rétegérdekek nem a cég érdekét tartották előtérben. (Azért azt mindenkinek a fantáziájára bízom, vajon milyen károkat is okozhattak ezek a „rétegérdekek” a cégnek.)
Az is nagyon érdekes dolog, hogy egy Phyola Kft ami a Phylaxia P. 49%-os leányvállalata, hogy került rövid időn belül felszámolás alá, úgy hogy több százmilliós leírásra kényszerült a Phylaxia Pharma Nyrt., amit a félévi gyorsjelentés mérleg adataiból megtudhattunk.
Rapista cikke nagyon jól sikerült, de nem szabadna megfeledkezni ezekről a tényekről sem. És azoknak a híreszteléseknek is lehetett igazat adni, hogy a cég a tőkeemelések előtt igen nehéz pénzügyi helyzetbe került (perköltségek, törzskönyvezések stb.), ezért kellett a kézpénzes tőkeemelést végrehajtani. (Remélhetőleg a következő tőkeemelések után egy jól megtömött „apportos nagytulajdonos” nem fogja szinte rögtön rászórni részvénycsomagját a piacra….)
De természetesen vannak pozitív jelek is, pl. a vezetőség frissítése mindenféleképpen ide sorolható, remélhetőleg az úgynevezett „rétegérdekeket” ha nem is megszüntetni, de legalább háttérbe szorítani.
A bábolnai üzem, termeléssel kapcsolatos híre is kedvező, hiszen elkezdődhet a gyártása a már igen sokszor emlegetett unikális termékcsaládnak. Remélhetőleg ténylegesen is lesz rá kereslet az EU. -ban is, ahogyan a beharangozókban azt hallani lehetett.
És még egy fontos megjegyzés, a cégnek vannak saját előállítású jó termékei, amit az export piacokon jól lehet érvényesíteni. Az export piacon főleg a kelet-európai és FÁK országokat értem, ahol még igen nagy a terjeszkedési potenciál, a piacok még nincs ennek lefedezve a nagy amerikai és nyugat-európai multi cégek temékeivel. Ezeken a területeken még igen jó hatásfokkal lehet szabadalmaztatni a termékeket, és a Phylaxia Pharma Nyrt, felismerte ennek a lehetőségét, és remélhetőleg a terveivel élni is tud…
Végezetül csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy remélhetőleg a cég vezetése is felnő a feladatokhoz, és nem lesznek az általam felsorolt hibák újra elkövetve. Akkor majd a kisbefektetők sem fogják kétkedve fogadni majd a híreket, és újra elkezdenek bízni a cégben……..
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:42
Előzmény: #47188  Törölt felhasználó
:-))))

Buxikam, a helyedben en is ezt mondtam volna. Jo valasz :-)
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:37
Előzmény: #47188  Törölt felhasználó
Buxi is kipörget a piacon pár tonna salit, primőrt és nyomatja bele lelkesen a gempát.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:37
Előzmény: #47186  Törölt felhasználó
gbaker, a vevő én voltam a 14-re is és a 140-re is. Komolyan vicces, hogy igy kell megenni, de ez van!
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:35
Előzmény: #47187  Törölt felhasználó
...és ki fogja venni? Bárki -kicsik, nagyok- akik más részvényt eladnak, pénzhez jutnak, meglátják a lehetőséget, (Én is többek között.)
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:34
Előzmény: #47169  Törölt felhasználó
Hamarosan begyorsul J.P., lemaradsz, ha csak a Sly_-ra koncentrálsz a tavaszi hormon táncban...
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:32
Előzmény: #47186  Törölt felhasználó
Fogják ezt legalább úgy szeretni Béla.
...és az ember kapzsi, nem akar lemaradni, tehát lesznek ilyen helyzetek.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:29
megnyugodhatsz én nem adom el egy darabig.mint az előbb is ecseteltem a más részvényeken elért nyereségem egy részéből mindig meghatározott árfolyamoknál veszek még apránkét gyüjtőgetve és gondolva a holnapra is.Így volt szerencsém egy két hete a nagy para idején 23 is és 24 is venni.És mielőtt még valaki mondanáa 15Ft os árat megnyugtatnám,hogy akkor is venni fogok.Én látok ebbe a papírba fantáziát de tudom azt,hogy nem ma nem holnap és nem a jövö hónapban kell gondolkodni.Mindenki másképp látja a dolgokat és mindenki másképp csinálja.A kis nyereség is nyereség szokták mondani én csak gratulálni tudok annak akinek sikerült.De mondok egy példát egy két éve úgyan ezt játszották a humettel is egy két forint ki meg be.Emlékszem ilyen volt a hangulat.Én szép csendben veszegettem apránként.Aztán egyszer limitekkel drágult úgy hogy a könyv annyira tele volt,hogy szinte lehetetlen volt venni aznap csak másnapra lehetett bevinni ajánlatot de az is csak 20% al feljebb.Nem volt ez sok nap de "nagyon jó pénz" volt.Nem mondom egy szóval se,hogy itt is az lesz sőt szerintem nem lesz mert annyira még nem szeretik ezt a papírt.Itt a sztory más alapokon nyugszik.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:26
Előzmény: #47177  csa-csi
Olyan erős a hitünk, hogy a tiédnél erősebb pénzéhségünket is elnyomja. S ez nem másból táplálkozik, mint a bizonyosságból.

A stratégiádat tekintve -adok veszek, pörgés legyen- jól döntöttél. 30-nál sem javaslom a visszavételt. neked olyan papír való amiben naponta több mozgás van. Azért pár év múlva jó lenne összehasonlítani az eredményeket.
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:25
Előzmény: #47182  gbaker
ÓÓóóó ne ragozzátok már ennyire túl, ezt a 14 db-ot! :oP
Törölt felhasználó 2008. 02. 15. 11:25
Előzmény: #47179  Törölt felhasználó
Miért is tart itt az árfolyam?
Többen azt valljátok, így Rapista is, hogy a nagybefektetők szándékosan visszafogják az árfolyamot, puffer létrehozásával, s így olcsón tudnak vásárolni. Tehát, a spekuláns nagybefektetők az okai annak, hogy nem emelkedik az árfolyam!
Más vélemény!
Az előbb említett véleményt azért terjesztik sokan, mert így az árfolyamesésekért nem a céget, illetve annak vezetőit okoljuk, hanem a spekuláns nagybefektetőket. Ez azonban csak részben igaz! Mikor is tud ilyen helyzetet teremteni egy nagybefektető? Akkor, ha nincs más befektetni szándékozó nagybefektető! (Sajnos, ezért tudott KF úr is ilyen nagy bajt teremteni az eladásaival.)
A nagy puffer még előnyös is a vásárolni szándékozó nagybefektetőnek, hiszen egy aktussal, kiszámítható áron, akár, 3 – 5 millió darab részvényt is meg tud vásárolni egyszerre. Ha van benne logika amit írtam, akkor ebből az következik, hogy a cég vezetője TP úr nem tesz meg mindent a cég kisrészvényeseiért. A passzív cégvezetési stílusával, hallgatásával, közvetve a már ittlévő spekuláns nagybefektetők érdekeit képviseli vagy szándékosan, vagy pedig alkalmatlanságából adódóan. Az eredmény a lényeg!
Rapista úr egyik írásából idézek:
„A részvény kitettsége még nem jelentős, az alapok jelentkezése azonban bármikor bekövet-kezhet.”
Az alapok tényleg bármikor jelentkezhetnek ez igaz, de ezt MINDEN tőzsdei cég elmondhatja magáról. Nem kellene ezért a „bekövetkezhet”-ért valamit tenni is a cégnek? Már írtam: nagybefektetők folyamatos és eredményes felkutatása, a cég átláthatóságának biztosítása, korrekt információk időbeni közzététele, „tiszta” vásárlások, a befektetni szándékozók szakemberek „megfelelő szintű” fogadása, stb.
Üdvözlök mindenki!
gbaker 2008. 02. 15. 11:22
Előzmény: #47177  csa-csi
Csa-csi
Köszi, hogy eladtál 26-ért!
csa-csi
csa-csi 2008. 02. 15. 11:20
Előzmény: #47179  Törölt felhasználó
:)

Topik gazda

toptrader07
3 3 1