Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:39

Erősödő Phylaxia  

19.-én felfüggesztve a kereskedés aztán meg sem állunk 150ft-ig
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zotya32 2008. 02. 12. 16:19
Előzmény: #46679  BudFox
ez szép mennyiség ám :)); de akinek van "felesleges" 100 milkója, egy gombnyomásra meg tudná venni :)
beérném azzal is, ha péntekig vki megeszegetné :))
Jó étvágyat hozzá
BudFox
BudFox 2008. 02. 12. 16:17
Előzmény: #46678  Törölt felhasználó
szerintem ezek a 28 -as eladók olyanok lehetnek akik 23-24 -en vették - esetleg 25 -ön jegyezték, és most el akarják adni...

Már csak ez a 28 ft -os akadály a komoly emelkedésnek. ha ez elfogyogat, akkor megint egy szinttel feljebb ugrunk.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:14
Warren Buffett ismét megmozgatta a piacokat
kissherceg 2008. 02. 12. 16:14
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:14
Előzmény: #46673  BudFox
Ez nem fog menni , még mindig sok a remegö kezü
sly36
sly36 2008. 02. 12. 16:13
Gondolkozunk rajta BudFox, de nem kell kapkodni egy részét odaadják 27-en is.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:12
BudFox, tobb mrd dollar keresi azt a 3 milka phyl rv-t a konyvbol, de nem leli ! :-)
BudFox
BudFox 2008. 02. 12. 16:10
Előzmény: #46668  Törölt felhasználó
valakinek nincsn kedve kikapni azt a 3 milliócskát onnan 28 -ról ? :--))
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:10
Előzmény: #46667  sly36
A nagyrészt megvettem, köszi az aggódást, a többi már a brokicég sara lesz!
(csak szegény rokony)
zotya32 2008. 02. 12. 16:09
mi történt?? megnyitották a hírcsapot? :)
kedd van és ma is egy hír. Holnap is lesz ugye a perrel kapcsolatban.....
akkor már csak csüt. és péntekre kéne vmi :))
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:09
Előzmény: #46419  csa-csi
Ne Csa-Csi-skodj!

A közgyűlésre koncentrálj!

Művezető érti a célzásaimat!
Priviben is írhattunk volna egymásnak, de kitette ide...

Tényleg lejárt lemez az a papirfecni...amiről bölcsen hallgat a napi...kíváncsi vagyok a következő közgyűlésen betartják-e az újságírás írott és iratlan szabályait...........mondjuk interjúkérés???

Az egész sztorinak két momentuma volt, kiváncsiság és kiszivárogtatott dokumentumok eredetiben..............erről beszéltem, nem másról!

ijesztegetnek
Előzmény: #46420  Törölt felhasználó
KRIZINGER !

igazad van, de én nem a hangnemmel vagyok vitában,
a tények makacs dolgok, és ............. én azt olvasom, ami le van írva..........nem fejjel lefelé tartom a papirlapot!

Amiről itt szó volt és, aki vette fáradságot, láthatta,
bizonyos tények elferdítése, hiányos adatokból téves következtetések...

Művezetőnek nem kell ügyvéd...(Csa-Csi-kat pedig a phyla megfog gyógyítani!)
sly36
sly36 2008. 02. 12. 16:06
Előzmény: #46665  Törölt felhasználó
Remélem megoldódik a gond Luigiano, van még esély 27-ért, talán lesz csorgás a türelmetlenek miatt.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:03
Jérôme Kerviel és az elitiskolák
2008. február 09. 23:38

címkék: állás, egyetem, főiskola, elit, fizetés

Meglepő kijelentéssel kell kezdenem, Jérôme Kervielnek kétséget kizáróan valódi a diplomája - nem fénymásolat! A nagy cégek rangsorolják a diplomákat. Mit ér a papir, ha magyar?

Egy név, amely az egész világsajtót bejárta, egy csinos és ambiciózus 31 éves fiatalember, aki nem tudta elviselni, hogy háttérbe szorították, a pénztártermek pultjai mögé, a back és middle office korlátait, a közútálatnak "örvendő" ellenőri állást!

Hősünk, aki nem a matematikai oktátásáról is híres École Polytechnique zárt világából érkezett a nagymúltú hitelintézethez, hanem "vidéki" nantesi és lyoni egyetemeken szerezte pénzügyi ismereteit, meg akarta a mutatni a banknak, a főnökeinek ! Sikerült megmutatta a VILÁGNAK! Híres-hirhedtté lett, mint a válság egyik prominens szereplóje.

Nem volt kifejezetten "nagy szám", nem volt jólfizetett alkalmazott, de eddigi beosztásaiban jól kiismerte a bankja ellenőrzési mechanizmusát.

Az elitegytem matematikai képzése a sztárbrókereket képessé teszi a derivativ műveletek bonyolultságának és állandó változásainak áttekintésére - így évelnek viszont a SocGen főnökei.

(Franciaországban egyféle kasztrendszer alakult ki az elitintézményeket végzettek irányában, a Polytechnique és az ENA számos sztármenedzser és politikus karrierjét alapozta meg.)

Emberünk - az 5 milliárd eurós ember, ahogy most ismerik világszerte - szeretett volna belépni abba a körbe, ahol milliós bónuszok és mesés fizetések kerülhettek volna a számlájára...

Számunkra felfoghatatlan módon ezt a "bank érdekében indított tranzakciókkal", főnökei figyelmének magára vonásával szerette volna elérni........eddig egyetlen eltulajdonított eurócentről sem lehet tudni, tényleg nem saját zsebre dolgozott, "csak a nagy számok iránt vált immunissá" bevallása, szerint, a kockázat mértékét nem tudta felbecsülni. (Forrás: FAZ.de)

Tanmesénk itt véget is érhetne, ha mai hírekben nem hallottam volna, hogy szegény hazánkban is különbséget tesznek az egyetemek diplomái közt, 200 ezer forint körüli kezdőfizetésre csak a divatos egyetemek végzősei számíthatnak, nem szakma szerint....ami könnyebben felfogható volna, hanem a diplomát díszítő pecsét - és remélhetőleg az ott szerzett tudásszint - alapján. A főiskolákat nem is említve. (Megjegyzem az új szisztéma eleve kétszintű érettségire és kétszintű felsőoktatási végzettségre épül - ellentmondás?)

Igaz műszakiak azonnal álláshoz juthatnak, a nyilatkozatok szerint, míg a jogászok, közgazdászok és főleg a bölcsészek egy utólagos rostán fennakadhatnak...!

Aki belülről ismeri kishazánkat, tudja, hogy merünk kicsik lenni, nem bajlódnánk azzal, hogy a cégnek szerezzünk mesés profitot...

A jólfelkészült és a média által a "keleti" és "balkáni" praktikák ismeretébe beavatott kezdő, talán már azonnal felsőfokon művelné a saját zsebe megtömését !

Valakinek el kellene gondolkodnia azon, hogy tényleg romlik-e az oktatás szinvonala, tényleg kevés használható ismeret remélhető-e egy diplomával felszerelt és tettrekész ifjonctól? Ha így volna, a tudásalapú társadalom nem lehetne pénz és családi vagyoni háttér kérdése!

Ha nálunk a "presztízs-egyetemek" és a "mezeiek"....(remélem, nem a budapestiek és a vidékiek) közt tényleg akadnak színvonal és követelménybeli különbségek, azok orvoslása enyhén szólva aggályos lehetne, ha nem az oktatásügy, hanem a pénztárca, a tandíj mértéke, vagyis a félreértett verseny és a "piaci értékítélet" kifacsart és eltúlzott elmélete szabályozná. Mert akkor...Magyarországon is kasztrendszerről beszélhetnénk már a szabadság huszadik évében!

URL:
SZAVAZZ
2 szavazat
KEDVENCEKHEZ ADOM
TOVÁBB KÜLDÖM
JELENTEM A MODERÁTORNAK
Eddig látták: 35
Kedvencekhez adták: 0
SZÓLJ HOZZÁ Ide írhatod hozzászólásodat maximum 990 karakter terjedelemben
Még 990 karaktert használhat

rapista
6. 2008. február 10. 12:58

Erre a témára még érdemes lesz visszatérnem:
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetélét (C6H8O6), és hexuronsavnak nevezte el (1928). Hazatérve, Szegeden olyan növényi forrást keresett, melybôl nagyobb mennyiségben lehet kivonni hexuronsavat. Erre a célra a szegedi paradicsompaprika kiválóan megfelelt: 10 liter présnedvbôl 6,5 gramm hexuronsavat állítottak elô. 1932-ben Szent-Györgyi -- és tôle függetlenül J. Tillmans -- a hexuronsavat azonosította a C-vitaminnal. Javaslatára a hexuronsavat a skorbut elleni hatásra utalva aszkorbinsavnak nevezték el. Szegeden a paprikából kiinduló C-vitamin gyártás módszerét is kidolgozták.

Eddig 0 fő ajanlotta
HOZZÁSZÓLÁS AJÁNLÁSA
JELENTEM A MODERÁTORNAK

rapista
5. 2008. február 10. 12:34

Szent-Györgyi Albert Budpesten született 1893. szeptember 16-án. Tanulmányait a Lónyai utcai református gimnáziumban végezte, majd a budapesti tudományegyetemen folytatta, ahol 1917-ben orvosi oklevelet szerzett. Az elsô világháborúban medikusként vett részt, de megsebesült, és hamarosan leszerelték. Ezután külföldön: Pozsonyban, Prágában, Berlinben, Leidenben, Groningenben folytatott tanulmányokat, a biológia, az éllettan, a gyógyszertan, a bakteriológia, majd a fizikai-kémia terén. Ezt követôen Cambridge-ben, F.G. Hopkins biokémiai tanszékén megszerezte második doktorátusát, ezúttal kémiából, majd E.C. Kendall támogatásával egy évig az Egyesült Államokban dolgozott. Klebelsberg kultuszminiszter hívására hazajött, és 1931-tôl 1945-ig a szegedi tudományegyetem orvosi vegyészeti intézetének professzora, 1945 és 1947 között a budapesti tudományegyetem orvos karának biokémia professzora volt.
EMLÉKEZTETŐÜL !

Eddig 0 fő ajanlotta
HOZZÁSZÓLÁS AJÁNLÁSA
JELENTEM A MODERÁTORNAK

rapista
4. 2008. február 10. 12:31

Magyar középiskolákból...........
Bocsi ugrott a gépem!

Eddig 0 fő ajanlotta
HOZZÁSZÓLÁS AJÁNLÁSA
JELENTEM A MODERÁTORNAK

rapista
3. 2008. február 10. 12:30

Tricky ! Köszönöm a hozzászólást! Nekem még olyan tanáraim voltak, akik nem gépek voltak, illetve nem voltak elméletek rabjai...(itt nemcsak a marxizmusra kell gondolni!)
Magy középiskolákból és egyetemekről (ha valaki '45 előtt vagy után onnan nem volt kizárva politikai okokból) el lehetett jutni a Nobel-díjig!
Szent-Györgyi Albert szegeden működött..........akkor még nem külföldön!
Mi az akadálya annak, hogy felkészült emberek az internet korában nem tudnak annyi tudást begyűjteni illetve átadni, ha nem terjesztik az EMBERSÉGET és a magasabbrendű célokat a tanítványaik közt?
Miért támadják már középiskolában azt a tanárt, aki követelményeket állít?
(konkrét infó)
Miért jelent pénzkérdést a tanári habitus, a hozzáállás, az áldozatkészség, a pedagógiai alkalmasság - és a diákok pályaalkalmassága?
Miért van még mindíg kontraszelekció?!
Ha ezt a piac tudja megoldani............ebédre nem eszem sapkát :-)

Eddig 0 fő ajanlotta
HOZZÁSZÓLÁS AJÁNLÁSA
JELENTEM A MODERÁTORNAK

tricky
2. 2008. február 10. 11:21

és még hozzátesszem, szerintem magyarországon nincs olyan egyetem jelenleg, ami elitnek mondhatná magát pl Európában. lehet, hogy hazai összehasonlításban elit, de európai összehasonlításban elbújhat. nálunk csak belédverik a tankönyvet, de gondolkodni nem tanítanak meg. (tisztelet a kivételnek, végül is nekem is volt 1 tanárom az egyetemen, aki gondolkodni tanított. rajta kívül még tanítottak vagy százan, csak engem...)

Eddig 0 fő ajanlotta
HOZZÁSZÓLÁS AJÁNLÁSA
JELENTEM A MODERÁTORNAK

tricky
1. 2008. február 10. 11:20

Rapista! Az valajol természetes, hogy a cégek rangsorolni kezdik a diplomákat. mert bizonyos területeken egyszerűen túl sok intézmény kínál képzése (pl gazdasági területen, vagy jogi), ha van 100 féle csoki, te is kialakítasz egy preferenciát, hogy amikor a boltba mész, relatív gyorsan tudj dönteni arról, melyiket veszed meg. a hiba ott volt a rendszerben, hogy a felsőoktatási intézményeket aszerint támogatták, támogatják, hány hallgatójuk van, de akkor még nem szabtak határt a munkaerőpiaci kereslet alapján egyes szakoknak (csak elméletben volt ilyen). Ennek köszönhetően az intézmény érdeke az volt, hogy felvegyen sok hallgatót, mert annál több pénzt kapott az államtól. és a hallgatókat nem érdekelte, hogy jó egyetemen, vagy egy rossz egyetemen szerzi meg a közgazdász diplomáját. mert nem volt tájékozott, hogy nem mindegy, hol tanul. elitegyetemek pedig mindig lesznek, csak meg kell teremteni az egyenlő esélyt mindenki számára.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 16:02
Előzmény: #46658  sly36
Ha már támaváltás:

Bocs Sly, hogy nem válaszoltam, hogy mi az a 255k.

Én akartam annyit venni, aztán csak 253 sikerült és jóval késöbb (14:32-kor) mivel eltünt a számlámról 60 ropi. Brókerem kereste az okokat, de közben megvettük a kevesebbet, erre megint eltünt 55 ropi. Ekkor derült ki, hogy 0.2%-os díjam helyett (családtagi kedv.) már 1%-osban vagyok, a broki cég bekebelezése miatt. Elfelejtettek értesíteni, de a 110e Ft-tal több kötésdíjat nem felejtették el levonni. Holnapig vizsgálódnak, addig nyugalomra intenek. Tele van az összes hócipőm. És ha gond nélkül jóváírnák (már ez sem lesz egyszerű menet, Isten irgalmazzon nekik, ha nem tudok 27-en Phylát venni. Mert biza azt is meg kell oldani.) A későbbiekben lehet, hogy eltranszferálok szeretett családtagomtól.
sly36
sly36 2008. 02. 12. 15:59
Előzmény: #46662  Törölt felhasználó
Ha 10 év alatt itt is 40-szerezzük a névértéket, nem panaszkodhatunk. Amekkora tervek vannak, nem tartom elképzelhetetlennek.
Persze, ha meg is valósulnak.
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 15:58
Előzmény: #46662  Törölt felhasználó
a betyárját, hogy egyre több eladó lesz!

fiúk,lányok most kellene eladni, nem ?! :-))))
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 15:50
Előzmény: #46659  Törölt felhasználó
Jó időben, jó helyen. Olyan a szitu mint a richterben névértéknél a múlt században...
Törölt felhasználó 2008. 02. 12. 15:50
Előzmény: #46660  Törölt felhasználó
Mint látjátok, a többiek szépen emelkednek.
Talán egy picit jobban is mi!
Nagyon sok jó hír kell, hogy tetemes hátrányunkat ledolgozzuk!

Topik gazda

toptrader07
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek