Árfolyam. Már megint mellédumál. Foglalkozni kell a papírral? A k. anyját. Sokat keresni?
Nem baj, hogy alulértékel? Nem unalmas papír? Hogy rohadjon meg!!!
Örömmel fogadtam, hogy pár napja írt levelem utolsó soraiban lévő ötlet, kérés meghallgatásra talált.
Szeretnék is élni a lehetőséggel. Az akkor megírt pár kérdést most is szerepeltetem, hogy egy helyen legyen a többivel.
Kérdések amik foglalkoztatnak engem és még néhány társamat:
- Miért engedményeztek 100 millió forintos nagyságrendű követelést a KEG Nyrt-től a Capitall LLC-nek, amit aztán a Capitall LLC részvényért cserébe beapportált a KEG-be? Hogyan és mi okból mondhat le egy veszteséget "termelő" társaság 100 millió forintot meghaladó tagi kölcsönről (úgy, hogy az adott Társaságban hamarosan 0-ra csökken a részesedése)? Hisz ezt a pénzt fordíthatták volna más, a Holding számára fontos célok megvalósítására.
- Mi igaz abból, hogy az Eximbank elnöke szerint a Holdingnak sem a Songínói-projekt kidolgozásában, sem az előkészítésében nem volt semmilyen szerepe.
( "A biokombinát felújítását a Phylaxia Nyrt. honlapján már a tervezett projektek között említették, ami annál is inkább furcsa, mert az Eximbank szerint a cégnek semmi köze sem volt a projekt és a segélyhitel előkészítéséhez.
megjelent 2010.03.11: link ") Egyáltalán vmilyen formában várható-e, hogy szerepet kaphat a Mongoloktól a projektben? Miért nem szerepel már a 2009-es éves jelentésben a Biokombinát felújítása? 2008-asban
még jelezték, hogy igény szerint szerepet vállalnának a projektben? Most, mikor a megvalósulás a küszöbön van, hirtelen eltűnik e lehetőség, holott anno a Phylaxiának kiemelt szerepe volt a bő 30 évvel ezelőtti beruházásban, szakemberek
biztosításában.
Netán ezt is "lenyúlta" a Ceva-phylaxia, mint a 100 éves múltat? kérem nézze meg ezt a videót, ha még nem látta volna: link Ebben kb az 1:30-as időnél említik, hogy a Ceva büszke arra, hogy örökölte a Phylaxia közel 100 éves történelmi hagyományait.
- Terveznek-e még további tőkeemelést apportok útján? Miért volt az a gyakorlat, hogy az apportért kapott papírokat névérték harmadán jó esetben felén szórták az új tulajdonosok? Ennyire túlértékeltek lettek volna?
- milyen fejlemény van (ha van egyáltalán) az orosz keretszerződés kidolgozásával kapcsolatban, amiről szűk egy éve semmi hivatalos bejelentés nem jött.
- Sintofarm szándéknyilatkozata mikor válik (válhat) egyértelmű, valós szerződéssé?
- Hova tűnt Kovács Gábor? Akit szintén lassan 1 éve, a Társaság hosszútávú befektetőjeként "mutatott be". Eltelt lassan 1 év, és mára már nincs 5%-ot meghaladó részvényes.
(Kovács Gábor elméletileg készpénzért emelt tőkét 1 milliárd ft értékben, de egy darabot nem tudott eladni névértéken ezekből a papírokból. Miért adott el? (bár ezt Tőle kellene megkérdezni) nyilatkozta sokszor, hogy Őt, mint Hazánk 10. leggazdagabb emberét nem érdekli a pénz. De ennyire nem? Hogy befektet 1 milliárdot, majd az érte kapott részvényeket féláron, harmadáron elszórja? Mert ha csak tisztán a tőkeemelést meg az eladást nézzük ez történt. De emögött biztos megvan/megvolt az üzleti "simli", "trükk", mert én józan ésszel nem tudom elképzelni enélkül azt, ami itt történt a Bankár Holding megjelenése majd papíron eltűnése körül. De ez csak az én véleményem, erre választ nem várok, hisz nem is adhat rá. )
- Árfolyamról. sokszor említette, hogy a céget nem érdekli az árfolyam, az csak a spekiknek fontos. Valóban, sokan spekulálnak a részvényekkel, így a Phylaxiával is, de azokat az kisrészvényeseket bántja, akik hittek 3 éve, meg akár még azelőtt is abban, hogy a cég talpra tud állni. elhitték, hogy sok a lehetőség a vállalat előtt, és ha csak a fele bejön, akkor hosszútávon ez jó befektetés lehet; Így jegyeztek, vásároltak. Eltelt 3 év, ami inkább középtáv, mint hosszú, de előrelépést nem tapasztalni, csak azt, hogy vmilyen furcsa okból 2 éve nem tudja elérni a névértékét sem a papír, sőt még a régi stabil 60 ft-ot (a mai névértéken 120) sem tudja, amikor szó nem volt még Holdingról, csak Ceva perről, meg vegetálásról. Igaz a részvényszám azóta többszöröse, de a cég felvázolt lehetőségei is nőttek.
Sok-sok kérdés lenne még, de nem akarok visszaélni a lehetőséggel, meg remélem mások is tesznek fel egyéb, más izgalmas, érdekes kérdéseket, valamint a műsoridő is véges lesz ezek kifejtésére.
Zárásképp szeretném megjegyezni, jelezni, hogy vagyunk páran kisbefektetők, akik még e zűrös 3 év után is bízunk a csodában, hogy helyére kerül a nekünk legfontosabb mérce, az árfolyam, és a 100. születésnapot nem a névérték harmadán fogja ünnepelni a Társaság, mert az méltatlan lenne a múlt örökségéhez.
Erősödő Phylaxia