Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 12. 11. 19:29

A Fidesz kisded játékai  

link



Olvasva ezt a cikket, nem tudtam, hogy sírjak vagy sírjak.

A Fidesz számára a saját kisded játszadozása fontosabb, mint egy általuk is fontosnak tartott téma megvitatása.

Majd egyszer később, amikor a politikai elemzők számba veszik, hogy a Fidesz hol k.rta el a 2010-es választásokat, bizonyára ez is egy momentum lesz az értékelésekben.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:47
Törölt hozzászólás
#252
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:46
Törölt hozzászólás
#251
signal2
signal2 2020. 06. 19. 09:04
#250
https://merce.hu/2020/06/18/a-fideszes-budafoki-polgarmester-elorehozta-a-testuleti-ulest-a-veszelyhelyzet-utolso-napjara-amikor-meg-egyedul-hozhatott-donteseket/
"Mint az a kerület önkormányzatának honlapján is olvasható, június 18-án csütörtökön, azaz ma került volna sor eredetileg a budafok-tétényi önkormányzati testület június havi ülésére. Mint ismert, a járványügyi veszélyzet óta a testületek nem üléseztek, hanem a polgármestereket különleges jogosítvány illette meg, és saját hatáskörben hozhattak döntéseket az önkormányzatokban. Ám a veszélyhelyzet a kormány döntése értelmében szerda éjféltől véget ért.
E logika mentén csütörtökön már „normális” körülmények között sor kellett volna, hogy kerüljön a testületi ülésre, ám – mint arról jegyzőkönyv is tanúskodik –  Karsay Ferenc, a kerület fideszes polgármestere a júniusi ülés időpontját június 17-re változtatta.
Az előrehozott testületi ülés napján, a polgármester saját döntése alapján a kerület több ingatlant is eladott, több tízmilliós sportcélú támogatást fogadott el, valamint kiírt egy 10 éves ingatlanhasznosítási pályázatot is.Emellett a Fidesz beadott egy előterjesztést, amely milliós jutalmat adna a három alpolgármesternek – köztük az MSZP-ből a Fideszhez átült Dankóné Hegedűs Jolánnak is."
signal2
signal2 2020. 04. 08. 18:08
Előzmény: #248  zotlan
#249
Ezt minden oldal politikusai csinálják.
Összességében azt gondolom, hogy minden háztartásba kellene juttatni 5-10 maszkot, aki igényli, és kötelezővé tenni a használatát.
zotlan 2020. 04. 08. 17:54
#248

Elképesztő!
Simicskó István, Gábor Zsazsa effektusban szenved. Az utóbbit idézném: „Mindegy, hogy mit, csak írjanak rólam!” – mondta mindig Zsazsa.Pityu! Már is a placcon vagy?Újbudán a maszkból máris propagandaeszköz lett.Simicskó István, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője a Facebook-oldalára kirakott kép tanúsága szerint a következő napokban szájmaszkokat fog vinni a kerületi orvosoknak, illetve minél több maszkot igyekeznek az újbudai lakosoknak is eljuttatni.Hogy az embereknek ne legyen kétségük afelől, hogy kinek köszönhetik ezt a jótettet, a maszkcsomagokba mellékeltek egy fotót magáról Simicskóról, akinek a neve Fidesz-narancssárga alapon fel is van tüntetve, lelkesítő szlogenek kíséretében.
https://www.facebook.com/109581683980140/photos/a.113985706873071/126624128942562/?type=3
Stiv
Stiv 2020. 02. 19. 16:42
#247
MAGYAR OLÍVAOLAJ IS FOLYIK A BALKÁNON A GRUEVSZKI-PÁRT PROPAGANDAGÉPEZETÉBE
.
A Fideszhez közel álló gazdasági körök Szlovéniában, Horvátországban és Észak-Macedóniában építenek a helyi orbánista erőket támogató médiahálózatot. A szövevényes tulajdonosi hátterű újságokat és televíziókat sokszor olyan trükkös módon finanszírozzák, hogy a támogatást hirdetésnek álcázzák – például magyar olívaolajénak.
.
Budapest az „orbánizmust” politikai és gazdasági érdekből exportálni próbálja több balkáni országba is. Miközben Erdélyben eleve sikeresen édesgette magához az RMDSZ-es médiát, majd magához közelállót is feltőkésített a budapesti kormány, LjubljanábanZágrábban vagy Szkopjéban helyi szövetségesek után néznek.
.
 A szlovén Necenzurirano tényfeltáró honlap információi szerint egy 2018 augusztusi akció keretében négymillió eurót öntöttek a projektekbe, amiből másfél millió maradt Szlovéniában, a többi ment tovább Észak-Macedóniába. 
.
Orbán exporttermékként egyelőre csak költséges, de nem sikeres 
.
Az Azonnali is írt már róla, hogy Szlovéniában a Fidesz politikailag a a korrupciós ügyei miatt börtönviselt, jobboldali exkormányfő Janez Janša Demokrata Pártját (SDS) tolja – ebbe illeszkedik, hogy a Fideszhez közelálló üzleti körök olyan médiákat gründoltak, amelyek SDS-es propagandát terjesztenek,
a migrációkérdésben gyakorlatilag szó szerint véve át a budapesti kormány plakátjainak szövegét is. 
.
Ennek keretében újult meg az SDS-hetilap Demokracija, bár annak hatása elég csekély. Többet nyom a latba a Škandal24 (Botrány24) nevű bulvárnapilap, amely kinézetre is teljesen a magyar Riposztot követi. Valamint Habonyék Nova24 néven SDS-közeli televíziót hoztak össze, ez pedig teljességgel az újra fideszesített Hír TV-t utánozza. A Szlovéniában maradt másfél millió eurós támogatás egésze ennek a tévének ment. 
.
A Nova24 tévében egy Londonban, Habony Árpád és Szalay-Bobrovniczky Kristóf által alapított cég, a visegrádi hírügynökség V4NA pénze is benne van, ők is támogatják a csatornát, amelynek igazgatóságában Schatz Péter is ott ül – ezzel a Nova24 tévét vállalja fel leginkább nyíltan a fideszes üzleti világ.
.
 Mindazonáltal Szlovéniában politikailag – köszönhetően az országban nagyon erős balliberális médiatúlsúlynak is – az export egyelőre nem volt sikeres: Janša akár még nyerhet is választást, de az arányos szlovén választási rendszerben parlamenti többség híján kormányt alakítani nem tudna. Jelenleg éppen kormányválság van Szlovéniában, amiben Janša arra törekszik, hogy liberális pártokat megverve térhessen vissza a hatalomba. Ha előrehozott választásokat tartanának, azokat az SDS hiába nyerné meg (jelenleg Janša vezeti a közvélemény-kutatási listákat), a Marjan Šarec liberális kormányfő vezette liberális kormánypártnak lenne továbbra is többsége a többi liberális vagy baloldali párttal együtt. 
.
Mindazonáltal mivel a kormányválság miatt Janša ismét egyre aktívabb, a Fidesz-pénzek és az abból fenntartott médiák jól jönnek neki. 
.
Egyelőre a horvátoknál se övezi politikai siker a fideszes médiabefektetést. Ott tavaly a zágrábi Z1TV-t akarták megvenni (itt van műsora a horvát Bayer Zsoltnak, Velimir Bujanecnek), ez azonban egyelőre nem történt meg. Noha a december végi államfőválasztás első fordulójában berobbant nacionalista énekes-borász és volt pécsi konzul Miroslav Škoroval egy olyan jelölt is, aki közel áll az orbáni eszmékhez – egyik támogatója az említett Bujanec –, de nem tudott győzni. Ráadásul nemcsak, hogy végül a keményen Orbán-kritikus, szocdem Zoran Milanović nyerte a választást, de az idei év végi parlamenti választásokon is a baloldalnak van nagyobb esélye győzni.
zotlan 2019. 05. 11. 12:02
#246
Furcsa módon változott a parkolási rend a japán nagykövetségnél, miután a Tiborcz-család a szomszédba költözött
Visszautasíthatatlan lakossági megkeresés érkezett a Budapest Közút Zrt.-hez.
https://nepszava.hu/3035553_furcsa-modon-valtozott-a-parkolasi-rend-a-japan-nagykovetsegnel-miutan-a-tiborcz-csalad-a-szomszedba-koltozott
signal2
signal2 2019. 05. 02. 17:13
#245
4-es metró, ELIOS
fidesz = mszp
következmények nélküli ország
Lujoska 2018. 12. 27. 13:40
#243
10 ezer magyar család feje fölül vitték a házat 3 év alatt

  • a legtöbb családot 2017-ben lakoltatták ki, abban az évben több mint 3600-an kénys10 ezer magyar család feje fölül vitték a házat 3 év alattzerültek elhagyni az otthonukat.

  • 2016-ban 3 ezren veszítették el otthonukat,

  • az idei végleges adatokat egyelőre nem tudni, de októberig 2274 esetben lakoltattak ki az önálló bírósági végrehajtók.

Az év elején a fideszes többség leszavazta azt a javaslatot, amely megtiltotta volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatását.
!400! MEGSZAVAZVA
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor 2018. 09. 14. 14:11
#241
Olvassatok 2018. 09. 14. 13:57
#240
Kirúgások a közszférában - nő a feszültség, hallgat a kormányAz Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT) kéri a kormányt, hogy mutassa be azokat a hatástanulmányokat, amelyek alapján a januári elbocsájtásokat tervezi a közszférában, mivel nem látszik, milyen elvek mentén akarják a létszámcsökkentést véghezvinni. A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete pedig arra figyelmeztet: a kormány nem tesz eleget törvényi kötelezettségeinek a tervezett leépítések kapcsán.
Olvassatok 2017. 02. 23. 21:20
Előzmény: #238  Törölt felhasználó
#239
Törölt felhasználó 2016. 11. 25. 21:42
Előzmény: #236  Törölt felhasználó
#238
Te tapasztalatból beszélsz. És bizony az esetedben az annak gondolásnak alapja is van.
R-- 2016. 11. 25. 21:37
Törölt hozzászólás
#237
Törölt felhasználó 2016. 11. 25. 20:23
Előzmény: #235  Törölt felhasználó
#236
Én nem hiszem, hogy hülyének néznek benneteket. Erősen kétlem.

De semmit nem tehetek, ha mégis annak gondoljátok.
Törölt felhasználó 2016. 11. 25. 19:04
Előzmény: #234  Törölt felhasználó
#235
A szemeteket kilopjuk úgyis!

Interjút adott a Magyar Narancsnak Kvesztor Csabi, aki egykor volt hűséges vazallusból mára - legalábbis Lázár értelmezése szerint - köztörvényes bűnözővé vált.

Nem volt kérdés, hogy ez megtörténik, szerintem Tarsoly abban pillanatban eldöntötte mikor megkapta a szívhez szóló szép üzenetet addigi barátaitól: ezt a balhét most egyedül viszed el, pöcörő!

Mondott érdekes dolgokat, de talán az a hallgatás a legérdekesebb, amit a Szijjártó minisztérium utolsó pillanatos pénzkivonásáról előadott.

- Amúgy ő ártatlan, egy fillért nem lopott el senkitől, a 210 milliárd forintot bizonyára a Murmuc vitte el. Pedig megtehette volna, hogy ő maga személyes lopja ki az ügyfelek szemét, de istenuccse inkább a Murmuc volt.

- Nem kellett volna a magyar brókervilág Overdózából szafaládét csinálni, ha az állam adott volna pénzt a felhalmozott hiányok betömködésére - és a lopás folytatására - plusz Orbán befogja az a lepcses pofáját, és nem kuruttyol a pártrádióban arról: brókercégek=kockázat.

- De még ez sem lett volna nagy gond, mert Toporzékolásügyi miniszterünk link összehozta a van-nincs-talánvan-mégsincs-devan ujjlenyomatos Fáraó professzorral, akinek segítségével majdnem sikerült megúszni a bukást. Miután eme apró szívességet bevallotta, a Petike minisztérium pénzkivonásáról - még - mélyen hallgatott. Bennünk pedig - nyilván - fel sem merült a mocskos kéz mocskos kezet mos gondolata.

Miért is merült volna? Én például azzal a gondolattal játszottam el magamban, hogy ha annak idején megjelenik itt a megborotválkozott Bin Laden egy táska pénzzel vagy annak ígéretével, akkor vajon mi lett volna? Mert a védelmi szolgálatoknak nem tűnt volna fel, ez fix, azoknak egy simkártya-gét sem szúrja ki a szemüket, egy joviális külső meg a táska pénz kíséretében akkora szemellenzőt rak a fejekre, hogy simán megépülhetett volna egy New York rakétázására is alkalmas ICBM interkontinentális rakétasiló az Orbánék melletti telken. És senkinek nem tűnt volna föl mindaddig, amíg Oszama együtt kajál Orbánnal, mutyizik a vejével, hajókázik a strómanjával gázszerelőjével, hagyja magát bemutatni főkülügyér által az újkori magyar történelem legnagyobb csalójának.

Igen, ezek tényleg ennyire hülyének néznek minket.
link
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 20:37
Előzmény: #233  Törölt felhasználó
#234
Kik azok az Orbánék? Akik a 8. emeleten laknak és most árverezik a devizahiteles lakásukat?

Kiknek nem jó már az adóparadicsom?
Akik egy hónappal ezelőtt még csak azt tudták, hogy adóparadicsomuk csak nekik van.
Meg azoknak sem, akiknek semmi sem jó a saját szagukon kívül?
Akiknek jobb a Halszagú Magyarország!

Az élhető Magyarországot meg az ilyen oknyomozik teszik élhetetlenné az örökös siránkozásukkal. Ha már nekik nem jó senkinek se legyen jó!
Gyerünk oligarcha gyűlölők, akik lyukat üthetnek a költségvetésben.
Törölt felhasználó 2016. 11. 21. 19:20
Előzmény: #231  Törölt felhasználó
#233
ORBÁNÉK ADÓPARADICSOMOT ÉPÍTENEK, NEM ÉLHETŐ MAGYARORSZÁGOT

2016. NOVEMBER 20. VASÁRNAP, 11:18
MULTI OLIGARCHA ADÓCSÖKKENTÉS NEOLIBERALIZMUS FIDESZ ORBÁN

A miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy kilenc százalékra viszik le a cégek nyeresége után fizetendő társasági adót. Ez az adónem eddig a kis- és közepes vállalkozások esetében tíz, míg a nagyvállalatok és multik esetében tizenkilenc százalék volt. Tehát miközben Orbánék emelik a minimálbért, amelynek nettója az óriási munkavállalói adóteher miatt még így is elmarad a környező országokétól, brutális pénzt kívánnak adni a nagy cégeknek
link
R-- 2016. 11. 18. 19:19
Törölt hozzászólás
#232
Törölt felhasználó 2016. 11. 16. 18:37
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
#231
A TROLLOK ÉS AZ OGRE 2016 NOVEMBER 15.

Kedves liberális barátaim, avatott tollforgatók, lelkesült mozgalmárok, tapasztalt utcai harcosok, apátiába süppedt kávéházi bölcsek, s mind, ti többi aggódó, szorongó, s most éppen felette bosszankodó, a köz- és önveszélyes tombolás felé rohanó filantrópok!

Széttrollkodtátok a demokráciát, mert a demokrácia – minden képzelgésetek dacára – nem szeretet, elfogadás és szándék kérdése. A demokráciának feltételei vannak. Míg az arisztokratikus viselkedéskultúra maradványa, a nagypolgári szellem – tulajdonképpen az emberi műveltség eddigi csúcsa – /meg persze a jóléti társadalom/, és az etnikailag, vallásilag, morálisan, kulturálisan, és nyilván gazdaságilag – viszonylag homogén közösségek megteremtették.
Hibái, tévedései, mi több, rettenetes szörnyűségei dacára is egész sikeresen fenntartották a demokráciát, addig a ti rémséges fekély-hatalmatok, a ti rákos burjánzásotok, a ti szörnyű, elnyomó rezsimetek néhány évtized alatt tönkre tette világunkat.

És így most, amikor egy igazi tahó került a világpolitika élére,
nektek nem sopánkodnotok, felháborodnotok, vádaskodnotok, fasisztáznotok, kellene, hanem elsősorban bűneitekkel kell elszámolnotok, bűneitekért kell felelnetek.

Olvasom, hallom, látom, miképpen viselitek azt a rendkívül tanulságos leckét, amit az amerikai fehérektől, a teherviselő középosztálytól kaptatok, s döbbenten tapasztalom, hogy semmit nem szándékoztok belőle tanulni. Elszomorít az a makacs kitartás, amivel ragaszkodtok saját – láthatóan hamis – világképetekhez.

Pedig jó lenne nektek, ha magatokba néznétek. Ha nem másban, nem a választók butaságában, nem a demokrácia működésképtelenségében, nem a világ általános nyomorúságában, hanem saját magatokban fedeznétek föl a hibát. Végső soron évtizedek óta építetek egy világot, amely most rátok omlott.

Nem kellene felismernetek, hogy csúnyán elrontottátok?
Segítek. A valóság az, hogy amit ti építésnek képzeltek, az kontármunka, hályogkovácsolás, s így egyenesen rombolás. A valóság az, hogy az elmúlt harminc évben széttrollkodtátok a demokráciát. És most meg vagytok hökkenve, hogy a demokrácia mocsarából egy igazi ogre mászott elő.

Megdöbbentő, hogy mindebből semmit nem vagytok hajlandók megérteni. Az amerikai választás eredménye kapcsán Jeremy Corbyn a brit Munkáspárt vezetője még mindig azt tolta: olyan vezetőkre van szükség, akik nem diszkriminálják a nőket, nem használnak rasszista retorikát.
Nem értitek, hogy az embereknek elege van a politikai korrektségből a valóságot meghamisító gagyi-filózófiából, a betegesen torz történelmi narratíváitokból, az állandó fasisztázásból, az – amúgy sokszor meglehetősen gusztustalan – ál-kisebbségek védelméből, a gender-abúzusból… Nem folytatom.

Egyszerűen felháborítónak találjuk, visszautasítjuk, és megvédjük magunkat attól, hogy egy beteg ideológiához hajlítsátok a valóságot, a nyelvet, a gondolkodást, az érzelmi életet, úgy hogy közben mélységesen megvetitek, tiltások közé szorítjátok, börtönnel, kiközösítéssel fenyegetitek azokat, akik úgy vélik, szabadságuk addig terjed, amíg egyszerűen nem ártanak másnak. Nem értitek, hogy a viszolygás nem ártás. Nem kell titeket szeretnünk. Nem kell a védenceiteket szeretnünk. És nem is szeretjük.

Szérttrollkodtátok a demokráciát, mert azt hiszitek, hogy a demokrácia szándék kérdése, azt képzelitek, hogy akkor van demokrácia, ha mindenki szeret mindenkit, miközben a valóság az, hogy a demokrácia mögött legelső sorban érdekek állnak. Felismert, artikulált érdekek.

A demokrácia nem magától van.
A demokrácia feltétele az erős középosztály. És most, hogy egy igazi tahó lett az amerikai elnök, meg vagytok lepődve. Miközben éppen a ti liberális gazdaságpolitikátok fosztotta ki a középosztályt, éppen az általatok ajnározott multinacionális tőke, az általatok helyzetbe hozott bankvilág rabolja ki a teherviselő rétegeket, miközben éppen a ti globális szabadpiacotok zabálja föl a középrétegek lokális piacait. Számunkra igazi csőd a ti politikátok, mi rablásként éljük meg a ti évtizedek óta tartó gazdasági ámokfutásotokat, és ti meg mertek lepődni azon, hogy elegünk van belőletek?

Széttrollkodtátok a demokráciát, mert perverz fantáziavilágotokban az ember korlátlan szellemi szabadsága jelenti a demokrácia biztos bázisát, miközben a valóság az, hogy az általatok képviselt ösztönszemét nem a nép uralmát, hanem csak megtéveszthetőségét biztosítja.
S most van képetek felháborodni azon, hogy egy rivális barom mászott elő abból a sötét kanálisból, amit kultúra helyett a létrehoztatok? Szabadpiaci kultúrpolitikátokkal előállítottatok valami egészen amorf és silány szellemi közeget, valami nyálkás ellenkultúrát, és most csodálkoztok, hogy a szemétből gondolatpatkányok kúsznak elő?

Nem vagytok hajlandók megérteni, hogy a demokrácia mögött – egyebek mellett – valamiféle józanságnak kell állnia. Olyasféle józanságnak, amit ti megvetéssel utasítotok el: hagyomány, erkölcs, világkép, felelősségtudat… Polgári kultúra.

Kultúra, amit bizony fenn kell tartani, újra és újra, nemzedékről nemzedékre meg kell teremteni. Sajnos nem áll meg a maga lábán. Különösen akkor nem, ha a szabadpiacra lökött kultúraközvetítőknek küzdeniük kell a fogyasztókért.
Különösen akkor nem, ha az általatok leginkább hájpolt kultúrateremtők performansz-cirkuszai szöges ellentétben állnak a polgári szellem klasszikussá vált értékeivel. Kegyetlen kultúrharcot vívtok a hagyományos értékvilág, tulajdonképpen civilizációnk létalapja ellen, s van pofátok felháborodni azon, hogy civilizációnk hatalmas építménye rátok omlik?

Széttrollkodtátok a demokráciát, azt képzelvén, hogy a sokszínűség önmagában is erény, miközben a valóság az, hogy a társadalom stabilitását viszonylagos homogenitása adja, sokszínűsége csak egy-egy egzotikus különlegesség megbámulásáig terjedhet. Miközben ti azt képzelitek, hogy a multikulturális ábránd, az idegenek korlátlan befogadása emberbaráti cselekedet.

A valóság az, hogy a migráns-dédelgetésetek a legkegyetlenebb, és legpusztítóbb elmebetegség, amit az európai társadalom valaha is ki tudott termelni magából.
www.tutiblog.com
Törölt felhasználó 2016. 11. 14. 21:18
Előzmény: #229  Törölt felhasználó
#230
Törölt felhasználó 2016. 11. 04. 09:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#229
Sajnálom, az ilyen komment nélküli linkek nem nyithatók, objektíve!
R-- 2016. 11. 04. 09:24
Törölt hozzászólás
#228
Fidel_Castro 2016. 10. 25. 12:01
Előzmény: #226  Törölt felhasználó
#227
Így szerzett több mint félmilliárdot Kiss Szilárd

2016.10.25. 06:23
Emlékeznek még Kiss Szilárdra? Ő volt a keleti nyitás egyik emblematikus figurája. Az egykori agrárattasénak közös orosz cége volt Orbán Viktor barátjával, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel és a Quaestor-vezér Tarsoly Csabával, orosz felesége pedig a moszkvai magyar vízumközpontban volt érdekelt. Kiss kalandos életével korábban egy több részes cikksorozatban foglalkoztunk.
Legutóbb akkor írtunk róla, amikor kiderült, hogy még mindig diplomatarendszámmal járkál a városban, noha már nem tehetné meg. És bár folyik ellene büntetőeljárás, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kegyeltje szabadlábon védekezhet.

Kiss Szilárd egyik cége 700 millió forinttal tartozott az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnek. Csakhogy a szövetkezet vezetőjét megkenték, így az a tartozást 100 millió forintért eladta egy nyíregyházi vállalkozó, Sziky Gyula cégének. A százmilliót csak névleg fizette Sziky cége, valójában Kiss perkálta le az összeget, plusz fizetett még negyvenmilliót a takarékszövetkezeti vezetőnek is. Így Kiss egy 700 milliós tartozástól 140 millióért szabadult meg.
A történetnek erről a részéről már írtunk, de arról még nem, hogy valójában Kiss a hitelhez sem juthatott volna hozzá korrupt értékbecslők és takarékszövetkezeti vezetők segítsége nélkül. A hitelt ugyanis Kiss cége eredetileg a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezettől vette fel, ez a szövetkezet engedményezte át aztán a tartozást az orgoványinak.
Az Index birtokába került dokumentumok szerint Kiss cége, a 2003-ban alapított Monte Tokaj 2008 és 2011 között több kölcsönszerződés alapján összesen 660 millió forint hitelt vett fel a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezettől.
2008 áprilisában 100 milliót, májusában 60 milliót, júniusban 140 milliót. 2009 januárjában 70 milliót, márciusában újabb 100 milliót, majd megint 100 milliót. 2010 júniusában 25 milliót, 2011 áprilisában 65 millió forintot.

Utóbbi esetben Kiss mellett ügyvezető volt Hacsatur Pombuhcsan, aki Oroszország egyik legnagyobb kiskereskedelmi üzletláncának, a Magnitnak az igazgatósági tanácsának elnöke.
A soltvadkerti takarékszövetkezeti ügy vádiratából kiderül, hogy Kiss cége sem a kölcsön felvételekor, sem azután nem volt hitelképes. "Veszteséges gazdálkodást folytatott, melynek eredményeképpen a felvett hitel visszafizetésére nem volt reális lehetősége" - olvasható a vádiratban.
A vádirat szerint Kiss Szilárd "tisztában volt a cég valós anyagi helyzetével, teljesítési képességének és készségének hiányával és azzal, hogy valótlan tartalmú értékbecslés felhasználásával túlértékelt ingatlanokat köt le a felvett kölcsön fedezeteként".
A hitel fedezeteként felajánlott ingatlanokat a valós forgalmi értékűknél magasabbra becsülték az értékbecslők. Előfordult, hogy a valós forgalmi érték tízszeresére becsültek fel egy ingatlant. Amikor pedig vissza kellett volna fizetni a hitelt, Kiss halasztási kérelmet nyújtott be, mondván, hogy egy orosz partnere késve fizet, ilyenkor a takarékszövetkezet engedélyezte a törlesztés halasztását.
link
Törölt felhasználó 2016. 10. 11. 13:20
Előzmény: #225  Törölt felhasználó
#226
Két év börtönre ítélték a fideszes polgármestert

Első fokon két év börtönre ítélte a bíróság Kolics Gábort, a Somogy megyei Heresznye község Fidesz–KDNP-s polgármesterét – írja a Sonline.hu.
A polgármestert hamis tanúzásra, illetve közokirat-hamisításra felbujtás miatt ítélte el a bíróság.

Kolics Gábor másodrendű vádlottként szerepelt abban a büntetőügyben, melyben a kaposvári ügyészség emelt vádat egy örökös nélkül elhunyt idős vízvári férfi hagyatékának törvényellenes megszerzése miatt.

A bíróság a polgármestert két év börtönbüntetésre ítélte és mintegy hétmillió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ítélet nem jogerős, a per a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
Törölt felhasználó 2016. 09. 20. 10:55
Előzmény: #223  Törölt felhasználó
#225
A kormány "gyűlöletkampányát" olyanok találták ki mint a megbízóid, akiktől szívesen veszed át a szlogenjeiket!

Attól, hogy "gyülöletkampányt" vizionáltok, az a saját "gyűlöletkampányotok" kifejezése!
Törölt felhasználó 2016. 09. 20. 10:37
Előzmény: #223  Törölt felhasználó
#224
Törölt felhasználó 2016. 09. 09. 18:02
Előzmény: #220  Törölt felhasználó
#223
link A TV2-csoport járt legjobban a kormány gyűlöletkampányával

Rogánék ugyan titkolják, de az Átlátszó csak megtudta, hol költik el a gyűlöletkampányra - pontosabban az Üzenjük Brüsszelnek szakaszára - kiutalt milliárdokat. A kormányzati tájékoztató kampányra eddig 3,9 milliárd forintot szánt a kormány.
Törölt felhasználó 2016. 09. 07. 22:55
Előzmény: #220  Törölt felhasználó
#222
link Egyértelműen megbukott a vasárnapi boltzár – Mégis a visszavezetésén gondolkodnak?
2016.09.07. 08:07 Ténytár

Bár Kósa Lajos tagadta, hogy visszavezetnék a vasárnapi boltzárat, több elképzelés is már napvilágot látott, hogy mihez kezdene a kormánykoalíció a hét utolsó napjával. Semjén Zsolt szerint a vasárnapi boltzár megállta a helyét, mivel a szabad vasárnap ellen felhozott gazdasági érvek alaptalanok voltak, a munkavállalók pedig kifejezetten jól jártak vele.

Ezzel szemben az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint tény, hogy a kormány miatt sok egyéni vállalkozó, vagy négy főnél kisebb cég zárta be a boltját. Háromezer kisbolt tönkrement, a foglalkoztatottak száma 15 ezerrel csökkent. Tehát a boltzárnak igenis volt negatív hatása a gazdaságra.
Törölt felhasználó 2016. 09. 01. 12:44
Törölt hozzászólás
#221

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek