Én direkt ezért nem ÁFÁ-t írtam, mert ahogy most van működtetve, úgy nem lehetne kivezetni az egyéb adókat. Leírtam. Nem akarom ezzel offolni tovább a topicot. A mértéket is írtam, hogy nem lehet 35-40 %, mert az meg a fogyasztás oldalon okozna károkat. 15-20 % között működhetne! Azt, hogy ki mekkora haszonnal akarja tovább adni, azt a piaci verseny megoldja, szerintem. Azzal, hogy a végfogyasztóknál több pénz maradna, nőhetne a fogyasztás, ami motorja lehetne a gazdaságnak, és a forgalmi adón keresztül a 15-20 %-os kulccsal is elegendő bevételt hozhatna az államnak. Persze a másik oldalról az állami kiadások csökkentésével is lehetne variálni. Több dolgot kellene piaci alapon működtetni.
MOl daytrade Kis ovatossagot ajanlok. Innentol csakis daytradereknek szol. ++++++++++++++++++ . Talan van, aki emlekszik, hogy 9 vagy 13 szokellest vartunk, amikor ezt a chartot tettem fel, 3 hete, . http://keptarhely.eu/view.php?file=20210517v01vqzlfw.jpeg es bizony, ha megnezzuk 60min charton, hany szokelles+korrekcio van, akkor most mar 13 fele jarunk. Szoval, alapos a gyanu, hogy kozeledunk egy fontosabb menetkozi tophoz. A stoploss-okat a 60-120min szinten tradeloknel erdemes szorosabbra venni. Ez csakis jo daytradereknek szol. . ++++++++++++++++ A Napos chartokon tradelonek nem erdemes semmir se csinalni. Egy wave(4) korrekcio johet, az max. fibo38% meretunek varhato. .
Viszont,ha minden hírtelen akár 35-40%-kal többe kerülne,akkor a külföldiek messze elkerülnének minket,hiszen ők elötte nem nyertek semmit az "ügyön"! Nekik ez plusz kiadás,nem!?
Csakhogy az Áfa hozzáadott érték típusú adó, vagyis az egyes szereplőknek mindig annyival kell több adót befizetniük, amennyi a termék, szolgáltatás előállításakor náluk keletkezik. Persze a sor végén az Áfa elszámolási lehetőséggel nem rendelkező végfogyasztó (ha magánszemély) kvázi az egészet kifizeti. Ugyanakkor a sor elején még nem lehet tudni, hogy a sok szereplő, aki az előállítási láncban részt vesz, egyesével mekkora "haszonnal" adja tovább az árut, szolgáltatást. Így (már bocsánat) a te javaslatod, felvetésed nem hozzáadott érték adó kompatibilis. :)
Az a helyzet,hogy nem pénzügyi területről érkeztem és kellett egy kis idő míg rájöttem,hogy ha a brókerem idősebb nálam és még mindig egy panelt bérel akkor nem kéne rábíznom a pénzem. Szóval ez most nálam a próbálkozások kora inkább,tehát folyamatosan nézelődök. Ersténél is voltam már és a unicreditnél is.Azoknál olcsóbb az otp,főleg ha a bef. alapokat is számításba vesszük. Szívesen veszem,ha ajánlasz valami jó és megbízhatót csak legyen BEVA garancia! Attól még,hogy innen remélhetőleg viszem a pénzem,továbbra is kell egy felület a külföldi befektetéshez.
HA a forgalmi adót mindig az országban az értékesítési lánc első tagja fizetné meg (lehet hazai termelő, vagy importőr) akkor nem kellene visszaigényelni, sokkal ellenőrizhetőbb lenne. A forgalmi adó az értékesítési lánc elején épülne be a termék árába. Így nem okozna senkinek adminisztrációs terhet, drága elektronikus kassza rendszert. Az adórendszer pedig rendkívüli módon leegyszerűsödne.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.