olyannyira, hogy hormuzi szoros es az ukran-orosz konfliktus egy kozos geopolitikai problemakor ket vetulete, es nagyjabol a nyugati vilag energiaellatasa a kerdes. Onmagatol sajnos ezek nem fognak megoldodni, sot, szerintem katonai uton sem :( En a technologiat latom kiutnak: elon musk-on a vilag szeme, hatha feltalana vegre az energia tarolasanak hatekony modjat (bar a termodinamika masodik tetelet nem egyszeru megkerulni...).
Nem, nem volt! nem mozdultam ki itthonról, hűsöltem. Nálad volt hatással a hőhullám? Leginkább a 2. hatása érdekel, elsővel már nem foglalkoznék most, régen volt! Ronald Reagan
esélye pont ugyanannyi mint az itt a fórumon leírt mindenféle elméleteknek: 50% vagy bejön vagy nem. De amikor volt a hőkupola itthon, második hulláma, akkor is megkérdeztem, hogy van-e bármilyen hatása az OTP-re, de válasz nem jött!
A Budapest Parádé és az OTP árfolyama között egyszerű az összefüggés: amikor az emberek jól érzik magukat, kevésbé félnek a jövőtől. Ha kevésbé félnek, többet költenek. Ha többet költenek, pörög a gazdaság. Ha pörög a gazdaság, a befektetők OTP-t vesznek. Tehát minél hangosabb a zene a Parádén, annál közelebb van az OTP az új csúcshoz. Illetve a rendezvény több tízezer embert vonz a belvárosba, ami növeli a fogyasztást: többen vásárolnak ételt, italt, használják a bankkártyájukat és vesznek fel készpénzt. A megnövekedett tranzakciószám javítja a pénzügyi szektor aktivitását, ami pozitív hangulatot teremt a befektetők körében. Mivel a magyar tőzsde legismertebb papírja az OTP, a jó hangulat végül az OTP-részvényekben csapódik le.
OTP részvényesek ide!