A Richter kitörésnél már csak a MOL furcsább nekem :-) 160.000-es BUX-ot jósolnak az évégére tegnap 148.587-en zártunk. Az már nem olyan sok % a hátra lévő 4 2/3 hónapra.
A lejaro royaltyt ne is emlitsem vagy hogy az eros forint jobban bunteti a richtert mint az otpt ahol a vraylar a fo beveteli forrasa . Ha nem jon uj szabadalom ami ut akkor evekig oldalazik még. Te meg jol kielemezted a tegnapi emelkedeset :D ami megjegyzem tegnap volt tehat ma mar amugy is soka lenne beszallni. De jol csinalod ha richtered van hatha paran meg bedolnek neked
A mai OTP csárt helyett kíváncsi voltam a hosszútávú havi csártra. Amikor napi szinten benne vagyok az "árfolyamban" néha érdemes nagyobb timeframeben is megnézni a csártot. Már a részvénnyel való ismerkedés elején érdemes a részvény leghosszabb idővonalát nézni és onnan közelítve a heti majd a napi szintre. Ezt miután a napi adatokba belezoomoltam már nem olyan érdekes. Most egy havi csártot hoztam az OPT rally kezdetéről ami után jobban érthető közeli jelen események. Valójában egy 2020 utáni egy nagy 6 éves Ellott hullám utolsó (5) csúcsán vagyunk most.. 2025 áprilisa óta tart tartó 5 hullám al-hullámait elemezzük önálló (1-5)-(A-C) Ellipot hullámokként és el is felejtem hogy egy valójában egy nagyobb idősík utolsó hulláma. És itt talán még jelentőbb az RSI mivel itt már a negyedévek se számítanak igazán. Ahogy a (1) csúcs után az Orosz-Ukrán háború számított csak abban hogy az SRI 40 alá csökkenjen és valóban alul érzékelté váljon a bank. 2025 tavaszán sikerült 70%ra felfűteni az RSI-t, amiben jelentős szerepe volt hogy a háborús sokk és a zuhanó árfolyamok idején kezdett el látványosan nagy napi darabszámokban részvényeket venni a piacon, hogy megtámassza az árfolyamot.
2024 után indult el az első dedikált, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által jóváhagyott, 60 milliárd forintos keretösszegű srv program , majd 2025-ben a bank szintet lépett, és egy hatalmas, 150 milliárd forintos sajátrészvény-visszavásárlási programot indított el. De már tavaszra 70% főlé ment az RSI vagyis maga srv program árazta már felül és nem a piac. A csúcs 2026 év eleje havi szinte brutális 90% feletti RSI-vel. Törvényszerű következménye volt hogy az újabb srv vásárlásig 70% esett vissza, ami még mindig túlértékelt kategória.. Ha akkor engedi a bank vissza hűlni természetes módon az RSI- akkor utána következő 2 db Elliot hullám helyett korrekciós hullámok lettek volna, ami az meg is indult részben első hullám utáni, ami után már 5 hullámos korrekció volt (A-B-C-D-E). Ennek a végén indult az 2026-os 60 milliárd forintos keretösszegű srv program, ami újabb Elliot hullámot a csúcsig tolta fel, de akkor már havi szinten 80% feletti RSI-vel. Nem véletlen hogy a magas árfolyam egy hónap alatt el is égette az egészet... És az árfolyam visszaesett. Ez az árfolyam csak a folyamatos SRV-kell lenne feltátható és egyre magasabb összegekkel. Ezt jelzik az egyre rövidebb emelkedő trendek és az egyre hosszabb korrekciók, ami a végén az utolsó héten már "ending diagonal"-ig rövidült, az utolsó csúcsig..
csökkenő csatornából ki is lépett következő napokban valszeg emelkedés lesz hacsak nem lesz valami béke felé sodródó bejelentés. Én jelen pill longba ülök benne ott van certi bőven bármelyikből :S :/
Ja es a penz a ricsibe ment , 8 milliardos forgalom , minket meg atlag alatti forgalommal hiztak le. Egyszer jonne jo hir iranbol mehetnenk fel rendesen
4 évre buzdítok OTP-re itt :) Ma is buzdítottam. De MELLÉ szuper a Ricsi, gondolom senki sem egy részvényben tartja a portfolióját, mert senki sem ennyire felelőtlen.
OTP részvényesek ide!