Véleményem szerint duplázós/triplázós sztorira már kevesebb az esély így hogy idõközben „kijöttünk az erdõbõl“. Kormányváltás pipa. Pozitív kockázat az iráni (ez közelebb van) és az orosz háború (ez kérdõjel, de 1-3 év szerintem esélyes) + akvi. Szerintem 1-5 éves távon olyan jó 10-15-20%-os növekedés a várható (ami így is irigylésre méltó lenne).
ez a ha mégsem jön össze az akvizíció ? meg ha a nagyanyámon kerék lenne ő lenne a villamos .... Levezettem hogy jöhet össze ez az árfolyam. 1150 mrd nagyjából most az éves várható profit +/- az apró. Kamatstop eltörlése.... marginális ugyan de 10-20 milliárd évente vagy 30 a hatása passz, de sok kicsi sokra megy + luminor 60mrd /év ami költségszinergiákkal már kezdékor javítható ! (potenciális további akvizíciókkal még tovább, de ez a jövő zenéje) + organikus 5-10% közötti bevétel növekedés az nagyjából hasonló értékben növeli a proitot is (a jelentést nem gyengélkedésnek hívnám, hanem az erős forint hatásának, ha gyengül a forint vagy csak konstansnak vesszük és ez lesz az új báris akkor innen számolnám a növekedést szóval a jelentés brutál erős volt amit az erősebb forint húzott le, az alapfolyamatok pedig köszönik jól vannak) Jövőre én számolnék esetleg egy minimális extraprofit adó csökkentéssel is , Marcika duplázta, A Kármán András viszont Erstétől jött + vállalásuk is van rá.... szóval ez is plusz mani. Továbbá enyhe esély egy ukrán orosz tárgyalásra ..... Szóval értem hogy felsoroltad az összes negatív mi lenne ha opciót, de mintha kihagytad volna a pozitív mi lenne ha szcenáriókat. Csak a fenti számszerűsített profit növekményt beleszámolva 180 mrd + jön ki ! tehát legyen 1330 mrd profit jövőre. (extraprofit adós dolgot ide se vettem , béke esetén meg inkább hagyjuk is)nagyjából 5000 forintos EPS jön ki. 11 es P/E vel számolva (ugye SRV re nem számolódik) egy 55 ezer körüli árfolyam jön ki lazán osztalékkal korrigálva 56 ezer.
ktamask! Meglátásom szerint sok pozitív, dolgot, lehetőséget, kockázatot nem veszel figyelembe az OTP esetén. Nekem úgy tűnik azokat a dolgokat sorold és veszed számításba, ami a te várakozásaidat erősítheti. pozitívum, pozitív kockázatok: -hitelállomány folyamatosan bővül -profit emelkedik -háború vége (elemzőházak szerint ebben az esetben +20% felértékelődés, ha nem is holnap de 2 éven belül reális forgatókönyv) -luminor (eurós bank, javíthatnak is a profit termelő képességén OTP általában nem rontani szokta a felvásárolt leányokat) -bankadó, tranzakciós illeték kivezetése (ez PM személyének ismeretében valamint, a július havi állami költségvetési adatok tükrében ,500 milliárd szuficit, még valószínűbbnek tűnik) -belengetett további akvizíció(k) -régiós viszonylatban kissé még mindig alul értékelt
Mert aztán nagyon nagy üzlet lenne benne hogu 46000 te esik vagy 46250 re.. Ezért kell gorcsolni napokat pár fillérért ..😂.Csendben kell várni ha van lehetőség / értékekhető mértékű elmozdulás akkor venni / Az a baj ti előre görcsöltök
Ez elég rövid táv, erre nem a tőzsdét javaslom, főleg, ha egy év múlva kell is a pénz. De ha mindenképpen tőzsde, akkor szerintem több pozitív kilátás van mint negatív, tehát jó lehet, viszont fennáll a beragadás veszélye.
autonomous research célár csökkentés OTP re 57143 FT. Azt mondom üsse kavics :D Osztalék nélküli 57143 vagy osztalékkal számolt 58300 körüli árfolyam..... én azt mondom az +12 ezer mostanhoz képest. Együtt tudok élni vele ha jövő ilyenkorig addig felmegy :D (certiben ülve ez 8-9 ezer profit egy év aaltt certinként !)
És mivel indokolnád? Mert eddig is bővült? Mert megveszi a Luminort, mert jön az SRV? Az SRV a 2024-es évben a napi forgalom akár 1/3-át adta, ma egy jobb napon csak a töredékét, még 10%-át sem. Így nézve az SRV-nek az árfolyamra gyakorlatilag hatása: gyakorlatilag 0. Várjuk a Luminoros hírek folytatását, milyen folytatást várunk? Ha a baltikum az orosz kitettség -kockázatával néz szembe, nem fogják engedélyezni a Luminor megvásárlását, mert kockázat. Ezért van hallgatás körülötte. Luminor bejelentés: 44500-46500, ha tehát mégsem jön össze ez az akvi + még a Q2 is gyengélkedést mutat, semmi és senki nem fogja megtartani 44500 felett. A forint nem igazán fog visszagyengülni, vagyis nem annyira várható, tehát ami eddig a leánykák eredményeit a magasba emelte, most ez húzza vissza. Ami Magyarországnak jó, az erős forint, több szempontból is, az az OTP-nek most nem jó. Július 30 óta kb. nem ment semmit sem az OTP, Luminor ide vagy oda Nézd meg USA-t, vagy a DAX-ot, 4-5%-ot repesztettek, az OTP meg semmit. Várjuk a lökést, amit a többi tőzsde már rég megkapott. Tehát kell egy új nagy vevő, aki lát benne fantáziát, a többiek meg le fogják realizálni: én meg ezt mondom: pozitól függetlenül. Hozzátéve: az elmúlt 2-3 évben a legjobb döntést hoztad, és neked lett igazad. Szóval lehet megint totálisan feleslegesen vészmadárkodok. Amíg a long fordulós gyertya: letörés nem nyer megerősítést, egy második pirossal, addig van long, mert ezt mutatja a chart, mert ez a feladatuk.
Molt vártam hogy beejtik 4600 ra. Nem sikerült. Akkora ott a fomo. Richter is jó lehet Hogy oti mért nem tudott beesni 46000 ra az nem világos. Itt is beütött a fomo. Amíg egy közepes játékos meg nem unja és 40 ezer darabot nem borít egyszerre.
A Reuters adatbázisa szerint az OTP részvényeit jelenleg 7 elemző
vételre, 6 pedig tartásra ajánlja, eladás ajánlás pedig jelenleg nincs a
bank részvényeire. 45 951 forint a célárak átlaga, ami nagyjából
megfelel a mostani részvényárfolyamnak. Vételre ajánlják, pedig az egy éves célárak átlaga felett tartózkodik. Tartásra ajánlja a másik fele. Sok ház nem is emelgeti a célárakat, le van maradva, mint a borravaló, ez is csökkenti az átlagot. Vagy azért nem emelik tovább a célárakat, mert már így is elérte, bőven beárazták a profitbővülést, ami a Q2-vel nem jött. Az ittlévőknek most befektetésre ajánlanád az OTP- 46500-nál?
OTP részvényesek ide!