Én nem értem mire várnak a longosok... néztem a technikai elemzést, de már 3x fut neki a 45000 ellenállásnak. Már az első (fő) hullámban, nagy fogalommal (hátszéllel) sem tudta áttörni. Az otp-s vezető is tegnap eladta a bónuszát (44850-en ) Minél többször pattan vissza az ellenállásról, annál erősebb lesz... Sőt 45000ről már áprilisban pattan vissza... utánnak pedig jött egy hosszú lecsorgágás május végéig 40000-ig... Azt osztalékot már kifezezték... Szóval nem érem mi a fundamentális alapja a múlt heti long hullámnak.. sumán lehet hogy a logo "certik" húzták fel... Aztán azért lett vége, mert Sold out lett egy csomó...és még most is az... Nem tudtam long certit venni... befagyott a piac.. ülnek 5x töke áttételen...
Ha mondjuk a TL certit nem fedezné le részvénnyel, akkor az utóbbi évek long trendjében az erste inge gatyája ráment volna a 4-5x tőkeáttételre, mert amikor 1500-ért vett certit eladod 15000-ért, akkor fizetniük kell.
Igen igen, ezt mondom. Nagyrészt a fedezet az erste által tulajdonolt OTP részvények összessége a certifikátok összességére. Vagyis nem egy-egy certit kell néznie a banknak, hanem az összeállított certi kibocsátásainak osszességét kell lefedeznie.
A Long certiket részvénnyel fedezik... (ha igaz hogy kötelező és automatikus) . Gondolom inkább Záróban veszik meg egyben a napi Logos fedezeteket (nem darabonként). Aztán mikor már K.O. van nem sietnek "eladni" . Kell a Shortokonak majd... Azt szerintem azonnal lefedetik Spot... (de lehet hogy tévedek)
Nem azt mondom hogy nem működik, csak megprobálom érteni a működést azert hogy "tudjam" mikor állok szemben és mikor állok a "market makerrel" mert nem egeszséges szembe menni a nagyobb érdekkel. Nem hiszem, hogy fake és kvázis játszik mert akkor nem működne hiszen egy 2-3× longon állandóan veszítene még akkor is ha tetemes díjakat szed. És ezek a cerik nem 3x etf ek amik a napi mozgast 3x -ik. Itt folyamatos a 3x ....
Ha nem működne, már rég bezárták volna a kócerájt. TS KO-nál néha látni a pattanást, de TL -KO-nál nem, miért nem? Erre lehetne az a logikus válasz, hogy egyből felszívják a TL realizálást "eladást", megveszik, pl. 100.000db-ot: egy az egyben, mert SOLD OUT certik kb. min. 100.000 db-osak. De szintén nem látni a forgalomban ilyen mértékű packokat. Én a CFD-hez hasonlítanám, tőkeáttételes: nem létező terméket adnak-vesznek, aminek van X értéke, ami az OTP rv árát veszi alapul, de valós rv kereskedés nem zajlik mögötte. Tehát emiatt nem látjuk a könyvben, mert fake.
OTP részvényesek ide!