Reszvenyt vettem es ha rotty lenne veszek certit is vissza , hozzatennem tisza ketharmaddal nyarra johet 47 igy is siman ! Addig haboru is lecseng , ukran haboru is kozeledik a vegehez akár
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260413/szetverik-a-ner-hez-kotheto-papirokat-830172 én azért tartanék ettől. "NER" papírok romokban. Kolléga írta, valaki nagy OTP short pozit nyitott. A NER papírok esésével esik a BUX is, a BUX esésével, pedig long stoppok aktiválódhatnak, amik már rántani fogják az OTP-t is magukkal, így vagy úgy, előbb vagy utóbb. Erre senki nem gondol? Nem csak az OTP létezik, mint különálló rv, hanem mint a bux pack része. Csak, hogy legyünk egy kicsit pesszimisták is. Ha 41500 alá esik az OTP, rotty.
Hedge-elés is lehet. DAX fórumosok magyarázták legutóbb. Tehát akkora pozit vesz fel shortba, mint amekkora a long, a kettő kiegyenlíti egymást, a kettő együtt mozog. "stabilizálja" a long nyerőt, abból már bukni nem tud. 42000-43000: ATH GAP-el nyitott, réstöltés 41900/41500 elképzelhető. Onnantól majd kiderül. Amerre mozdul a "trend", a napos gyertya, azt a pozit zárja, ami nem jó irányba halad.
Valaki hozzáértő tudja a MOL miért megy dupla annyit mint az OTP? A NIS üzlet valószínű ugrott nekik. Osztalék miatt gondolkoztam rajta, de így necces.
OTP részvényesek ide!