Nem bikacsapda, ha a 40000-es vételedet már lestoppolod 39700nál, tehát adsz magadnak esélyt, de kicsit. És ha kitör 40500 fölé, a stopot felrakod 40000 fölé, arra számítva, hátha nem néz már vissza. Így nincs csapda. Az más kérdés, mi van akkor, ha reggel -2000-rel nyit, mert Márton bal lábbal kelt...
Minden rosszban van valami jó. Ha a gyenge német növekedés ellenére az OTP kiemelkedően teljesít, mi van akkor,ha 1x mégis beindul a gépezet? Ugyanez Magyarországra vonatkozóan. Mi van akkor, ha elérték a gödör alját, és innen már csak a kilábalás jön, akár most, akár idővel = növekedés.
Szerintem ez azért nem ilyen egyszerű. A "maszatolásnak" az oldalazásnak is van értelme. Csak jobban át kell gondolni. Nem veszem erőből! Mert akkor kiveszem a könyvet 5 perc alatt 5-10MRD forinttal. Ehelyett "ésszel" ügyködök, beállok 40000-re vételre,hátha jön 1-2pánikos, aki rám borítja az ingyen manáját. De mivel sávozik, ezért a 40000 körüli vételeket már letpzném 40500-nél. Látják, hogy "na elakadt" jönnek az újabb borítók 40000ig, de ott áll a fix iceberg 40000-nél vesz. de ismét elad 40500 körül. Amikor már látnám, hogy na nem jön az ingyen mana, látom, hogy előttem megveszik a fomosok, nincs időm a teketóriázásra, piacin ráöntöm a vágyam szerint long vételt, és kikapok akár 2-3 10000-50000dbos icebergeket is az útból. Erre szoktam írni: "elfogynak az eladók", kicsi a forgalom, tehát nincs ingyen mana, ki kell zabálniuk a könyvet,ha be akarnak szállni a buliba.,
Németeknél visszafogták az ez évi növekedést, és ez nekünk nagyon rossz hír. A kamatcsökkentés meg felemásan jó és rossz is, mégis csak a kamatokból él egy bank.
OTP részvényesek ide!