big picture: 2009-2010es csúcsait nézegeti. volt anno 120 is. miért nem 120? miért csak 41 a rafi? Szerintem egy kicsit félnek a bank rv-ktől a lehmann story után, emiatt "visszafogott" a kereslet. De ez hamar változhat, és talán már változik is. Az emberek maguk mögött hagyták a háborús félelmeket, az inflációs félelmeket, a gazdasági félelmeket. Bíznak egy jobb jövőben, tehát bank rv-k akár még duplázódhatnának innen, anélkül,h fomo lenne. Szimplán a múlt "értékeit" elérve. Jönnek a kamatcsökkentések, amikből leginkább a bankok profitálhatnak, akik eddig el voltak nyomva.
amikor azt várod, hogy na most fordul, akkor jön a végső kampó, és tovább zöldül. TS kiütését vártam tegnap, én már nem tippelek. a tegnapi nap egy inverz kalapács, de tekinthetjük egy dojinak is, egy pihenős napnak. Túl gyors a tempó, egy páran realizáltak, hagyták. MA FED kamatdöntés. MA kezdenek jelenteni A nagyok USA-ban. Ha doji-pihi nap, akkor belelátható egy 41k még a héten, csak és kizárólag a FED kamatcsökkentés miatt. MNB kivár, talán egy csökkentésnek jobban örültek volna, de jó ez így is.
trump megszólalt 22 órakor nq +0,5% eur usd 1.198> 1.208 (de már csorog). nem zavarja a gyenge dollár, a dollár így is nagyszerűen teljesít. csak 20%-ot gyengült :D
Jöhet bármikor 5-10% esés, de hogy pont itt nem biztos nem lehet tudni... minden esetre béla csinálja jol idöben felszált nincs kockázat de aki ezen a szinteken certivel szorakozik ki-be sztem nincs tisztában a kockázattal amit vállal... még ha szerencséje is lesz és nem veszit, nincs értelmes stop helyszin... ez mellet certinél magas a pertner kockázat vagyis éppen a kiritikus idöben nem lesz jegyző vagy certi.... fel fogni nem tudom mi értelme van az egésznek... ha certi a favorit frakfurtban kb 200 ezer db turbo warant van még... de még a CFD is jobb ha fontos hogy töke áttel legyen azzal meg nem tudom hány ezer termékre lehet poziciot felvenni de hogy igy le ragadni OTP mellet föleg hogy a vonat már ré g elment.... csillio sztori élesedik eközben máshol sunnyomban ,,,
Kérdés, hogy kinek mi számít méretes esésnek! Teljesen nyilvánvaló, hogy valamikor lesz sokak számára jelentős áresés, de addig élvezzük az emelkedés örömeit! Akinek válaszoltam az, amióta csak látom a hozzászólásait, hatalmas beszakadást vizionálva próbálja magára vonni a figyelmet. Többen megértették, hogy miről is szótl a posztom. Ha lezárom a long pozimat. be fogom írni a topikba, függetlenül attól, hogy mekkora profitcsökkenés mellett teszem, mégpedig azért, hogy mások is tanulhassanak az eredményből. Egy biztos: ha certinként 10k emelkedést (ezen már rég túl vagyok) követő 5k esésnél szállnék ki, még mindig sokkal nagyobb a profitom, mintha minden rezdülésre ki- és beugrálnék (már ezen is túl vagyok).
Egyelőre nem reális a méretes esés. Most volt Portfolio Signature ahol azt mondták h enyhe korrekció jöhet a BUX-ban viszont optimisták, nyilván annak tudatában mondták h tudták h egy papírnak 44% a súlya és másik 2 20-25.
Ne légy türelmetlen! Nyilvánvaló, hogy valamikor bekövetkezik egy méretes esés. Ha minden héten megjósolod, akkor előbb - utóbb igazad lesz, és büszkén várhatod a vállveregetést. Amíg te hajtasz a kiváló elemzői babérokra, addig a nálad kevésbé tehetségesek bután néznk ki a fejükből, és értetlenül konstatálják, hogy a long pzícióra épülő portfóliójuk egyre többet ér.
Igen, shortosan gondolkodva már régen korrekciózni kellett volna. Mint ahogy az is igaz, hogy a piac tovább lehet irracionális, mint egy shortos fizetőképes.
OTP részvényesek ide!