1. Nem szeretnék hit vitát generálni! 2. Ez a platform csak körülményesen alkalmas fájlok (képek és dokumentumok közvetlen megosztására), szóbeli kapcsolattartásra pedig sehogy. Sajnos nem küldhetek ide meghívót (mert kitiltanak), de ha ránézel a profilomra, találsz infót, hogy hol érhetsz el Zöldbéla néven.
És ha kiütik akkor mi van? Vettem fel hitel 16871-ot 17371-nél kényszerértékestés ... az árfolyam lemegy 15.000-re --- Én csak a 16871 bukhatok maximum mert a bank nem rizikózik tovább. Abban a pillanatban vehetek másik certit ha hiszek továbbra is benne hogy nem esik tovább.
ÓÓ, dehogy nem tűnik el... Még a kockázatok ismertetésében is ott van, hogy "árjegyzői kockázat", illetve a leírásban, hogy "likviditási kockázat: az árjegyzés folyamatos, de lehetséges, hogy nem áll rendelkezésre a kereskedési idő 100%-ában, árjegyző hiánya esetén a folyamatos aukciós modell miatt nem lehet kereskedni" És esésben mit ad isten kámforrá vált már nem egyszer. Voltam úgy, hogy certiből certibe költözéskor adtam volna el a kisebb tőkeáttételű certi, ahol eladóin és vételin is bent volt a 2500-2500 árjegyzői darab, csak éppen 41 percig nem történt kötés. Itt, ezen a fórumon is szidták, mint a bokrot. Állítólag ember csinálja és azért nem 100%, de kizártnak tartom, hogy kereskedésre van robot, csak erre ne lenne.
Nem tűnik el az árjegyző ... ugyanúgy el kell adja az OTP-det amit ráöntesz mint neked. Megtehetné hogy ráönti a könyvre 27db TL certi van most, egyszerre 5.000 vesz át az 35.000db is lehet, ha ráöntené a könyvre ... szerintem nem szeretnéd ... eladja és jön vissza, veszi át a következő adagot ... És ez is jó mert van időd átgondolni hogy tényleg most kell eladnom.
Sziasztok! Engem is érdekelne a certivel kapcsolatos kitárgyalás. Örömmel venném, ha nyíltan írnátok erről. A magam részéről kockázatosabbnak tartom, mint magát a részvényt. Például idén a Trump vám-bejelentése idején sokat lehetett veszíteni a certikkel úgy, hogy realizálni is kellett a veszteséget, míg a részvény esetében nem kellett feltétlenül realizálni. Ez olyan kockázat volt, ami nem volt egyértelműen megjósolható és kifejezetten a certikhez kapcsolódik. Ezért gondolom, hogy a certi alapból kockázatosabb, mint a részvény. Egyébként a korlátár emelkedése és a certik árfolyamában bennfoglalt kamat kalkulálható a döntéshozatalban. Long poziban vagyok certivel.
És épp ezért jó a certi. Figyelmeztet hogy rossz irányban állsz. Lezárja akkor is amikor Te még mindig bízol benne hogy mindjárt elindul, de nem és egyre nagyobb a mínusz.
Mindenkinek szép estét itt. Ki mit tud a béke tárgyalásról, hol tart a dolog? Lesz béke a közel jövőben? Én úgy vagyok vele, hogy, több ember, több infó. Persze ettől függetlenül én is követem a dolgokat.
ktamask régebbi bejegyzéseiből számomra az jött le, hogy nincs otp részvénye... ha mégis van neki, úgy még jobb, mert akkor sokat kaszál !... és ha valaki televan a papírral, akkor is tud okosakat beírni...
Béla, igazad van, okosan lehet úgy csinálni, hogy ne legyen kockázatosabb, mint a részvény. De az árjegyző miatt nem mindig tudsz kiugrani, amikor szeretnél és ha beragadtál, certiben nem ülheted ki, mert hétről hétre csökken a belső érték, illetve ha eléri a korlátárat, akkor minden ugrik. A részvénybe beragadva max. ülsz benne 30 évet, de akkor sem realizáltad a bukót. Szóval azért keményebb, mint a hold&buy :)
OTP részvényesek ide!